Vergelijk hovenier offertes
Vind dé hovenier voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Tuinonderhoud Tuinonderhoud prijzen

Tuinonderhoud prijzen

Minimale kosten
€ 150
Gemiddelde kosten
€ 930
Maximale kosten
€ 5.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 700 - € 1.100

Heb je een tuin en wil je dat die mooi wordt onderhouden? Als je zelf geen tijd hebt voor het tuinonderhoud, kan een tuinman of hovenier je die taak uit handen nemen. Vind hier alle tuinonderhoud prijzen en de verschillende mogelijkheden van tuinonderhoud. 

Wat zijn de tuinonderhoud prijzen?

Gemiddeld kost tuinonderhoud rond de € 900. Uiteraard hangt de prijs volledig af van hoeveel werk je tuinonderhoud is. Een tuinman schakel je in vanaf € 35 tot ongeveer € 55 per uur, zo kan je zelf een berekening maken voor jouw situatie. Bekijk in onderstaand prijzenoverzicht meest voorkomende projecten met bijbehorende gemiddelde prijzen.

DienstGemiddelde prijs
Tuinman€ 35 – € 55 per uur
Boom kappen€ 400 – € 800
Gazon maaien€ 25 – € 30 voor een gazon van 100 m²
Verticuteren€ 100 – € 140 voor een gazon van 100 m²
Snoeien€ 35 – € 55 per uur
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Tuinonderhoud

Prijsvoorbeelden

Om inzicht te krijgen in de gemiddelde prijzen kun je onderstaande prijsvoorbeelden bekijken. Dan weet je ongeveer welke prijs je kunt verwachten voor jouw project. 

Periodiek tuinonderhoud

Zoek je een tuinman die wekelijks of maandelijks langs komt om je tuin te onderhouden, zodat je tuin er altijd netjes uit ziet? Hij voert dan taken uit zoals snoeien, onkruid verwijderen, gras maaien, bemesten e.d. Dit is geheel afhankelijk van jouw wensen. Als je een tuinman inschakelt om periodiek langs te komen, bepaal je zelf hoe vaak en wanneer hij komt. Een tuinman kost per uur tussen de € 35 en € 55, en het onderhoud kost een tuinman meestal zo’n 4 uur werk.

Boom laten kappen

Heb je een tuinman maar eenmalig nodig omdat er een boom uit je tuin verwijderd moet worden? Bij het verwijderen van een boom wordt de prijs bepaald door verschillende factoren. Er wordt gekeken naar de standplaats en naar hoe groot en hoe oud de boom is. Het kappen van een boom kost gemiddeld tussen de € 400 en € 800.

Gazon laten onderhouden

Wil je alleen je gazon laten onderhouden? Er zijn 2 dingen die horen bij het goed onderhouden van je gazon: maaien en verticuteren. Gras moet op tijd gemaaid worden; als het gras namelijk te lang wordt, is het lastiger te maaien. Vooral in het groeiseizoen is het het beste om het gazon wekelijks te maaien. Het maaien van een gazon van 100 m² kost tussen de € 25 en € 35. Daarnaast wordt het aangeraden om je gazon 2 keer per jaar te verticuteren. Dit doe je om mos tegen te gaan. Verticuteren kost gemiddeld tussen de € 100 en € 140 voor een gazon van 100 m². 

Welke keuzes bepalen de tuinonderhoud prijzen?

De prijzen van een tuinman verschillen per taak. De prijs wordt bepaald door de onderstaande keuzes.

Keuze 1: Je tuin laten onderhouden?

Heb je een tuin die onderhouden moet worden, maar heb je geen tijd gevonden om dit zelf te kunnen doen? Daarvoor schakel je een tuinman in. Een tuinman doet over een tuin gemiddeld 4 uur, en als hij klaar is, ziet je tuin er weer netjes en verzorgd uit. Onder de taken van een tuinman die tuinonderhoud verricht, vallen meestal:

Dit is natuurlijk afhankelijk van wat er in jouw tuin moet gebeuren. Je kan ervoor kiezen om de tuinman eenmalig langs te laten komen, maar je kan ook een contract aangaan waarin je afspreekt hoe vaak de tuinman langs komt. Meestal wordt er dan een vaste prijs afgesproken. Een tuinman kost gemiddeld tussen de € 35 en € 55 per uur, afhankelijk van wat er gedaan moet worden. Vraag je offertes op dan zie je eenvoudig en snel wat tuinonderhoud kost in jouw situatie.

Tuinonderhoud prijzen

Keuze 2: Wil je een boom laten kappen?

Vind je het niet nodig dat een tuinman je gehele tuin onderhoudt, maar wil je alleen een boom, of meerdere, laten verwijderen uit je tuin? Daar schakel je ook een tuinman of hovenier voor in. De kosten worden bepaald door een aantal verschillende factoren. Een grote en oude boom kost meer dan een jonge kleine boom, die eenvoudiger is te verwijderen. Daarnaast wordt naar de standplaats gekeken. Als een boom veel plek heeft om te vallen, zal dit minder kosten dan een boom die op een moeilijke plek staat waar hij niet zomaar omgekapt kan worden.

De kosten van het kappen van een kleine boom liggen gemiddeld rond de € 400, de kosten van een gemiddelde boom zijn ongeveer € 600 en het kappen van een grote boom kost gemiddeld € 800. Daarnaast blijft er na het kappen van een boom nog een boomstronk over. Als je de boom volledig wilt laten verwijderen liggen de kosten tussen de € 65 en € 80 per uur. 

Keuze 3: Je gazon laten maaien?

Om een mooi groen gazon te houden is het belangrijk om het geregeld te maaien. Als gras te lang wordt, is het namelijk lastiger om te maaien. Vooral in het groeiseizoen, van mei tot oktober, wordt er aangeraden om het wekelijks te maaien. Als je hier niet de tijd of de middelen voor hebt, is het slim om het door een tuinman te laten doen. De prijs van het laten maaien van een gazon ligt tussen de € 25 en € 30 voor een gazon van 100 m². 

Keuze 4: Of wil je je gazon laten verticuteren?

Het is het beste om je gazon 2 keer per jaar te verticuteren. Na verloop van tijd ontstaat er een viltlaag op je gras. Dit is een laag van gedroogd gras, onkruid, mos en organisch afval. Als deze laag te dik wordt, zal het gras verstikt en verdrongen worden. Ook kunnen er kale en bleke plekken ontstaan als het gazon niet goed bijgehouden wordt. Het verticuteren van je gazon doe je zodra de nachtvorst weg is. Daarom wordt het aangeraden om dit in de maanden maart en augustus te doen. Een gazon tot 100 m² verticuteren kost tussen de € 100 en € 140.

Keuze 5: Extra opties

DienstPrijsWanneer laat je dit doen
Gras afvoeren€ 2,50 – € 3 per 25 m² maaienDit is het afvoeren van het gras dat achterblijft na het maaien.
Verticuteergroen afvoeren€ 5 – € 6 per 25 m² verticuterenNa het verticuteren blijft het groen achter, dit is rommel zoals onkruid en mos. Dit moet na het verticuteren nog worden afgevoerd.
Kantsnijden€ 0,50 – € 0,75 per meterZorgt voor een perfect afgewerkte grasrand.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Zorg zelf voor het materiaal

Als je een tuinman inschakelt om het onderhoud in de tuin te doen, heeft hij materialen nodig. Als jij zelf voor die materialen, of een deel ervan zorgt, hoeft de tuinman hier geen kosten voor te rekenen.

Voer zelf het afval af

Nadat de tuinman het gras heeft gemaaid of een boom heeft gekapt, blijft er altijd afval over, bijvoorbeeld takken of overgebleven gras en ander groen. Dit afval moet afgevoerd worden. Je kan afspreken dat je tuinman dit voor je doet, maar daar zitten wel kosten aan verbonden. Als je dit zelf doet, hoeft een tuinman deze kosten niet door te rekenen. Daarnaast kun je het hout dat gekapt is gebruiken voor haardhout, of misschien wilt iemand in je buurt het wel van je overnemen!

Kies voor een tuinman uit de buurt

Als je voor een tuinman uit de buurt kiest zorg je ervoor dat de voorrijkosten laag blijven. Sommige bedrijven adverteren zelfs met dat ze helemaal geen voorrijkosten rekenen! Hou hier dus rekening mee bij het vergelijken van tuinmannen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden