1 miljoen projecten verricht

Homedeal.nl > Inspiratie > Badkamer > Weg putje in de vloer, ga voor de wandafvoer

Weg putje in de vloer, ga voor de wandafvoer

Het is heel even zoeken naar de afvoer en dat is ook precies de bedoeling. Hou jij van details en zie jij het al voor je om je complete badkamervloer elegant door te trekken, zonder obstakels zoals een opvallende doucheput? Dit is eenvoudig te creëren met een wandafvoer, en nee dit is niet moeilijker om te monteren dan een afvoer in de vloer. Lees je mee?

Twee varianten wandafvoeren

Zoals je hieronder ziet, heb je diverse varianten wandafvoeren. Ga je bijvoorbeeld voor een smalle langwerpige wandafvoer (voorbeeld is van Viega) of voor een kleinere maar iets hogere wandafvoer (voorbeeld is van Geberit)?

wandafvoer-2wandafvoer-3

Wat in ieder geval fijn is om te weten:

  • De montage voor beide modellen is hetzelfde als een douchegoot; snel, eenvoudig en volstrekt ongecompliceerd. Iedere specialist is in staat om de wandafvoer in te bouwen.
  • Bespaar veel tijd omdat je vloertegels niet op maat moeten worden gesneden, de tegels lopen elegant door tot de muur.
  • De wandafvoer is betaalbaar, gemiddeld kost het totaalpakket rond de € 300, exclusief montage.

We gaan iets specifieker kijken naar bovenstaande 2 varianten wandafvoeren.

 

Wandafvoer van Viega

Dit is de smalle langwerpige wandafvoer die verkrijgbaar is met een lengte van 300 tot 1.200 mm. De diepte van de wandafvoer is 25 mm waardoor je deze afvoer in nagenoeg iedere inbouwsituatie kunt toepassen, denk aan: massieve muur, lichte bouwwand of voorwand. Voor deze afvoer is een kleine hellingsgraad van de tegels nodig van 1 tot 2%.

Het reinigen van deze wandafvoer is eenvoudig. Er is geen dode ruimte waar vuil en haren zich kunnen ophopen. Wat wel in je afvoer terecht komt, haal je er eenvoudig uit met een bijgeleverd spiraal.

Wil je de wandafvoer helemaal op laten gaan in je badkamer? Bepaal zelf de opmaak van je wandafvoer, de keuze is: roestvrijstaal mat, glanzend, zwart en wit.

 

Wandafvoer van Geberit

De Geberit wandafvoer is 8 cm hoog en 25 cm breed. Het systeem kan probleemloos worden aangesloten op bestaande afvoerleidingen, waardoor het ook ideaal is voor renovatieprojecten.

Het reinigen van deze wandafvoer is ook heel eenvoudig. Verwijder de ingebouwde haarzeef, even afspoelen en klaar.

De afdekplaat is verkrijgbaar is: glansverchroomd, rvs geborsteld, alpien wit en er is zelfs een variant die je kan betegelen met je wandtegel.

Overtuigd?

Ga jij je badkamer aanpakken en ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een wandafvoer in jouw badkamer? Bekijk onze prijsgids met alle kosten die komen kijken bij het renoveren van je badkamer. Op zoek naar een geschikte specialist, dan heb je daar gelijk de mogelijkheid om gratis vrijblijvende offertes op te vragen van specialisten bij jou uit de buurt.

 

Gerelateerde artikelen:

Inspiratie voor een Balinese badkamer

Warme houtlook in je badkamer

Hippe wasbakken in de badkamer

 

Bronnen afbeeldingen: Pinterest, Viega, Geberit