Vergelijk cv-ketel offertes
Vind dé cv-ketel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Cv-ketel Boiler prijzen

Boiler prijzen

Minimale kosten
€ 180
Gemiddelde kosten
€ 2.890
Maximale kosten
€ 5.600
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 180 - € 260

De kosten van een nieuwe boiler kunnen variëren, en met zoveel opties op de markt kan het een uitdaging zijn om te bepalen welke het beste bij jouw behoeften past. Je wil misschien een nieuwe boiler om te besparen op je energiekosten of om altijd warm water te hebben in je keuken. Homedeal heeft de boiler prijzen in een compleet overzicht gezet zodat je gelijk weet wat een boiler gaat kosten.

Inhoudsopgave

Wat kost een boiler?

Gemiddeld kost een elektrische boiler € 220. De prijs is o.a. afhankelijk van het aantal liter warm water dat je wenst en het type boiler dat je zoekt: elektrische boiler, gasboiler of een zonneboiler.

Zie in onderstaand prijzenoverzicht de gemiddelde prijzen van diverse type boilers, inclusief plaatsing.

SoortPlaatsGemiddelde prijzenVoordeel
ElektrischKeuken (10 liter)€180 – €280Makkelijk te installeren
Badkamer (150 liter)€1.350 – €1.650Relatief goedkoop in aanschaf
GasKeuken (10 liter)€300 – €450Verwarmt snel dus geen constante temperatuur nodig
Badkamer (150 liter)€1.500 – €2.500Lager verbruik
Zonneboiler100 liter€2.000 – €2.600Besparen op energiekosten door gebruik zonnewarmte
300 liter€4.800 – €5.600

De kosten van boilers variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type, de capaciteit en de extra opties die je kiest. Daarom is het belangrijk om altijd meerdere offertes te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Als je meer wilt weten van cv ketels klik dan verder voor een volledig overzicht.

Boiler prijzen

Afhankelijk van je specifieke wensen en behoeften kunnen de prijzen voor boilers variëren.

Het goedkoopste

Je wil de kosten boiler zo laag mogelijk houden en hebt voor in de keuken een kleine boiler nodig. Houd dan rekening mee dat de kleine boiler ongeveer ongeveer € 180 zou kosten.

Het meest luxe

Voor het warme water in je badkamer laat je een boiler plaatsen. Je hebt een douche, maar ook een ligbad. Je wil graag een relatief goedkope manier om warm water op te wekken en daarom kies je voor een 150 liter gasboiler. De installatie en boiler kost samen ongeveer €1.500.

Het meest besparend

Je wil zoveel mogelijk besparen op de energiekosten. Dan kan een zonneboiler de oplossing zijn.

Als je een huishouden hebt van 2 en voldoet een 100 liter boiler ruimschoots. De plaatsing van de collectoren en de boiler kost rond de €2.000.

Het aanschaffen van een nieuwe boiler is een investering die je woning op vele manieren kan verbeteren. Of je nu kiest voor een elektrische, gas- of zonneboiler, het is belangrijk om te weten dat elke boiler zijn eigen voordelen heeft.

Bovendien kunnen boilers je helpen besparen op je energierekening, waardoor ze op de lange termijn een waardevolle toevoeging aan je huis zijn. Het is altijd raadzaam om goed onderzoek te doen en advies in te winnen bij specialisten voordat je een keuze maakt.

Boiler prijzen warmte

Hoe is de boiler prijs opgebouwd?

Kostenverdeling boiler prijzen

Wat bepaalt de boiler prijzen?

Het bepalen van de exacte prijs van een boiler is niet eenvoudig en kan niet zomaar direct worden vastgesteld. Deze prijs varieert namelijk sterk op basis van verschillende factoren en keuzes die je maakt. Hieronder vind je een overzicht van aspecten die de kosten kunnen beïnvloeden:

Keuze 1: Welke soort?

De keuze voor een boiler hangt vaak af van je persoonlijke voorkeuren, de beschikbaarheid van bepaalde energiebronnen en natuurlijk je budget. Laten we eens kijken naar de drie meest voorkomende soorten boilers: elektrische boilers, gasboilers en zonneboilers.

  • Elektrische boiler: De elektrische boiler is een populaire keuze onder veel huiseigenaren. Deze boilers zijn relatief eenvoudig te installeren en hebben geen gasaansluiting nodig, wat ze ideaal maakt voor woningen die niet op het gasnet zijn aangesloten. Elektrische boilers zijn vaak goedkoper in aanschaf dan andere soorten, maar kunnen op de lange termijn duurder zijn in gebruik vanwege de kosten van elektriciteit.
  • Gasboiler: Gasboilers zijn een andere veelgebruikte optie, vooral in gebieden waar aardgas gemakkelijk beschikbaar is. Ze zijn snel in het verwarmen van water en kunnen efficiënter zijn in vergelijking met elektrische boilers. Een bijkomend voordeel is dat ze vaak een constantere watertemperatuur bieden. Echter, ze vereisen wel een gasaansluiting, wat extra installatiekosten met zich mee kan brengen.
  • Zonneboiler: Voor de milieubewuste huiseigenaar is het de zonneboiler een uitstekende keuze. Deze boilers maken gebruik van zonne-energie om water te verwarmen, wat kan leiden tot aanzienlijke besparingen op je energierekening. Ze zijn milieuvriendelijk en kunnen op de lange termijn kosteneffectief zijn, hoewel de initiële installatiekosten hoger kunnen zijn dan die van elektrische of gasboilers.

Keuze 2: Welke capaciteit?

Welke capaciteit je neemt, heeft direct te maken met de plaats van de boiler en je huidige verbruik. Komt de boiler in de badkamer te staan, dan heb je al snel een minimale capaciteit nodig van 80 liter. Met een ligbad erbij is een 150 liter boiler aan te bevelen. Een boiler voor in de keuken heeft veel minder capaciteit nodig. Daar voldoet een boiler van 10 liter. Voor de keuken heb je alleen de keuze uit gas of elektrisch, aangezien een zonneboiler te veel capaciteit heeft voor alleen een keuken. Voor de badkamer zijn alle drie de soorten geschikt. Controleer altijd eerst of de gewenste boiler aan je huidige verbruik voldoet.

Keuze 3: Extra opties

Een aantal keuzes zijn niet noodzakelijk, maar kunnen wel een handige aanvulling zijn:

Extra optieGemiddelde prijzenVoordeel
Keukenkraan€60 – €200Geen kalk in de kraan dus schoner water
Kokend waterkraan€600 – €1.300Niet meer wachten op kokend water

Investeren in een nieuwe boiler is niet alleen een keuze voor comfort, maar ook een beslissing die op de lange termijn financiële voordelen kan bieden. Door de juiste boiler te kiezen, passend bij jouw behoeften en de grootte van je woning, kun je aanzienlijk besparen op energiekosten. Bovendien draagt een efficiënte boiler bij aan een duurzamere woning.

Nu je bent uitgerust met deze kennis, ben je klaar om een weloverwogen keuze te maken. En vergeet niet: vergelijk altijd meerdere offertes om zeker te zijn dat je de beste deal krijgt voor jouw situatie.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen.

Waarom variëren de kosten van boilers zo sterk?

De prijs van een boiler kan variëren op basis van het type (elektrisch, gas of zonne-energie), de capaciteit en eventuele extra opties die je kiest. Ook de installatiekosten kunnen verschillen afhankelijk van de complexiteit van de installatie.

Wat kost een boiler van 100 liter?

De kosten van een boiler van 100 liter variëren op basis van het type en merk. Elektrische boilers van deze grootte kosten doorgaans tussen de €200 en €600. Voor gasboilers ligt de prijs tussen de €500 en €1.500. Zonneboilers van 100 liter kosten ongeveer tussen de €2.000 en €2.600, inclusief de plaatsing van de collectoren.
Deze prijzen kunnen variëren afhankelijk van de specificaties, installatiekosten en het merk van de boiler.

Hoeveel kan ik besparen met een energiezuinige boiler?

Een energiezuinige boiler kan je aanzienlijke besparingen opleveren op je maandelijkse energierekening. Afhankelijk van het type en de efficiëntie van je huidige boiler, kun je jaarlijks tientallen tot honderden euro’s besparen.

Homedeal Bespaartips

Let op de isolatie

Een goed geïsoleerde boiler heeft minder energie nodig om het water warm te maken en te houden. Een geïsoleerde boiler resulteert in een lagere energierekening. Let er bij de aanschaf op of de boiler goed geïsoleerd is. Om verloren warmte tegen te gaan kies je voor een kwalitatief goede boiler in plaats van het eerste het beste koopje.

Vraag de buren

Vraag eens aan de buren of zij ook een project hebben voor de installateur. De installateur werkt efficiënter en sneller wanneer hij 2 projecten doet in dezelfde straat, omdat er 1 keer voorrijkosten berekend worden. Daarnaast scheelt het de installateur tijd doordat er geen grote afstand naar het volgende project is.

Kwantumkorting

Kies je als extra voor een nieuwe kraan? Vraag dan na bij de installateur of je bij afname van meerdere kranen een korting krijgt. Hierdoor wordt het relatief goedkoper per kraan.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden