Vergelijk cv-ketel offertes
Vind dé cv-ketel specialist voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Cv-ketel Condensatieketel

Condensatieketel

Ben je opzoek naar een nieuwe verwarmingsoplossing? Dan is het tijd om kennis te maken met de condensatieketel. Dit is geen gewone ketel; het is een slimme keuze voor mensen zoals jij die zowel op hun portemonnee als op het milieu willen letten.

Wat kost een condensatieketel?

Voordat je overgaat tot het kopen van een condensatieketel, is het goed om meer te weten over de prijs van een condensatieketel. Bekijk hieronder een handig overzicht met de prijzen van diverse condensatieketels.

Type condensatieketelGemiddelde prijs
(inclusief btw)
Mazout condensatieketel€ 4.000 – € 7.500
Aardgas condensatieketel€ 1.600 – € 4.100
Installatiekosten€ 250 – € 500
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Wat is een condensatieketel?

Condensatieketels worden ook wel hoogrendementsketels genoemd, afgekort hr-ketel. Voordat je voor een condensatieketel kiest, is het goed om te begrijpen hoe deze verwarmingsketel werkt. Een hoogrendementsketel of condensatieketel maakt optimaal gebruik van de geleverde energie.

De waterdamp die vrijkomt bij de verbranding van mazout en aardgas, wordt omgezet in warmte-energie en gaat zo niet verloren via de schoorsteen. Door de werking van een condensatieketel geniet je van lagere stookkosten en woon je milieubewuster, omdat er minder energie nodig is.

Condensatieketel plaatsen

Hulp van een verwarmingsketel specialist

Als je je oriënteert op de condensatieketel-markt, komen er natuurlijk verschillende vragen in je op. De verwarmingsketel specialist beantwoordt deze vragen graag en helpt je bij je zoektocht naar de juiste condensatieketel. Wist je dat je de verwarmingsketel specialist voor meer in kan zetten dan advies over condensatieketels? Lees hieronder waarvoor.

 • Onderhoud condensatieketel
  Het is verstandig om 1 keer per jaar je condensatieketel te laten controleren door een verwarmingsketel specialist. Als er eventueel onderhoud nodig is, voert de specialist dit direct uit. Door je verwarmingsketel goed te laten onderhouden, verleng je de levensduur en zorg je ervoor dat het rendement van je condensatieketel op peil blijft.
 • Condensatieketel installeren
  Als je een condensatieketel koopt, heb je een specialist nodig om deze te installeren. Het installeren van dit type verwarmingsketel vraagt niet om veel aanpassingen in je huis, maar het is altijd verstandig om de installatie over te laten aan een expert.
 • Condensatieketel vervangen
  Is jouw condensatieketel of hoogrendementsketel toe aan vervanging? Ook dit regelt de verwarmingsketel specialist graag voor je. De specialist helpt je bij het uitzoeken van een nieuwe condensatieketel en geeft waar nodig advies. Zo blijf je genieten van de voordelen van deze hoogrendementsketel

Soorten condensatieketels

Zoals je in het prijsoverzicht van condensatieketels eerder in het artikel hebt gezien, zijn er verschillende soorten condensatieketels. Welke soort hoogrendementsketel past het best bij jou? Lees hieronder een duidelijke beschrijving van de 2 verschillende soorten..

 • Condensatieketel op aardgas
  Het merendeel van de verkochte condensatieketels werkt op aardgas. De ketels op gas zijn compact en stiller dan een mazoutketel, wat ze populairder maakt onder huizenbezitters.
 • Condensatieketel op mazout
  In huizen waar aardgas niet direct beschikbaar is, wordt vaak gekozen voor een condensatieketel op mazout. Bij deze soort condensatieketel is er een aparte tank nodig om de stookolie of mazout in op te slaan. Daarnaast is mazout duurder om te stoken dan aardgas.
Condensatieketel

Voordelen van een condensatieketel

Het aanschaffen van een condensatieketel heeft meerdere voordelen. Benieuwd wat deze voordelen zijn? Bekijk ze hieronder.

 • Rendement van boven de 100%
  Door hun condenserende werking, behalen condensatieketels een rendement tot wel 109%. Hoe een rendement boven de 100% kan zijn? Doordat de vrijgekomen condensatie wordt omgezet in energie, wordt er meer in warmte omgezet dan het aardgas of mazout. Zo is het rendement hoger dan 100%.
 • Goed voor het milieu en je portemonnee
  Zoals je eerder in dit artikel hebt gelezen, leveren condensatieketels een hoog rendement op. Dit hoge rendement zorgt ervoor dat je minder energie nodig hebt om je huis en je water te verwarmen. Zo bespaar je geld op je energierekening en ben je ook nog eens milieuvriendelijker. Twee vliegen in één klap!
 • Subsidieregeling condensatieketel
  Een bijkomend voordeel bij het kopen van een condensatieketel is de eenmalige vergoeding of subsidieregeling waarvoor je in aanmerking komt. De overheid wil graag dat burgers bewuster en milieuvriendelijker leven en dit is waarom onder andere deze regeling er is. De hoogte van dit bedrag ligt tussen de € 450 en € 800. Wat moet je doen om voor de condensatieketel regeling in aanmerking te komen?
  – De ketel wordt geplaatst in een bestaande woning
  – De condensatieketel is nieuw aangekocht
  – De ketel wordt geplaatst door een erkende specialist
  – De condensatieketel is voorzien van een CE-markering

Tips bij het kopen van een condensatieketel

Tip 1. Vergelijk condensatieketels

Er zijn verschillende fabrikanten die condensatieketels produceren en verkopen. De verschillende merken ketels hebben eigen voor- en nadelen. Leg de kenmerken van verschillende condensatieketels naast elkaar en maak zo een goed overzicht van de keuzes die je moet maken. Kom je er niet uit? Vraag dan advies aan een verwarmingsketel specialist.

Tip 2. Vergelijk specialisten

Er zijn veel verwarmingsketel specialisten die hun expertise aanbieden, elk met hun eigen prijs. Vraag offertes aan bij verschillende specialisten en leg deze naast elkaar. Zo zie je eenvoudig wat elke specialist aanbiedt en voor welke prijs. Kies voor de offerte die biedt wat jij het belangrijkst vindt. Zo maak je de beste keuze.

Tip 3. Let op installatiekosten

Als je een condensatieketel aanschaft is het belangrijk om niet alleen op de prijs zelf te letten, maar ook of de installatiekosten bij de totaalprijs zijn inbegrepen. Dit verschilt nog weleens, dus het is goed om je hier bewust van te zijn. Zo weet je wat je koopt en wat je kunt verwachten.

Tip 4. Denk na over de toekomst

Een verwarmingsketel koop je voor de lange duur. Denk voordat je je verwarmingsketel koopt dus goed na over toekomstige verbouwingen, gezinsuitbreiding en een eventuele verhuizing. Zo kies je de verwarmingsketel die het best bij jouw situatie past. Weet je niet welke verwarmingsketel geschikt is voor jouw situatie? De verwarmingsketel specialist adviseert je graag.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden