Vind de beste cv-ketel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Cv-ketel Cv-ketel kopen

Cv-ketel kopen

Een nieuwe cv-ketel kopen is niet iets dat je ieder jaar doet. Laat je daarom goed informeren, voordat je tot een aankoop overgaat. Ben je benieuwd naar tips, voordelen en prijzen van cv-ketels? Lees het hier.

Een cv-ketel kopen: de kosten

Je bent van plan om een nieuwe cv-ketel kopen en je wilt natuurlijk alles weten over de verschillen en de kosten. Er zijn verschillende soorten cv-ketels te onderscheiden. De ketels worden met gemiddelde prijzen en het gemiddelde rendement per type ketel weergeven in onderstaand overzicht.

Type CV ketelGemiddelde prijzen, incl. montage en btwRendement
VR ketel€ 1.400 - € 2.400+85%
HR ketel€ 1.500 - € 3.500+95%
HRe ketel€ 10.000 - € 11.500+140%

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Bovengenoemde bedragen zijn inclusief cv-ketel, montage en btw weergeven en gelden als indicatie. Uitgebreide prijsinformatie vind je in de prijsgids: Cv-ketel prijzen.

cv-ketel kopen

Cv-ketels vergelijken

Indien je besluit een nieuwe cv-ketel te kopen is het belangrijk om eerst verschillende cv-ketels met elkaar te vergelijken. Dit om te voorkomen dat je een verkeerd type cv-ketel koopt voor een te hoge prijs. Wil je een klassieke conventionele verwarmingsketel kopen dan heb je pech, want die worden hier in Nederland niet meer verkocht. Dit met de reden dat de techniek ervan gedateerd is. De verbeterd rendement (VR) ketel en hoog rendement (HR) ketel zijn de opvolgers van de klassieke cv-ketel. De energiezuinige HR ketel wordt het meest verkocht in Nederland.

Ben je benieuwd naar de verschillen in cv-ketel types? In onderstaand overzicht vind je de voor- en nadelen per type cv-ketel.

CV ketel soortVerwachte levensduurVoordelenNadelen
VR ketel12 - 15 jaarGoedkoper in aanschaf dan HR en HRe ketel en geen condensafvoer nodig.Minder rendement en een iets kortere levensduur dan een HR ketel.
HR ketel15 jaarErg hoog rendement tegen een aantrekkelijke prijs. Condensafvoer noodzakelijk.
HRe ketel15 jaarDeze ketel wekt elektriciteit op bij de opwarming van water. Je hebt met een HRe ketel een eigen energiecentrale en dit zorgt voor een forse besparing op de elektriciteitsrekening.Prijzig in aanschaf en een condensafvoer noodzakelijk.

Comfort waarde nieuwe cv-ketel

Het comfort warm water of CW waarde label is in het leven geroepen om een ketel op maat te kiezen die past bij je huidige warmwater verbruik. Iedereen kent het moment dat hij of zij staat te douchen en iemand in de keuken de warme kraan aanzet. Een hard gegil is het gevolg. Dit komt doordat de ene cv-ketel een grotere capaciteit heeft dan de andere. Heb je een huishouden van 2 personen of minder? Dan volstaat vaak een cv-ketel met een lage CW waarde. Hieronder volgt een overzicht van de verschillende CW waarden met de bijhorende specificaties en prijzen.

CW waardeVerwerkings capaciteitVermogen van de CV ketel (in kW)Warm water op meerdere plekken tegelijkGemiddelde prijzen, inclusief materiaal, montage en btw
CW 310 L20 kWNiet mogelijk€ 1.200 - € 1.800
CW 413 L25 kWBeperkt mogelijk€ 1.400 - € 2.000
CW 517 L30 kWBeperkt mogelijk€ 1.800 - € 2.600
CW 620 L30 kWMogelijk€ 2.400 - € 3.000

Wil je een verwarmingsketel kopen? Dan is het belangrijk om je bewust te zijn van een aantal zaken. Hier volgen een aantal tips die je helpen met het uitzoeken van een geschikte cv-ketel.

cv-ketel kopen warmte

Cv-ketel kopen: tips

1. Kies voor een gerenommeerd merk

Indien je een cv-ketel wil kopen is het af te raden om te kiezen voor een B-merk. De diverse B-merken die op de markt zijn, hebben regelmatig last van storingen en andere ongemakken. Met een A-merk cv-ketel is de veiligheid en betrouwbaarheid van de ketel gewaarborgd. Hieronder volgt in een willekeurige volgorde een lijst van bekende A-merken cv-ketels.

 • Vaillant
 • Nefit
 • ATAG
 • Intergas
 • Remeha
 • Bosch

Controleer op keurmerken

Twijfel je over de kwaliteit van je nieuwe cv-ketel? Kijk goed als je een verwarmingsketel gaat kopen of deze beschikt over het Gaskeur-label. Gaskeur is een onafhankelijk keurmerk. De verschillende Gaskeur-labels zijn:

 • Gaskeur HR: Hoog Rendement
  Om het label ‘HR’ te mogen dragen moet de cv-ketel een rendement halen van minimaal 95%.
 • Gaskeur CW: Comfort Warm water
  Ieder huishouden heeft een ander warmwater verbruik. Het ene huishouden heeft op meerdere plekken tegelijk warm water nodig, terwijl een ander huishouden genoeg heeft aan een ‘lager comfort’. Achter de letters CW staat een waarde van 1 tot 6. Een 1 betekent een laag comfort gehalte en een 6 duidt op een hoog comfort gehalte.
 • Gaskeur HRww
  HRww ketels zorgen voor warm wat door middel van een boiler. Op het moment dat dit warme water op een schone en efficiënte wijze wordt verkregen, dan krijgt de cv-ketel het Gaskeur HRww label, dat staat voor: hoog rendement voor warm water.
 • Gaskeur SV: Schone verbranding
  Het Gaskeur SV label laat zien dat de cv-ketel een schone verbranding heeft en dus weinig stikstofoxide produceert. Een cv-ketel met dit type keurmerk voorkomt smogvorming en milieuverzuring.
 • Gaskeur NZ: Naverwarming Zonneboiler
  Ben je de trotse eigenaar van een zonneboiler op je dak? Kies dan voor een nieuwe cv-ketel met Gaskeur NZ. Wanneer de zonneboiler het water niet voldoende verwarmt, springt de cv-ketel bij als naverwarming.
 • Gaskeur HRe:
  Indien de cv-ketel zelf elektriciteit produceert uit de verwarming van het water met gas, dan krijgt deze een HRe-label. Met een HRe ketel heb je dus als het ware je eigen energiecentrale in huis.

Wil je een nieuwe cv-ketel kopen, kijk dan ook of het installatiebedrijf beschikt over een VCA keurmerk. Dit keurmerk staat voor Veiligheids Certificering Aannemersbedrijven en laat onder andere zien of het bedrijf een veilige werkwijze hanteert.

Waarom een nieuwe cv-ketel?

Eens in de 12 tot 15 jaar moet de oude cv installatie worden vervangen. Het kopen van een verwarmingsketel biedt veel voordelen. Hieronder staan de verschillende voordelen op een rij:

 • Een nieuwe cv-ketel verbruikt minder stroom.
 • De kans op storingen is kleiner met een nieuwe cv.
 • Een nieuwe cv is beter voor het milieu.
 • Het is goedkoper stoken met een nieuwe cv installatie.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden