Vergelijk cv-ketel offertes
Vind dé cv-ketel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Cv-ketel Thermostaat met app

Thermostaat met app

Een conventionele thermostaat is een schakelaar waarmee je de temperatuur in een binnenruimte kunt regelen. Tegenwoordig hebben echter steeds meer mensen een thermostaat met een app. Niet zonder reden, want deze kamerthermostaat met wifi biedt de gebruiker vele voordelen. Ben jij benieuwd wat een thermostaat op wifi met een app precies is? En wat hiervan de kosten en voordelen zijn? Lees dan snel verder, want dit alles lees je in dit artikel.

Inhoudsopgave.

Wat kost een thermostaat op wifi met een app?

De kamerthermostaat op wifi is in verschillende modellen beschikbaar. Aan deze verschillende modellen hangen verschillende prijskaartjes die uiteen lopen van ongeveer € 200 tot € 400. Bekijk hieronder de gemiddelde prijzen van een thermostaat met app en hoeveel het kost om deze te laten installeren. 

FactorenGemiddelde prijs (incl. btw)
Slimme thermostaat (eenvoudig model)€ 200
Slimme thermostaat (luxe model) € 400
Installatie door een vakspecialist€ 80
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Thermostaat met app

Wat is een thermostaat met een app?

Een thermostaat met app is een thermostaat die je op verschillende manieren kunt bedienen. Je kunt het op de ‘ouderwetse’ manier doen, door naar het kastje aan je muur te lopen. Je kunt er echter ook voor kiezen om dit type thermostaat te bedienen met een app die je hebt geïnstalleerd op je telefoon op tablet. De thermostaat zelf is via wifi verbonden met het internet. Hierdoor kan je de thermostaat in je woning overal vandaan bedienen. Zo kun je de verwarming uitzetten vanaf de bank. Of je kunt de verwarming juist aanzetten vlak voordat je thuiskomt. Zo verwarm je zo min mogelijk onnodig je woning en bespaar je energie.

De verschillende modellen slimme thermometer hebben verschillende functies. Met het eenvoudigste model kan je uitsluitend de temperatuur op afstand regelen. Luxere modellen hebben daarnaast vaak ook nog andere functies, zoals:

  • Verschillende temperaturen per ruimte: veel mensen vinden het niet nodig dat alle ruimtes in hun woning even warm zijn. Zo is het bij de meeste mensen het warmste in de huiskamer. Een slimme thermometer kan verschillende ruimtes op verschillende temperaturen verwarmen.
  • Inzien van je verbruik: je energieverbruik wordt inzichtelijk gemaakt. Hierdoor zie je direct het effect van het hoger zetten van de temperatuur op je energieverbruik.
  • Zelflerend: sommige thermostaten kunnen zichzelf programmeren. De thermostaat met app ‘leert’ wanneer je slaapt of afwezig bent en zet dan de verwarming lager. Deze functie is vooral handig als je een zeer regelmatig ritme hebt.
  • Aanwezigheidsdetectie: ook zijn er modellen die een aanwezigheidsdetectie hebben. Door bewegingssensoren, of door het waarnemen van de aanwezigheid van je mobiele telefoon, weet de thermostaat op wifi met app dat je thuis bent. Of juist niet. Zo vergeet je nooit meer om de verwarming uit te zetten als je het huis verlaat.
  • Modulerend: tot slot kunnen slimme thermometers een modulerende functie hebben. Zit de modulerende functie op de kamerthermostaat op wifi, dan stookt de verwarmingsketel zuiniger en comfortabeler. Dit komt doordat de modulerende functie van de thermostaat de ketel laat branden op verschillende standen.

Waarom is het handig om een thermostaat met app te hebben?

Het hebben van een thermostaat met app is handig om twee redenen:

  • Gebruiksgemak: de kamerthermostaat op wifi biedt om meerdere redenen gebruiksgemak. Dit gebruiksgemak hangt samen met de verschillende functies van de slimme thermometer. Zo hoef je nooit meer van de bank op te staan om de verwarming hoger of lager te zetten. Je bedient de slimme thermostaat immers snel en eenvoudig met de app op je telefoon. Je kunt er ook voor kiezen om de thermostaat al op afstand aan te zetten, zodat je thuis komt in een lekker warm huis. Ook de zelflerende functie van de thermostaat is er ten behoeve van het gemak van de gebruiker: de thermostaat kan zichzelf uitschakelen, omdat deze ‘weet’ dat je bijna gaat slapen.
  • Lager energieverbruik: een lager energieverbruik is goed voor de planeet én voor je portemonnee. De slimme thermostaat kan hierbij helpen. Door de modulerende functie en aanwezigheidsdetectie, maar ook doordat de app inzicht verschaft in je verbruik. Doordat je direct ziet wat het effect is van een warme binnentemperatuur op je energierekening hebben mensen sneller de neiging om hun energieverbruik te verlagen.

De nadelen van een slimme thermostaat

Net als veel andere producten zijn ook aan de slimme thermostaat diverse nadelen verbonden. Overweeg je een slimme thermostaat dan is het goed om ook van de nadelen op de hoogte zijn:

  • Verbonden met internet: de slimme thermostaat is via wifi verbonden met het internet. Hierdoor loop je het risico dat je thermostaat gehackt wordt. Ook ben je voor het gebruik afhankelijk van het internet.
  • Geen smartphone: heb je geen smartphone of tablet, dan heeft een slimme thermostaat voor jou weinig meerwaarde.
  • Niet slimmer dan jij zelf: neem je een slimme thermostaat uitsluitend om energie te besparen, besef je dan goed dat je ook zelf eenvoudig energie kunt besparen. Verwarm jij je woning altijd maar weinig, dan kan je ook weinig energiebesparing realiseren.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Kan je zomaar een thermostaat vervangen?

Als je een beetje handig bent kan je in veel gevallen zelf je slimme thermometer plaatsen. Dit hangt wel af van je huidige installatie. Heb je op dit moment al een redelijk nieuw model thermostaat hangen, dan is het vaak een simpel klusje om deze te vervangen door een slimme thermostaat. Wil je dit toch liever door een vakspecialist laten doen? Vraag hier dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan

Hoe duur is een slimme thermostaat?

Hoe duur een slimme thermostaat is, hangt af van het type thermostaat dat je kiest. Met name het aantal functies en de aard van de functies is hierop van invloed. In zijn algemeenheid kosten alle soorten slimme thermostaten tussen de € 200 en € 400.

Hoe werkt een kamerthermostaat op wifi?

Een slimme thermostaat heeft verbinding met het internet. Hierdoor kan je de verschillende functies overal vandaan bedienen met je smartphone of tablet. 

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden