Homedeal.nl Inspiratie Tuin 5 bomen met de mooiste herfstkleuren

5 bomen met de mooiste herfstkleuren

herfstbomen

Een van de grootste voordelen die de herfst met zich meebrengt, is het mooie aanzicht van de natuur. Veel bladeren veranderen van kleur en dat levert mooie taferelen op! Ben jij ook zo aan het genieten van de intense kleuren van de bomen in de herfst? Lees hier welke bomen het zijn die zulke mooie plaatjes opleveren.

Ginkgo Biloba
De Ginkgo Biloba wordt ook wel Japanse Notenboom genoemd. Veel mensen kennen “Ginkgo” van het geneeskrachtige supplement. In de herfst kleuren de bladeren van deze boom fel geel, wat hem erg indrukwekkend maakt.

Ginkgo Biloba

“Forest Pansy”
Forest Pansy is de naam die gegeven wordt aan de Cercis canadensis, een echte Nederlandse naam is er niet voor deze boom. De Forest Pansy is eigenlijk een heester, en geen boom. Wanneer de Forest Pansy bloeit krijgt hij mooie roze vlinderbloemen en in de herfst krijgt hij mysterieus roodpaarse bladeren.

Forest Pansy

Kornoelje
Kornoelje wordt ook wel ‘Winter Beauty’ genoemd. Wanneer hij zijn bladeren verliest krijgen de takken een mooie felrode en oranje kleur. Zeker in combinatie met sneeuwval komt Kornoelje erg mooi uit. Doordat Kornoelje tamelijk laag groeit komt hij als vuur boven de witte sneeuw uit!

Kornoelje

Esdoorn
De Japanse Esdoorn is een plant uit de zeepboomfamilie, en kan wel 10 meter hoog worden. Deze Esdoorn heeft diep ingesneden bladeren die in het voorjaar warm oranjerood of paarsrood zijn. Wanneer het weer kouder wordt en de herfst is aangebroken krijgen de bladeren een heldere felrode kleur.

esdoorn

Rode Berk
De Betula Nigra wordt Rode Berk of Zwarte Berk genoemd. Deze boom heeft diepgroene bladeren, en verandert in de herfst naar een vrolijke gele kleur. De stam is op jonge leeftijd geelbruin en verandert naar bruinrood tot bijna zwart wanneer de boom ouder wordt, vandaar de naam Zwarte Berk.

rode berk

Bomen zijn een erg mooie opvulling in de tuin, en bovengenoemde bomen zorgen elk jaar weer voor een prachtig palet aan bijzondere herfstkleuren in je tuin. Aan bomen heb je vrijwel geen extra werk tijdens je tuinonderhoud. Plant de bomen in de juiste grond, op de juiste plek in de tuin, dan zorgen de bomen zelf dat ze groeien en gezond blijven.