Vergelijk cv-ketel offertes
Vind dé cv-ketel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Cv-ketel Goedkope cv-ketel

Goedkope cv-ketel

Je wilt een nieuwe cv-installatie laten plaatsen, maar toch niet te veel uitgeven. Gelukkig zijn er ook goedkope cv-ketels verkrijgbaar die betaalbaar zijn en voldoende warm water leveren. Hier lees je precies hoeveel een goedkope cv-ketel gemiddeld kost en welke keuzes de prijs beïnvloeden.

Kosten goedkope cv-ketel

Bij de aanschaf van een goedkope cv-ketel moet je rekening houden met kosten tussen de € 800 en € 1.200. De exacte kosten zijn afhankelijk van het CW-label van de cv-ketel en of je bijvoorbeeld een combi cv-ketel wilt kopen. Vind je een fijne aanbieding voor een cv-ketel? Dan ben je natuurlijk nog voordeliger uit. Hierbij moet je ook de montagekosten voor de ketel optellen.

De kosten voor een complete cv-installatie zijn als volgt.

Type Gemiddelde kosten inclusief btw
Cv-ketel€ 800 – € 1.200
Installatiekosten € 400 – € 600
Onderhoudskosten€ 60 – € 150 per jaar
Totale kosten eerste jaar€ 1.100 – € 1.650

Ontvang een vrijblijvende CV offerte van onze ervaren specialisten.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Goedkope cv-ketel onderhoud

Voordelige vs. Standaard Verwarmingsketels

Tijdens je zoektocht naar de goedkoopste cv-ketel wil je natuurlijk wel weten waar je voor kiest. Hoe komt het dat de prijs van deze goedkope cv-ketels zoveel lager is? In principe lever je in op twee zaken: de hoeveelheid warm water die de ketels produceren en de duurzaamheid van je verwarmingsinstallatie.

CW-waarde

Over het algemeen geldt: hoe duurder de cv-ketel, des te hoger de CW-klasse. Dit label geeft aan hoeveel warm water de ketel in één minuut levert. Cv-ketels met een hoger label leveren meer warm water en zorgen dus voor meer comfort in huis.

Ga je een nieuwe cv ketel kopen en wil je de cv-ketel prijs zo laag mogelijk houden, dan kom je meestal uit bij een kleine cv-ketel met een CW-label op niveau drie of vier.

CW-waardeGeschikt voorGemiddelde prijs inclusief btw
CW3Warm water in de keuken en badkamer: niet tegelijkertijd€ 800 – € 1.200
CW4Wam water in de keuken en badkamer: beperkt tegelijkertijd
€ 1.000 – € 1.500
CW5Warm water in de keuken en badkamer: gedeeltelijk tegelijkertijd€ 1.400 – € 2.000
CW6Warm water in de keuken en badkamer: zonder problemen tegelijkertijd€ 1.900 – € 2.400

Duurzaamheid

Vind je het belangrijk om de beste cv-ketel voor een duurzaam huishouden aan te schaffen? Dan is een goedkope cv-ketel misschien niet de beste optie. Ondanks dat het hr-ketels zijn, verbruiken ze nog steeds relatief meer energie.

Een condensatieketel, warmwaterpomp of een zonneboiler zijn goede opties wanneer je duurzaamheid belangrijk vindt. Het nadeel is dat deze cv-ketels geen koopjes zijn.

Type cv-ketelGemiddelde prijs inclusief btw en plaatsing
Condensatieketel€ 2.500 – € 5.000
Zonneboiler€ 4.00 – € 6.000
Warmtepomp€ 7.500 – € 25.000

Diverse Categorieën Betaalbare Cv-Ketels

Wanneer je zoekt naar een budgetketel, heb je alsnog de keuze uit verschillende soorten en modellen. Iedere cv-ketel heeft weer iets anders te bieden: van een extra grote capaciteit tot een systeem dat volledig op elektriciteit werkt. Wil je een cv-ketel kopen en installeren? Dan is het verstandig om je vooraf goed te oriënteren.

Gas of elektriciteit

Het overgrote deel van de verwarmingsketels werkt op basis van gas. Dat heeft een voordeel, want over het algemeen is gas goedkoper dan elektriciteit. Toch is het het overwegen waard om een elektrische cv-ketel te kopen.

Voor 2050 moeten alle huishoudens namelijk zijn overgestapt op elektriciteit. Met een goedkope elektrische cv-ketel heb je bovendien de mogelijkheid om je ketel in de toekomst aan zonnepanelen te koppelen.

Type goedkope cv-ketelGemiddelde prijs inclusief btw en arbeid
Cv-ketel op gas€ 800 – € 1.300
Cv-ketel op elektriciteit € 1.000 – € 1.600

Combiketels

Voordat je een cv-ketel koopt, is het belangrijk om na te gaan waar je de ketel voor gaat gebruiken. Wil je dat de ketel alleen je verwarming aanstuurt? Of wil je dat hij ook warm water produceert voor je keuken en badkamer? In dat geval moet je een cv-combiketel aanschaffen.

Ook dit heeft invloed op de kosten van een nieuwe cv-ketel, want een combi installatie is over het algemeen iets duurder.

Type goedkope cv-ketelGemiddelde prijs inclusief btw en arbeid
Solo ketel€ 800 – € 1.100
Combi ketel € 950 – 1.400

Overzicht van Betaalbare Ketelmerken

Vergelijk je cv-ketel, dan is het belangrijk om ook te kijken naar het merk dat de cv-ketel maakt. Je wilt namelijk zeker weten dat je nog vele jaren profijt hebt van je goedkope verwarming. Vrijwel ieder bekend merk maakt betaalbare cv-ketels en heeft bovendien af en toe een cv-ketel aanbieding.

Enkele bekende merken zijn:

 • Atag
 • Awb
 • Beretta
 • Bosch
 • Ferroli
 • Intergas
 • Itho Daalderop
 • Nefit
 • Remeha
 • Vaillant
 • Viessman
Thermostaat goedkope cv-ketel

Installatieproces van Budget Cv-Ketels

Een cv-ketel installatie is een nauwkeurig werkje dat je het beste laat uitvoeren door een echte vakspecialist. Hij weet namelijk precies hoe hij iedere cv-ketel veilig en netjes aansluit op jouw verwarmingsinstallatie.

Dat is belangrijk, want het is mogelijk dat er schadelijke stoffen vrijkomen wanneer je de cv-ketel installeert op een onzorgvuldige manier. Denk bijvoorbeeld aan koolstofmonoxide. Een cv-ketel installeren gebeurt meestal in vier verschillende stappen.

1. Oude cv-ketel vervangen

Het vervangen van je cv-ketel is de eerste stap: de oude cv-ketel moet vervangen worden met de nieuwe cv-ketel. De vakspecialist koppelt de oude cv-ketel eerst los. Hierbij verwijdert hij al het water uit de ketel en zorgt hij er natuurlijk voor dat de gastoevoer tijdelijk stopt.

In de meeste gevallen neemt de vakspecialist de oude cv-ketel mee, zodat je deze zelf niet weg hoeft te gooien.

2. Nieuwe cv-ketel installeren

Heb je een nieuwe, goedkope cv-ketel met precies hetzelfde systeem als je oude ketel? Dan is deze stap relatief snel en gemakkelijk. De vakspecialist gebruikt namelijk dezelfde aansluitpunten en hoeft dus weinig te vervangen.

Hij zorgt ervoor dat de cv-ketel netjes op zijn plek hangt en vervangt eventueel oude of versleten onderdelen zoals een aftapkraan.

3. Inregelen en afstellen

Deze stap is essentieel wanneer je zeker wilt weten dat je goedkope cv-ketel zo zuinig mogelijk is. Het afstellen van de installatie zorgt er namelijk voor dat de cv-ketel efficiënt werkt en alleen de hoognodige energie verbruikt. Zo zorg je ervoor dat je niet alleen de goedkoopste, maar ook de zuinigste cv-ketel in huis hebt.

4. Thermostaat plaatsen

Mogelijk komt je nieuwe cv-ketel ook met een gloednieuwe thermostaat. Ook deze moet zijn plek krijgen en heeft wat installatie nodig. De vakspecialist hangt de thermostaat op de juiste plek en zorgt ervoor dat deze is aangesloten op de goedkope cv-ketel.

Vanaf dat moment is het gemakkelijk om je verwarming in te stellen en is het tijd om de cv-ketel aan te zetten.

Goedkope cv-ketel tips

Je hebt veel gelezen over goedkope cv-ketels. Ben je van plan om een cv-ketel te laten plaatsen? Met deze handige tips bespaar je misschien nog meer op je cv-ketel installatie.

Sluit een onderhoudscontract af

Bij het berekenen van de kosten voor een goedkope cv-ketel moet je ook rekening houden met de onderhoudskosten. Iedere twee tot drie jaar is er onderhoud aan je cv-ketel nodig, waarbij de vakspecialist de cv-ketel controleert en weer goed afstelt.

Dit cv-ketel onderhoud zorgt ervoor dat de levensduur van je cv-ketel langer is en vermindert bovendien de kans op storingen. De prijs van dit onderhoud kan oplopen, dus het is de moeite waard om een onderhoudscontract te overwegen.

Hierbij betaal je een vast bedrag voor de arbeidskosten, voorrijkosten en materiaalkosten van een onderhoudsbeurt.

TypeGemiddelde kosten inclusief btw
Onderhoudscontract€ 60 – € 150 per jaar

Laat de cv-ketel op een centrale plek plaatsen

Wil je zoveel mogelijk rendement uit je cv-ketel halen? Kies er dan voor om de installatie op een centrale plek te plaatsen. Hierdoor gaat er minder warmte verloren doordat het water minder lange afstanden af hoeft te leggen. Plaats de installatie dus liever niet op de zolder, maar eerder in de bijkeuken of berging. Een kenniscentrum zoals Techniek Nederland adviseert hierbij.

Kopen of huren?

Je cv-ketel huren of kopen: het is beide mogelijk. Een leasecontract is misschien nuttig wanneer de gemiddelde prijs voor een goedkope cv-ketel toch nog te hoog voor je is.

Hierbij betaal je een vast bedrag per maand, waardoor een nieuwe installatie toch betaalbaar is. In de meeste gevallen valt de prijs voor het onderhoud ook binnen je vaste maandelijkse kosten.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen.

Is een goedkopere cv-ketel ook minder zuinig in gebruik?

Het huren van een cv-ketel biedt financiële flexibiliteit, omdat je maandelijks een vast bedrag betaalt zonder direct een grote investering te doen. Dit omvat vaak ook onderhoudskosten, waardoor je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Het is een praktische oplossing als aankoopkosten te hoog zijn.

Wat zijn de voordelen van het huren van een cv-ketel?

Goedkopere cv-ketels kunnen iets minder energiezuinig zijn dan duurdere modellen, maar moderne goedkope ketels zijn vaak nog steeds behoorlijk efficiënt.

Het is belangrijk om te kijken naar het energielabel en het verbruik om de langetermijnkosten te beoordelen. Een zuinige ketel kan op de lange termijn kosten besparen, zelfs als deze in aanschaf iets duurder is.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden