Vergelijk cv-ketel offertes
Vind dé cv-ketel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Cv-ketel Thermostaat prijzen

Thermostaat prijzen

Minimale kosten
€ 110
Gemiddelde kosten
€ 245
Maximale kosten
€ 400
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 200 - € 285

Wil je een nieuwe thermostaat, zodat je het verbruik in je woning gemakkelijk in de gaten houdt, maar weet je nog niet precies welke thermostaat geschikt is en hoeveel het kost? Homedeal heeft deze informatie verzameld en in een compleet overzicht gezet.

Inhoudsopgave.

persoon die de thermostaat aanpast

Prijzen nieuwe thermostaten

Gemiddeld kost een nieuwe thermostaat € 245 per stuk, inclusief installatie. Bij de aanschaf van een hebben huiseigenaren verschillende opties, waardoor de prijzen uiteenlopen. Een standaard, niet-programmeerbare traditionele thermostaat is meestal het meest betaalbaar

Wil jij een slimme thermostaat, klok- of een kamerthermostaat? Zie in onderstaand kostenoverzicht welke opties je hebt, een uitleg en de gemiddelde prijzen inclusief plaatsing.

SoortGemiddelde prijzenBelangrijkste kenmerk
Klokthermostaat€150 – €300Temperatuur instellen voor meerdere periodes op een dag
Kamerthermostaat€80 – €200Niet programmeerbaar. Constant de temperatuur die jij instelt
Slimme thermostaat€200 – €400Op afstand bestuurbaar via app op smartphone. Monitoort je verbruik

Voor een onmiddellijke vrijblijvende offerte, klik hier om door te gaan.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Afhankelijk van je wensen zijn dit de thermostaat prijzen:

Het goedkoopste

Als de uitgebreide opties minder belangrijk zijn voor je. Je wil alleen dat je woning behaaglijk voelt. Kies dan voor een kamerthermostaat. Een nieuwe laat je al installeren vanaf € 80.

Het meest praktisch

Je zoekt een thermostaat die makkelijk is in gebruik en je huis goed verwarmt. Overdag ben je vaak weg en ’s nachts hoeft het niet warm te zijn als je slaapt. Daarom is een klokthermostaat een goede keuze.

Met deze thermostaat stel je van tevoren de tijden in dat er gestookt moet worden. Dit gaat onnodig stoken tegen. Deze is al te verkrijgen vanaf € 150.

Het meest luxe


Het is niet prettig om thuis te komen in een koud huis. Ideaal zou zijn als de thermostaat aangaat vlak voordat je thuis bent, zodat het lekker warm is bij binnenkomst.

Daarnaast wil je de thermostaat op afstand kunnen bedienen met een tablet of smartphone en inzicht hebben in de verbruikskosten. Voor deze wensen is een thermostaat met app. Zo’n slimme thermostaat wordt al in je huis geïnstalleerd vanaf € 200.

Hoe zijn de thermostaat prijzen opgebouwd?

Kostenoverzicht Thermostaat prijzen

De thermostaat prijzen bestaan uit arbeidskosten, materiaalkosten en voorrijkosten. De arbeidskosten zijn uiteenloopt van €70 tot €200. De installatie van een thermostaat duurt doorgaans niet langer dan een uur. De voorrijkosten zijn afhankelijk van de afstand die de specialist moet afleggen.

Deze kosten zijn zo’n 5% van de totaalprijs. Voor de exacte kosten raden wij aan om meerdere offertes aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken. De materiaalkosten zijn vooral afhankelijk van een aantal keuzes die je maakt. Er wordt hieronder dieper op die keuzes ingegaan.

 Voordelen van een moderne thermostaat

Moderne thermostaten bieden een scala aan voordelen die het comfort in huis aanzienlijk kunnen verhogen en tegelijkertijd helpen bij het besparen op de energiekosten.

Een belangrijk voordeel is de mogelijkheid om ze te programmeren, waardoor je de verwarming automatisch kunt laten aan- en uitschakelen op door jou gekozen tijden. Dit is niet alleen handig, maar het betekent ook dat je niet onnodig stookt wanneer je niet thuis bent.

Bovendien kunnen geavanceerde modellen, zoals een thermostaat met app, inzicht geven in je energieverbruik en je helpen dit te optimaliseren. Deze slimme thermostaten kunnen zich zelfs aanpassen aan je dagelijkse routine en weersvoorspellingen, wat kan leiden tot nog verdere energiebesparingen.

Daarnaast dragen ze bij aan de waarde van je woning en kunnen ze zelfs deels bestuurd worden via spraakopdrachten. De extra investering kan dus op meerdere manieren terugverdiend worden, zowel in geld als in leefcomfort.

Thermostaat laten installeren

Het thermostaat laten installeren door een professional heeft meerdere voordelen. Niet alleen ben je verzekerd van een correcte aansluiting die past bij je verwarmingssysteem, maar het voorkomt ook eventuele problemen in de toekomst die kunnen voortkomen uit een verkeerde installatie.

De kosten voor het laten installeren van een thermostaat variëren, afhankelijk van het type thermostaat en de complexiteit van je verwarmingssysteem. Over het algemeen kun je denken aan een bedrag dat uiteenloopt van €70 tot €200 voor de installatie zelf.

Een slimme thermostaat met app kan soms iets duurder uitvallen in installatie vanwege de complexe instellingen. Het is raadzaam om vooraf cv ketel offertes aan te vragen voor een accuraat kostenplaatje.

Bedenk dat een correct geïnstalleerde thermostaat niet alleen zorgt voor een optimaal werkend systeem, maar kan ook bijdragen aan de levensduur van je CV-ketel en daarmee potentiële thermostaathuis vervangen kosten in de toekomst besparen.

Thermostaat prijzen

Welke keuzes hebben invloed op de prijs?

Je hebt invloed op de prijs van een thermostaat door middel van de volgende keuzes:

Keuze 1: Welke soort?

De eerste keuze die je maakt is de keuze voor het soort dat je wil hebben. Zoals eerder aangegeven zijn er 3 soorten: klokt-, kamerthermostaat en de slimme thermostaat. De kamerthermostaat is de goedkoopste optie en de slimme thermostaat de meest luxe. Je hebt bepaalde wensen en eisen waaraan het moet voldoen.

Keuze 2: Extra opties

Naast de noodzakelijke keuzes heb je ook extra opties om je woning te verrijken:

  • Thermostaatknop op radiator: Een knop op je radiator zorgt ervoor dat je niet alleen de keuze hebt tussen open en dicht, maar ook voor een (klein) beetje open of een (klein) beetje dicht. Hiermee heb je meer invloed op de warmte die je radiator afgeeft. Een thermostaatknop kost ongeveer € 40.
  • Thermostaatkraan: Een thermostaatkraan is simpel gezegd een kraan waarbij je draait aan de knop om de warmte van het water te veranderen. Als je eenmaal de juiste temperatuur hebt gevonden, dan laat je gemakkelijk de kraan op deze temperatuur staan. Dit kan doordat de aan-/uit-knop en de temperatuurknop gescheiden zijn. Het wordt vooral gebruikt in de keuken en in de douche. De prijs van een varieert van € 300 tot € 1.000.

Heb je interesse om je huis te voorzien van een nieuwe thermostaat? Of je nu kiest voor een traditionele thermostaat of een modern apparaat, wij kunnen je helpen de juiste specialist te vinden. Vraag via ons platform cv ketel offertes aan en vergelijk de kosten cv ketel en thermostaat installaties. Neem een geïnformeerde beslissing voor het comfort van je huis en begin met besparen op je energierekening!

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen.

Hoeveel energie bespaart een slimme thermostaat?

Slimme thermostaten kunnen aanzienlijk besparen op energiekosten, soms tot wel 20%. De exacte besparing hangt af van uw stookgedrag en woningisolatie. Ze passen de temperatuur automatisch aan op basis van uw leefpatronen, wat leidt tot efficiënter energiegebruik.

Zijn er jaarlijkse onderhoudskosten voor thermostaten?

De meeste thermostaten vereisen geen jaarlijks onderhoud en hebben minimale onderhoudskosten. Slimme thermostaten kunnen updates nodig hebben, die meestal automatisch en zonder extra kosten worden uitgevoerd. Regelmatige controle van de batterijen en basisinstellingen wordt wel aangeraden.

Homedeal Bespaartips

Kwantumkorting

Kies je ervoor om naast een nieuwe thermostaat ook nieuwe kranen en/of radiatoren te laten plaatsen? Dan heeft de specialist misschien de mogelijkheid om te besparen op de materialen door deze in veelvoud aan te schaffen. Vraag altijd na bij de specialist wat de mogelijkheden zijn.

Offertes aanvragen

Bespaar op de kosten voor een thermostaat door de tarieven van verschillende specialisten te vergelijken en de beste optie te kiezen voor je specifieke klus. Het vergelijken van offertes kan zo tot 40% schelen op de uiteindelijke prijs.

Controleer het merk

Om alle opties van je CV ketel te benutten is het soms nodig om voor de thermostaat hetzelfde merk te kiezen. De meeste thermostaten zijn geschikt voor alle soorten CV ketels, maar om onverwachte kosten te vermijden, is het verstandig na te gaan of dat in jouw geval ook zo is.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden