Vergelijk cv-ketel offertes
Vind dé cv-ketel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Cv-ketel HR combiketel prijzen

HR combiketel prijzen

Minimale kosten
€ 700
Gemiddelde kosten
€ 1.380
Maximale kosten
€ 2.400
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.130 - € 1.630

Wil je net als vele anderen je boiler en CV ketel combineren, zodat je minder energiekosten hebt en minder ruimte kwijt bent? Een HR combiketel is een zuinige keuze met een rendement van minstens 100%, maar hoeveel kost een HR combiketel? Homedeal heeft de prijzen voor je klaar staan.

Inhoudsopgave.

Wat kost een HR combiketel?

Gemiddeld kost en HR combiketel € 1.400, inclusief plaatsing. De kosten voor een HR combiketel variëren per merk, maar vooral per CW-klasse. De CW-klasse geeft aan hoeveel liter warm water (40 graden) de cv-ketel binnen een minuut kan opwekken.

Zie in onderstaand prijzenoverzicht welke CW-klasse het beste bij jouw wensen past en wat de gemiddelde prijzen zijn.

KlasseLiters p/mGemiddelde prijzenGeschikt voorGezinsgrootte
CW310€700 – €950Keuken of douche of bad; niet tegelijk1 à 2
CW412,5€850 – €1.400Keuken of douche of bad; niet volledig tegelijk2 à 3
CW515€1.000 – €1.600Keuken of douche of bad; beperkt tegelijk3 à 4
CW622€1.800 – €3.000Keuken en douche of keuken en bad4+
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Als je interesse hebt in een vrijblijvende offerte, klik dan door.

hr combiketel prijzen

Aan de hand van 3 situaties krijg je een beeld van welke oplossing bij jou past:

Grootste besparing

In principe is het: hoe hoger de klasse, hoe meer je bespaart. Maar je gaat geen cv-ketel kopen die een te hoge klasse heeft want dan is het uiteindelijk duurder. Daarnaast zal de besparing niet opwegen tegen de kosten. Zorg ervoor dat de capaciteit van de combiketel en je verbruik ongeveer gelijk zijn, zodat je niet teveel betaalt voor de ketel en er toch in je behoefte wordt voorzien.

Veel verbruik

Je hebt een gezin van 4 met 2 tienerdochters. Je dochters staan voor lange tijd onder de douche en het liefst elke dag, maar je bent zelf vaak in de keuken bezig en je hebt ook warm water nodig. Dan is een CW 6 HR combiketel een juiste optie om te voorzien in jullie behoefte.

Bij deze ketel is tegelijk warm water gebruiken in de keuken en de badkamer mogelijk. Door de nieuwe combiketel bespaar je ongeveer 10% op het gasverbruik. De HR combiketel met klasse CW 6 is te verkrijgen vanaf € 1.600.

1 persoonshuishouden

Je woont op jezelf en wil besparen op de energiekosten. Je kiest voor een nieuwe HR combiketel met klasse CW3, want je gebruikt nooit meer dan 1 kraan tegelijk. Deze HR combiketel heb je al in huis vanaf € 700.

Hoe is de HR combiketel prijs opgebouwd?

Kostenoverzicht HR combiketel prijs

De prijs voor een HR combiketel is opgebouwd uit 2 onderdelen, namelijk: arbeidskosten en materiaalkosten. Onder arbeidskosten vallen de voorrijkosten en installatiekosten. Door meerdere cv-ketel offertes op te vragen en de tarieven van cv-ketels te vergelijken bespaar je hier tot 40% op.

De materiaalkosten, ofwel de combiketel zelf, zijn de grootste kostenpost. Op materiaalkosten valt te bezuinigen door een aantal noodzakelijke keuzes te maken die hieronder worden uitgelicht.

Welke keuzes zijn bepalend voor de HR combiketel prijzen?

Je dient een aantal keuzes te maken als je van plan bent een HR combiketel aan te schaffen, namelijk:

Keuze 1: Welke klasse?

Allereerst is het van belang dat je de passende CW klasse combiketel kiest. De keuze is tussen CW3, CW4, CW5 en CW6. De CW1 en CW2 worden nauwelijks meer geleverd, vanwege het lage rendement en omdat er te weinig vraag naar is. Daarom worden deze buiten beschouwing gelaten.

Weet je niet zeker welke voor jou de beste optie is? Neem dan contact op met een specialist. Hij voorziet je van professioneel advies, zodat je de goede HR combiketel kiest.

Keuze 2: Welk merk?

Er zijn veel verschillende merken die combiketels aanbieden. Niet elk merk zit in dezelfde prijsklasse. Homedeal heeft de merken en prijzen in een duidelijke tabel gezet om je keuze te ondersteunen.

PrijsklasseMerkenGemiddelde prijzen
LaagAWB, Ferroli, Intergas, Remeha€800 – €1.200
MiddenBosch, Vaillant€1.000 – €1.500
HoogAtag, Nefit, Daalderop€1.300 – 2.000

Keuze 3: Extra opties

Behalve de essentiële keuzes, heb je ook de mogelijkheid om de volgende extra opties te kiezen, zodat je jouw woning nog meer naar je zin te maken:

Extra optieGemiddelde prijzenVoordeel
Complete CV installatie, incl. radiatoren en thermostaat€6.000Zuinig in energieverbruik
Radiator€250 – €400Verwarmt je kamer snel
Boiler€250 – €350Altijd warm water in de keuken
Slimme thermostaat€200 – €300Controleer je eigen verbruik
Onderhoudscontract€70 – €130Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaat een HR combiketel mee?

Een HR combiketel heeft gemiddeld een levensduur van 12 tot 15 jaar. Dit hangt af van het merk, het model en hoe goed de ketel wordt onderhouden. Regelmatig onderhoud door een specialist kan de levensduur verlengen en zorgt ervoor dat de ketel efficiënt blijft werken.

Wat is het verschil tussen een HR- en een VR-combiketel?

Het grootste verschil tussen een HR- (Hoog Rendement) en een VR- (Verbeterd Rendement) combiketel zit in de efficiëntie.
– Een HR-ketel gebruikt de warmte van de verbrandingsgassen om het water te verwarmen, waardoor het rendement hoger is dan 100%.
– Een VR-ketel heeft een lager rendement, rond de 90%, omdat er meer warmte verloren gaat via de schoorsteen. HR-ketels zijn dus zuiniger en beter voor het milieu.

Homedeal Bespaartips

Schaf je HR combiketel in de zomer aan

Heb je er wel eens aan gedacht om in de zomer een nieuwe combiketel aan te schaffen? In de zomer ligt de prijs namelijk lager, omdat de vraag naar CV ketels dan veel lager is dan in de winter. Daarom geven veel installateurs korting om toch nog CV ketels te verkopen. Ook zorg je er op deze manier voor dat de ketel niet stuk gaat midden in de koudste periode van het jaar. Het is immers niet prettig om in de winter tijdelijk zonder verwarming te zitten.

Huur of lease een HR combiketel

Naast het kopen van een combiketel heb je ook de mogelijkheid om een ketel te huren of leasen. Het voordeel hiervan is dat je geen grote investering hoeft te doen, omdat je maandelijks een klein bedrag betaalt. Het huren kost ongeveer € 20 per maand en leasen is mogelijk vanaf € 45 per maand. Bij het leasen word je uiteindelijk eigenaar van de ketel. Vaak zit ook het onderhoud bij het leasen of huren in.

Controleer op subsidies

Voor energiebesparende maatregelen in huis zijn er meerdere subsidiemogelijkheden. Controleer altijd of deze van toepassing zijn op jouw project:

Subsidie op energiebesparingsadvies:
Voor het krijgen van advies op maat over de energiebesparende mogelijkheden in je woning is er subsidie aan te vragen. Hierdoor krijg je een goed advies voor een mooie prijs.

Financiering groen project:
Banken hebben een speciale regeling voor leningen die bedoeld zijn om je woning energiezuiniger te maken. De rente op deze leningen ligt lager dan bij gewone leningen.

Subsidie energieregeling:
Deze subsidie is bedoeld om een labelsprong mogelijk te maken. Het motto hierbij is ‘Meer met minder’ en je krijgt hierbij subsidie om het energielabel van je woning te verbeteren.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden