Vergelijk cv-ketel offertes
Vind dé cv-ketel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Cv-ketel Cv-ketel onderhoud

Cv-ketel onderhoud

Minimale kosten
€ 60
Gemiddelde kosten
€ 115
Maximale kosten
€ 165
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 95 - € 135

Je hebt een goed werkende cv-ketel en wilt dat graag zo houden. Om nog jarenlang van je cv-ketel te genieten, is onderhoud aan je cv-ketel nodig. Maar wat kost cv-ketel onderhoud eigenlijk? Homedeal zocht het voor je uit.

Inhoudsopgave.

Wat kost cv-ketel onderhoud?

Gemiddeld kost een eenmalig onderhoud van een cv-ketel € 80. De meeste mensen kiezen voor een onderhoudscontract, zodat ze er niet meer over na hoeven te denken. In dat geval kost cv-ketel onderhoud gemiddeld € 70 per jaar. Zie in onderstaand kostenoverzicht alle opties voor cv-ketel onderhoud.

OnderhoudGemiddelde prijzenPakket
Eenmalig€70 – €90Incl.: voorrijkosten, arbeidskosten
Onderhoudscontract€50 – €90 per jaarIncl.: 2 jaarlijks onderhoud, voorrijkosten, onderhoudskosten
Servicecontract€70 – €130 per jaarIncl.: 2 jaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudkosten, voorrijkosten, toestelonderdelen gedeeltelijk
All-in contract€130 – €175 per jaarIncl.: 2 jaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudskosten, voorrijkosten, geen materiaalkosten, 24/7 bereikbaar
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
cv ketel controle met meter

Prijsvoorbeelden voor cv-ketel onderhoud

In de prijzentabel zie je de gemiddelde kosten voor cv-ketels. In de volgende 3 situaties wordt duidelijk wat je precies krijgt voor de verschillende opties:

Het goedkoopste

Je wilt zo min mogelijk betalen voor het onderhouden van je cv-ketel. De ketel is pas 2 jaar oud en je verwacht de komende jaren nog geen problemen. Je kiest er daarom voor om eens in de 2 jaar eenmalig onderhoud te laten plaatsvinden. Dit omvat standaard onderhoud, maar je wordt zelf aansprakelijk gehouden als er na controle toch iets mis blijkt te zijn. Voor het eenmalige onderhoud betaal je € 70 tot € 90.

Het meest uitgebreid

Je wilt niets aan het toeval overlaten en kiest daarom het meest uitgebreide onderhoudscontract dat beschikbaar is. Je kiest voor een all-in contract, zodat je zelf geen kosten hebt als er mankementen zijn aan je cv-ketel. Ook vind je het fijn dat er 24/7 iemand te bereiken is als de ketel kuren vertoont. Dit contract kost zo’n € 130 tot € 175 per jaar.

Gemiddelde kosten

Je cv-ketel is 4 jaar oud en je wilt een contract afsluiten waardoor je zelf minder kosten hebt bij mankementen. Het ontluchten van je cv kan bijvoorbeeld vaker moeten gebeuren als je cv-ketel al wat ouder is. Je wilt de kosten per maand graag zo laag mogelijk houden.

Dan kies je voor een servicecontract. Hiermee wordt het grootste deel van de kosten gedekt. Materiaal wordt gedeeltelijk vergoed waardoor niet alle kosten bij eventuele materiële problemen bij jou terecht komen. Een servicecontract kost ongeveer € 70 tot € 130 per jaar.

Hoe zijn de cv-ketel onderhoud prijzen opgebouwd?

Kostenoverzicht Cv-ketel onderhoud

De prijs van cv-ketel onderhoud is opgebouwd uit arbeidskosten, voorrijkosten en kosten voor eventuele nieuwe materialen en onderdelen. De arbeidskosten zijn per uur € 50 tot € 60. Een gemiddelde onderhoudsbeurt duurt een half uur.

Met een grote onderhoudsbeurt is de monteur al gauw een uur bezig. Door offertes aan te vragen en deze te vergelijken, bespaar je op de kosten van cv-ketel onderhoud. Ook zijn er enkele keuzes die je maakt die invloed hebben op de prijs. Deze keuzes staan hieronder uitgebreid beschreven.

Welke keuzes hebben invloed op de cv-ketel onderhoud prijs?

Je hebt een aantal keuzes te maken voor je een onderhoudscontract kiest:

Keuze 1: Wel of geen contract?

Veel mensen weten niet zeker of ze een contract nodig hebben. Dit is afhankelijk van de leeftijd van de cv-ketel en het risico dat er is op mankementen.

  • Wel een contract: Om onverwachte kosten te voorkomen is het altijd verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten. Bijna 1 op de 10 cv-ketels vertoont in het eerste jaar kuren. Daarnaast geven veel cv-ketel fabrikanten alleen garantie als er een onderhoudscontract is afgesloten. De gemiddelde garantieperiode is zo’n 2 jaar.
  • Geen contract: Heb je net een nieuwe cv-ketel, dan is het niet zo gek dat je twijfelt over een onderhoudscontract. In 1 op de 10 gevallen vertonen cv-ketels in het eerste jaar kuren, maar daartegenover staat dat het grootste deel van de cv-ketels de eerste jaren goed werken. Als je ervoor kiest om geen onderhoudscontract af te sluiten, bedenk dan wel dat het verstandig is om dit na enkele jaren alsnog wel te doen. Na 5 jaar heeft namelijk 40% van de cv-ketels al eens een (technisch) mankement gehad.

Keuze 2: Welke service?

Als je hebt besloten een contract te gaan afsluiten, kom je voor de keuze te staan welke service je graag wilt. Wil je minimale, gedeeltelijke of gehele dekking van de kosten? Hoe oud is de cv-ketel? En verwacht je veel problemen in de toekomst? Weeg de opties af en kies voor het onderhoudscontract dat het beste past bij jouw cv-ketel.

Keuze 3: Alternatief

Is je cv-ketel ouder dan 5 jaar? Dan kan het wel eens voordelig uitpakken voor de energierekening als je een nieuwe cv-ketel gaat kopen. Er zijn tegenwoordig meerdere, zuinige cv-ketels. Prijzen zijn inclusief plaatsing:

Soort ketelGemiddelde prijzenRendement
HR ketel€1.800 – €3.000107% van gas omgezet in warmte
HRe ketel€8.000 – €12.000140% van gas omgezet in warmte en elektriciteit
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen.

Wat is het belang van regelmatig cv-ketel onderhoud?

Regelmatig onderhoud aan je cv-ketel zorgt ervoor dat deze efficiënt blijft werken, wat kan leiden tot een langere levensduur en lagere energierekeningen. Bovendien helpt het dure reparaties in de toekomst te voorkomen en zorgt het voor een veilige werking.

Hoe vaak moet ik mijn cv-ketel laten onderhouden?

Het wordt over het algemeen aanbevolen om je cv-ketel jaarlijks te laten controleren. Echter, als je ketel nieuw is of als je een onderhoudscontract hebt, kunnen er andere aanbevelingen gelden. Raadpleeg altijd de specificaties van je eigen cv-ketel en overleg met een specialist.

Homedeal Bespaartips

Samen onderhoud laten uitvoeren

Heb je geen contract en zijn er buren die dat ook niet hebben? Vraag dan samen een onderhoudsbeurt aan, want hiermee bespaart de installateur tijd en dus geld. Dit voordeel wordt dan doorberekend in de prijs die je betaalt.

Vervang je cv-ketel

Het vervangen van je cv-ketel kan je veel geld besparen als de huidige ketel ouder is dan 5 jaar. Ketels worden steeds efficiënter en zuiniger, waardoor je met een nieuwe ketel al snel bespaart op de energierekening.

Offertes aanvragen

Offertes aanvragen en vergelijken bewijst zijn waarde jaar in, jaar uit. Dit levert namelijk een voordeel op tot wel 40%. Homedeal raadt dan ook aan om dit altijd te doen alvorens een definitieve keuze te maken.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden