Vind de beste cv-ketel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Cv-ketel Boiler prijzen

Boiler prijzen

Minimale kosten
€ 40
Gemiddelde kosten
€ 220
Maximale kosten
€ 375
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 180 - € 260

Je wil een nieuwe boiler om te besparen op je energiekosten, en om altijd warm water te hebben in je keuken of in je badkamer. Je weet alleen nog niet goed wat een boiler gaat kosten. Homedeal heeft de boiler prijzen in een compleet overzicht gezet.

Wat kost een boiler?

Gemiddeld kost een boiler € 220, inclusief installatie. De prijs is o.a. afhankelijk van het aantal liter warm water dat je wenst en het type boiler dat je zoekt: elektrische boiler, gasboiler of een zonneboiler. Zie in onderstaand prijzenoverzicht de gemiddelde prijzen van diverse type boilers, inclusief plaatsing.

SoortPlaatsGemiddelde prijzenVoordeel
ElektrischKeuken (10 liter)€180 - €280Makkelijk te installeren
Badkamer (150 liter)€1.350 - €1.650Relatief goedkoop in aanschaf
GasKeuken (10 liter)€300 - €450Verwarmt snel dus geen constante temperatuur nodig
Badkamer (150 liter)€1.500 - €2.500Lager verbruik
Zonneboiler100 liter€2.000 - €2.600Besparen op energiekosten door gebruik zonnewarmte
300 liter€4.800 - €5.600

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Boiler prijzen

Geheel afhankelijk van je wensen zijn dit de boiler prijzen:

Het goedkoopste

Je hebt voor in de keuken een kleine boiler nodig. Veel warm water gebruik je niet dus je kiest voor een elektrische boiler met 10 liter inhoud. De boiler kost ongeveer € 180.

Het meest luxe

Voor het warme water in je badkamer laat je een boiler plaatsen. Je hebt een douche, maar ook een ligbad. Je wil graag een relatief goedkope manier om warm water op te wekken en daarom kies je voor een 150 liter gasboiler. De boiler en de installatie samen kosten ongeveer €1.500.

Het meest besparend

Je wil zoveel mogelijk besparen op de energiekosten. Je hebt de oplossing gevonden en je kiest voor een zonneboiler. Je hebt een huishouden van 2 en daarom voldoet een 100 liter boiler ruimschoots. De plaatsing van de collectoren en de boiler kost rond de €2.000.

Boiler prijzen warmte

Hoe is de boiler prijs opgebouwd?

Kostenverdeling boiler prijzen

Wat bepaalt de boiler prijzen?

De prijs van een boiler is niet zo 1, 2, 3 te vertellen, want deze is afhankelijk van enkele keuzes die je maakt:

Keuze 1: Welke soort?

Zoals eerder genoemd zijn er 3 soorten boilers: elektrische boiler, gasboiler en zonneboiler. Elke soort heeft een eigen belangrijk kenmerk. Kies je net als de meeste mensen voor de elektrische boiler? Deze is goedkoop in aanschaf en makkelijk te installeren. De gasboiler is snel in het verwarmen van water en de zonneboiler is milieubewust en zorgt voor een grote besparing op de energierekening. Wat je het belangrijkste vindt heeft een grote invloed op de keuze voor het soort boiler waar je voor kiest.

Keuze 2: Welke capaciteit?

Welke capaciteit je neemt, heeft direct te maken met de plaats van de boiler en je huidige verbruik. Komt de boiler in de badkamer te staan, dan heb je al snel een minimale capaciteit nodig van 80 liter. Met een ligbad erbij is een 150 liter boiler aan te bevelen. Een boiler voor in de keuken heeft veel minder capaciteit nodig. Daar voldoet een boiler van 10 liter. Voor de keuken heb je alleen de keuze uit gas of elektrisch, aangezien een zonneboiler te veel capaciteit heeft voor alleen een keuken. Voor de badkamer zijn alle drie de soorten geschikt. Controleer altijd eerst of de gewenste boiler aan je huidige verbruik voldoet.

Keuze 3: Extra opties

Een aantal keuzes zijn niet noodzakelijk, maar kunnen wel een handige aanvulling zijn:

Extra optieGemiddelde prijzenVoordeel
Keukenkraan€60 - €200Geen kalk in de kraan dus schoner water
Kokend waterkraan€600 - €1.300Niet meer wachten op kokend water

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal Bespaartips

Let op de isolatie

Een goed geïsoleerde boiler heeft minder energie nodig om het water warm te maken en te houden. Een geïsoleerde boiler resulteert in een lagere energierekening. Let er bij de aanschaf op of de boiler goed geïsoleerd is. Om verloren warmte tegen te gaan kies je voor een kwalitatief goede boiler in plaats van het eerste het beste koopje.

Vraag de buren

Vraag eens aan de buren of zij ook een project hebben voor de installateur. De installateur werkt efficiënter en sneller wanneer hij 2 projecten doet in dezelfde straat, omdat er 1 keer voorrijkosten berekend worden. Daarnaast scheelt het de installateur tijd doordat er geen grote afstand naar het volgende project is.

Kwantumkorting

Kies je als extra voor een nieuwe kraan? Vraag dan na bij de installateur of je bij afname van meerdere kranen een korting krijgt. Hierdoor wordt het relatief goedkoper per kraan.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden