Homedeal.nl Inspiratie Buitenkant woning Verfsoorten: buitenschilderwerk

Verfsoorten: buitenschilderwerk

verf buitenschilderen

Naast de verschillende verfsoorten voor binnen, is er ook een flink aanbod voor buiten. Deze verf is bestand tegen verschillende weersomstandigheden en moet daarom tegen een stootje kunnen. Lees hier alles over de verfsoorten voor je buitenschilderwerk.

Alkydverf

Alkydverf is de meest gebruikte verfsoort voor buitenschilderwerk. Alkydverf is weerbaar tegen zon, wind en regen en is ook nog een prettige verfsoort om mee te schilderen. Waarom alkydverf niet binnen wordt gebruikt? Deze verfsoort heeft een hele sterke geur en wordt aangelengd met terpentine. Door de giftige dampen die horen bij het schilderen met deze verf, is het verboden om hiermee binnen te schilderen.

VoordelenNadelen
In dikte aan te passenGebruik van handschoenen wordt sterk aangeraden
Snelle droogtijdMeerdere lagen nodig voor een goede dekking
Bestand tegen alle weersomstandigheden

kozijnen schilderen

Beits

Beits is een verfsoort die vaak wordt gebruikt om hout mee te schilderen, zoals tuinhuisjes en schuttingen. Beits beschermt je hout tegen onder andere vocht. Deze verfsoort heeft weinig onderhoud nodig en is makkelijk aan te brengen.

VoordelenNadelen
VochtregulerendNiet verkrijgbaar in hoogglans
Geen grondverf nodigGlans neemt relatief snel af

 

Lakverf

Lakverf wordt gebruikt als eindlaag van je schilderwerk. Er zijn 2 varianten lakverf verkrijgbaar: op waterbasis en op terpentinebasis. Deze verfsoort is verkrijgbaar in verschillende glans variaties en is kras- en stootvast.

VoordelenNadelen
Verkrijgbaar in verschillende glans variatiesVocht wordt opgesloten
Blijft glanzenNiet direct op hout aan te brengen

verven buitenkant woning

Specifieke verfsoorten voor buitenschilderwerk

Naast de standaard verfsoorten die gebruikt worden bij het schilderen buiten, zijn er ook een aantal specifieke verfsoorten. Deze verfsoorten zijn minder gangbaar dan de verfsoorten die je hierboven hebt gezien, maar ze zijn toch het benoemen waard.

  • High solid verf

High solid verf is een verfsoort die minder oplosmiddel bevat dan alkydverf. Hierdoor is deze verf minder schadelijk voor de schilder. Daar staat wel tegenover dat het moeilijker werken is met high solid verf en dat de droogtijd langer is dan bij alkydverf.

  • Winterverf

Wist je dat er verf bestaat speciaal voor lagere temperaturen? De winterschilder gebruikt winterverf, omdat het geschikt is voor het schilderen bij lage temperaturen. Normale verf heeft een te lange droogtijd bij lage temperaturen, waar winterverf sneller opdroogt.

Is het schilderwerk aan de buitenkant van je huis toe aan een nieuwe laag verf? Door een professional in te schakelen om je project uit te voeren, geniet jij van het eindresultaat en hoef je niet uren in de bouwmarkt te staan. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan van schilders bij jou in de buurt.