Vergelijk cv-ketel offertes
Vind dé cv-ketel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Cv-ketel Cv-ketels vergelijken

Cv-ketels vergelijken


Tijdens je zoektocht naar een nieuwe cv installatie kom je een divers aanbod aan cv-ketels tegen. Door cv-ketels vergelijken krijg je een goed beeld van de cv-ketels die aansluiten op je wensen en behoeften. Lees hier alles over het vergelijken van cv-ketels en bekijk de prijzen.

Inhoudsopgave.

De Voordelen van het Vergelijken van CV-Ketels

Een cv-ketel gaat gemiddeld 12 tot 15 jaar mee. Het is dus een investering die je niet zomaar doet. Door cv-ketels te vergelijken vergroot je de kans dat je de beste kwaliteit kiest voor de beste prijs. De overige voordelen van cv-ketels vergelijken op een rij:

 • Door voor een A-merk te kiezen voorkom je complicaties achteraf.
 • Het geeft je meer inzicht in de verschillende prijzen waardoor je niet te veel geld betaalt.
 • Het vergelijken van cv-ketels stelt je in staat een keuze te maken voor een cv-ketel die qua behoeftes het beste bij je past.

Prijzen cv-ketels vergelijken

Indien je cv-ketels gaat vergelijken is het belangrijk dat je een overzicht hebt van de prijzen van verschillende cv-ketels. Allereerst is het belangrijk om na te gaan welke type cv-ketel je wilt hebben. In hoofdlijnen zijn er 3 typen cv-ketels te onderscheiden:

 • VR ketel (verbeterd rendement)
 • HR ketel (hoog rendement)
 • HRe ketel (micro warmtekrachtkoppeling ketel)

Cv-ketels vergelijken is mogelijk op het moment wanneer je je bewust bent van de gemiddelde prijzen. Hieronder staat in een overzicht weergeven wat de gemiddelde prijzen per type cv-ketel zijn en het bijhorende gemiddelde rendement van de cv-ketel.

Dit rendement zegt tevens iets over de verbruikskosten van de betreffende cv-ketel. Hoe hoger het rendement, hoe meer energie er nuttig wordt besteed voor de verwarming van het water en hoe lager de verbruikskosten.

Type CV ketelGemiddelde prijzen, incl. montage en btwRendement
VR ketel€ 1.400 – € 2.400+85%
HR ketel€ 1.500 – € 3.500+95%
HRe ketel€ 10.000 – € 11.500+140%
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Alle bedragen zijn inclusief montage en btw weergeven. Uitgebreide prijsinformatie om cv-ketels te vergelijken vind je in de prijsgids: Cv-ketel prijzen.

man die voorkant van een cv-ketel afhaalt

Belangrijke Overwegingen bij het Kiezen van een CV Ketel

Nu je een beeld hebt van de gemiddelde kosten van ieder type ketel is het een goed idee om deze verschillende typen cv-ketels met elkaar te vergelijken. Wat zijn nou precies de verschillen tussen deze ketels en wat zijn de voor- en nadelen per type?

CV ketel soortVerwachte levensduurVoordelenNadelen
VR ketel12 – 15 jaarGoedkoper in aanschaf dan HR en HRe ketel en geen condensafvoer nodig.Minder rendement en een iets kortere levensduur dan een HR ketel.
HR ketel15 jaarErg hoog rendement tegen een aantrekkelijke prijs. Condensafvoer noodzakelijk.
HRe ketel15 jaarDeze ketel wekt elektriciteit op bij de opwarming van water. Je hebt met een HRe ketel een eigen energiecentrale en dit zorgt voor een forse besparing op de elektriciteitsrekening.Prijzig in aanschaf en een condensafvoer noodzakelijk.

Het Belang van de Comfortwaarde.

Het CW-waarde label is een label dat je helpt om een cv-ketel te kiezen die aansluit bij je verwachte warmwaterverbruik. Je kent vast wel het moment dat je onder een heerlijke warme douche staat en er plots koud water over je heen klettert.

Op dat moment zit er namelijk iemand elders in het huis aan de warm waterkraan. Vooral in een huishouden met veel mensen komt dit ongemak regelmatig voor. Om dit soort situaties te voorkomen kies je voor een cv-ketel met een grotere capaciteit en hoge CW-waarde.

Heb je juist een huishouden met weinig mensen en is de kans klein dat er tegelijkertijd op twee plekken warm water wordt getapt? Dan volstaat vaak een lage CW waarde. Meestal betekent een hoge CW-waarde een hogere prijs van een cv-ketel.

Hieronder volgt een overzicht van de verschillende CW waarden met de bijhorende specificaties en prijzen.

CW waardeVerwerkings capaciteitVermogen van de CV ketel (in kW)Warm water op meerdere plekken tegelijkGemiddelde prijzen, inclusief materiaal, montage en btw
CW 310 L20 kWNiet mogelijk€ 1.200 – € 1.800
CW 413 L25 kWBeperkt mogelijk€ 1.400 – € 2.000
CW 517 L30 kWBeperkt mogelijk€ 1.800 – € 2.600
CW 620 L30 kWMogelijk€ 2.400 – € 3.000

Begin je project met Homedeal: Ontvang snel en eenvoudig uw vrijblijvende persoonlijke cv ketel offerte.

cv ketel die openstaat waar een monteur in zit

Verschillende Merken CV-Ketels

De prijzen van cv-ketels vergelijken is pas nuttig wanneer je cv-ketels hebt van een vergelijkbaar merk. Kies altijd voor een cv-ketel van een gerenommeerd A-merk. Deze ketels zijn veiliger en betrouwbaarder dan de meeste B-merk cv-ketels. Er zijn namelijk diverse B-merken op de markt waarbij de kans op storingen en andere ongemakken groot is.

De volgende cv-ketel merken worden als gerenommeerde A-merken beschouwd:

 • Vaillant
 • Nefit
 • ATAG
 • Intergas
 • Remeha
 • Bosch

Keuze tussen Solo of Combi CV-Ketels

De meest gekozen cv-ketel is een combiketel. Wat is precies het verschil tussen de solo- en combiketel?

 • Een soloketel zorgt enkel voor de centrale verwarming in huis. Er is dus een extra losse boiler of geiser nodig voor warm water.
 • Een combiketel is een cv-ketel en een boiler in één. De meeste HR ketels zijn combi ketels.

De combiketel wordt het meest verkocht, omdat dit type cv-ketel minder ruimte in beslag neemt dan een soloketel en losse boiler.

Adviezen voor het Selecteren.

Cv-ketels vergelijken geeft je niet alleen meer inzicht in merken, prijzen en verschillen, maar geven je ook een beter inzicht in je eigen wensen en behoeften. Zo weet je precies welke cv-ketel je nodig hebt. Hier volgen een aantal tips voor het kiezen van de juiste cv-ketel.

1. Kies een HR ketel

Veruit de meest gekozen cv-ketel is een HR ketel, omdat deze betaalbaar in aanschaf zijn en bovendien erg energiezuinig, door het rendement van minimaal 95%.

2. Ga voor een cv-ketel met een CW waarde van 4 of 5

Dit geeft meer dan voldoende comfort voor een huishouden van 2 tot 5 personen. Met een comfort waarde van 4 of 5 is het (beperkt) mogelijk om op twee verschillende plekken in huis warm water af te nemen.

3. Koop een combiketel

Door een combiketel te kiezen in plaats van een soloketel bespaar je veel ruimte. Bij een soloketel is er namelijk een extra geiser of boiler nodig voor de verwarming van water. Een combiketel voorziet in zowel de centrale verwarming als warm water.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Waarop letten bij het vergelijken van cv-ketels?

Bij het vergelijken van cv-ketels is het belangrijk te kijken naar het rendement, de capaciteit en het energielabel. Een hoger rendement betekent efficiënter energiegebruik, terwijl de capaciteit moet passen bij de grootte van uw woning. Het energielabel geeft een indicatie van de duurzaamheid.

Hoe beïnvloedt het type woning mijn ketelkeuze?

Het type en de grootte van uw woning zijn cruciaal bij het kiezen van een cv-ketel. Grotere woningen hebben vaak een ketel met meer capaciteit nodig, terwijl voor kleinere woningen een compactere, zuinigere ketel volstaat. Overweeg dit zorgvuldig bij het vergelijken van opties.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden