Vergelijk hovenier offertes
Vind dé hovenier voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Tuinonderhoud Tuinman gezocht

Tuinman gezocht


Ben je op zoek naar een tuinman of hovenier? Ontdek bij Homedeal hoe je de perfecte professional voor jouw tuinproject vindt, met transparantie in kosten en aanpak op maat van je behoeften en budget. Lees op Homedeal alles over de kosten en werkzaamheden van een tuinman en krijg handige tips die je kunnen helpen bij je zoektocht.

Inhoudsopgave.

Wat kost een tuinman? 

Onderhoud je je tuin niet, dan is de tuin vaak letterlijk een doorn in het oog. Een tuinman zorgt voor gemiddeld € 35 tot € 55 per uur dat je tuin er binnen de kortste keren weer perfect bij ligt. Bekijk hieronder de gemiddelde kosten die een tuinman in rekening brengt voor tuinonderhoud.  

DienstGem. prijs per uur, incl. btw
Tuinman€ 35 – € 55
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
tuinman gezocht

Wat is een tuinman? 

Een tuinman kun je inschakelen voor je tuinonderhoud. Hij zorgt er dan, afhankelijk van de staat van je tuin, met een kleine of grote onderhoudsbeurt voor dat je tuin er weer netjes uitziet. Vaak kun je ook een onderhoudscontract afsluiten zodat je het hele jaar door kan genieten van een verzorgde tuin.

Uiteraard overleg je met hem welke onderhoudsprojecten je wilt laten uitvoeren en wat de frequentie is van het tuinonderhoud. Misschien wil je je gras wel om de maand laten maaien , maar daarnaast ook 1 keer per jaar, net voordat de zomer aanbreekt, je complete tuin laten doen

Er wordt vaak gedacht dat een hovenier en tuinman hetzelfde zijn, maar dat is niet zo. Waar een tuinman enkel ingezet wordt voor het onderhoud kan de hovenier ook ingeschakeld worden voor het ontwerpen, aanleggen en renoveren van je tuin. Als je alleen je tuin wilt laten onderhouden kan het voordeliger zijn om dit door een tuinman te laten doen en niet door een hovenier.

Deze hanteert vaak een lager uurtarief van gemiddeld € 35 tot € 55 per uur, terwijl een hovenier gemiddeld € 35 tot € 75 per uur vraagt. 

Wat zijn de werkzaamheden van een tuinman?

Heb je geen groene vingers, maar mag je tuin wel een opknapper krijgen? Een tuinman is erg veelzijdig en verandert je tuin in een handomdraai weer tot een leefbare tuin. Heb je een tuinman gezocht en de juiste gevonden? Dan ga je in overleg welke werkzaamheden hij voor je gaat uitvoeren. Bekijk de diverse werkzaamheden:

 • Het planten van bomen, hagen, planten, bloemen en struiken
 • Het rollen, maaien en luchten van grasmatten
 • Het snoeien en trimmen van bomen, hagen en struiken
 • Het controleren van en zorgen voor de gezondheid van bomen en planten
 • Het schoonmaken van de tuin door bijvoorbeeld bladeren en afval te verwijderen
 • Het reinigen van je bestrating
 • Het plaatsen van plantensteunen en plantbescherming
 • Het identificeren en behandelen van onkruid plagen of ziektes

Hoe vind je een geschikte tuinman? 

Als je al eens eerder naar een tuinman gezocht hebt weet je dat het aanbod groot is. Een kwalitatieve en professionele vakspecialist vinden kan daarom een hele opgave zijn. Wij helpen je graag bij de zoektocht door middel van onderstaande tips: 

Vergelijk offertes 

Door het gratis en vrijblijvend aanvragen van meerdere offertes krijg je een goed beeld van de prijzen die tuinmannen hanteren en welke het goedkoopst is. Naast de prijs kun je ze ook vergelijken op bijvoorbeeld keurmerken, garanties of tijdsplanning. Zo vind je gemakkelijk een betrouwbare vakspecialist die bij jouw budget past. 

Kies een tuinman uit de regio

In Nederland zijn veel tuinmannen. Door te zoeken naar een vakspecialist uit je eigen regio, is de kans groot dat deze geen reistijd en reiskosten rekent. Dat scheelt weer in de portemonnee! Daarnaast vind je sneller een betrouwbare vakspecialist in jouw regio, doordat bijvoorbeeld buren je er een kunnen aanraden.

Kies voor een keurmerk

In Nederland zijn er een paar keurmerken voor tuinmannen en hoveniers. Bezit jouw tuinman een van deze keurmerken, dan weet je zeker dat je een kwalitatieve vakspecialist in de arm neemt:

 • Groenkeur: tuinmannen die aangesloten zijn bij Groenkeur staan voor duurzaamheid, kwaliteit en vakmanschap. Daarnaast worden ze jaarlijks gecontroleerd op het behalen van een hoge klanttevredenheid.
 • Tuinkeur: met het keurmerk TuinKeur weet je zeker dat je een betrouwbare tuinman inschakelt. Betrouwbaarheid, kwaliteit, service, vakbekwaamheid en professionaliteit zijn namelijk de belangrijkste kenmerken waaraan een tuinman moet voldoen, voordat hij het TuinKeur certificaat kan behalen. 

Maak een wensenlijst en help zelf mee

Zoals je gelezen hebt voert een tuinman meerdere werkzaamheden uit. Schakel je hem in voor alleen het maai- en snoeiwerk? Of wil je dat hij ook aan de slag gaat met de beplanting? Zijn er daarnaast taken in je tuin die je niet erg vindt om zelf te doen?

Maak een wensenlijst zodat hij precies weet wat er moet gebeuren in jouw tuin. Hij komt graag, vaak gratis, bij je langs om samen een onderhoudsplan te maken, toegespitst op jouw tuin.

De voordelen van een tuinman

Het uitbesteden van je tuinonderhoud gaat je veel kostbare tijd en energie besparen, maar dat is niet het enige. Bekijk onderstaande voordelen van het uitbesteden van tuinonderhoud:

 • Altijd een nette tuin door periodiek onderhoud
 • Niet nadenken over wanneer bijvoorbeeld welke bomen gesnoeid moeten worden
 • Tijd overhouden voor leuke dingen
 • Verzekerd van de juiste soort onderhoud voor je tuintegels en planten
 • Profiteren van waardevolle adviezen om je tuin te optimaliseren

We hopen dat je nu alle nodige informatie hebt om jouw tuinproject te starten. Onthoud dat een goed onderhouden tuin niet alleen zorgt voor een aangename sfeer rondom jouw huis, maar ook een investering is die de leefomgeving verbetert. Heb je vragen of ben je klaar om de volgende stappen te zetten?

Via Homedeal kun je eenvoudig, gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij ervaren vakspecialisten. Zo kun je rustig alle opties overwegen en de perfecte match vinden voor jouw project.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik een goedkope tuinman? 

Door gratis en vrijblijvend meerdere offertes op Homedeal aan te vragen kom je er snel en gemakkelijk achter welke tuinman in jouw regio het goedkoopst is. Vergelijk de offertes met elkaar en kies de tuinman die past bij jouw budget. 

Hoe vind ik een betrouwbare tuinman? 

Om er zeker van te zijn dat je een betrouwbare tuinman inschakelt kun je in de offerte letten op de keurmerken. Bezit de tuinman één of meerdere tuin keurmerken, zoals TuinKeur of Groenkeur, dan mag je er vanuit gaan dat je met een betrouwbare vakspecialist in zee gaat. 

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden