Vergelijk hovenier offertes
Vind dé hovenier voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Tuinonderhoud Hovenier prijzen

Hovenier prijzen

Minimale kosten
€ 100
Gemiddelde kosten
€ 1.500
Maximale kosten
€ 6.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.200 - € 1.800

Ben jij op zoek naar actuele hovenier prijzen en de beste opties voor jouw tuinproject? Een hovenier neemt al het werk van je over zodat jij zonder moeite van een mooie tuin kan genieten. Op Homedeal vind je alle prijzen en de verschillende werkzaamheden waar je hoveniers voor kunt inschakelen. 

Inhoudsopgave.

Wat kost het inschakelen van een hovenier?

Een hoveniersbedrijf kun je inschakelen voor meerdere werkzaamheden. Gemiddeld gezien hanteert een hovenier een uurloon van € 35 tot € 75 per uur. De totale kosten van het project zijn afhankelijk van het soort werkzaamheden en de oppervlakte en staat van je tuin. Bekijk hieronder de gemiddelde prijzen van de soort werkzaamheden die hoveniers voor je kunnen uitvoeren.

WerkzaamhedenGemiddelde prijs, (inclusief materialen)
Tuinontwerp€ 200 – € 900 per ontwerp
Tuinonderhoud€ 30 – € 50 per m²
Tuinaanleg€ 50 – € 100 per m² (afhankelijk van het project)
Tuinrenovatie€ 50 – € 100 per m² (afhankelijk van het project)
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
hovenier prijzen

Prijsopbouw van een hovenier

Kostenoverzicht Hovenier prijzen

Wat doet een hoveniersbedrijf?

De werkzaamheden van hoveniers kun je over het algemeen onderverdelen in vier soorten: tuinaanleg, -renovatie -onderhoud en -ontwerp. Bij de aanvraag van een hovenier offerte kun je aangeven welke werkzaamheden je allemaal wilt laten uitvoeren. 

Tuinaanleg

Een hovenier legt jouw tuin helemaal aan naar jouw wens. Je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt. De hovenier kan kleinere werkzaamheden voor je uitvoeren, zoals het aanleggen van beplanting en bestrating, maar ook grotere projecten zoals de aanleg van een vijver of een tuinhuis. De tuinaanleg prijzen liggen gemiddeld rond de € 50 tot € 100 per m² en zijn afhankelijk van de werkzaamheden.  

Tuinrenovatie

Wanneer je toe bent aan verandering kun je je tuin laten renoveren. Samen bespreek je wat je anders wilt en waar je hulp bij kan gebruiken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de huidige bomen te laten kappen en in plaats daarvan een pergola – eventueel met pergola zonwering – te plaatsen. Of om de schutting om te wisselen voor een beukenhaag. Er zijn ontzettend veel opties mogelijk die niet per se groot of duur hoeven te zijn, maar toch zorgen voor een ander aanzicht van je tuin. Gemiddeld kost dit € 50 tot € 100 per m², afhankelijk van de soort werkzaamheden. 

Tuinonderhoud

Een mooie tuin moet je in de meeste gevallen ook regelmatig onderhouden. Denk aan het snoeien van de coniferen of het onderhouden van het gazon. Wanneer je hier zelf geen tijd of zin in hebt kun je dit uitbesteden aan een hoveniersbedrijf. In sommige gevallen is het ook mogelijk om een onderhoudscontract aan te gaan. Je bespreekt dan van tevoren hoe vaak hij langskomt en hij bepaalt aan de hand daarvan hoeveel dit per jaar of periode gaat kosten.  Tuinonderhoud kost ongeveer € 30 tot € 50 per m². 

Tuinontwerp

Om ervoor te zorgen dat je wensen goed uitgevoerd worden kun je van tevoren een tuinontwerp laten maken. Dit is een soort plattegrond waarop je precies ziet hoe de tuin eruit komt te zien. Je kunt hiervoor een tuinarchitect inschakelen, maar je kunt dit ook door de hovenier laten doen. De tuinontwerp prijzen liggen gemiddeld tussen de € 200 en € 900, afhankelijk van de grootte van de tuin. 

Bekijk onderstaand overzicht voor de gemiddelde prijzen van de verschillende werkzaamheden die een hoveniersbedrijf voor je kan uitvoeren. 

ProjectenGemiddelde prijs incl. btw
Prijs per uur
Uurtarief hovenier€ 35 - € 75
Vaste prijs per project
Tuinontwerp€ 200 - € 900
Tuinhuis plaatsen€ 200 – € 10.000
Vijver aanleggen€ 1.000 – € 40.000
Pergola plaatsen€ 800 - € 5.000
Prieel aanleggen€ 1.000 - € 6.000
Prijs per m²
Gras aanleggen€ 5 - € 10 per m²
Beplanting plaatsen€ 10 – € 30 per m²
Verlichting plaatsen€ 80 - € 100 per m²
Houten terras€ 75 - € 200 per m²
Straatwerk€ 50 - € 150 per m²
Prijs per meter
Schutting plaatsen€ 50 - € 250 per meter

Wat zijn de voordelen van het inhuren van een hovenier?

Het inhuren van een hoveniersbedrijf zorgt ervoor dat je snel weer een mooie tuin hebt waar je het hele jaar door van kan genieten. Daarnaast biedt het nog meer voordelen: 

  • Je bespaart erg veel tijd doordat je geen tijd kwijt bent aan het aanleggen en/of onderhouden van je tuin.  
  • Hoveniers hebben veel ervaring, dus zij zorgen ervoor dat het project goed uitgevoerd wordt en je achteraf niet tegen problemen aanloopt. 
  • Hoveniers kunnen je goed adviseren en denken graag mee over wat het beste is voor jouw tuin. 
  • Hoveniers hebben het juiste gereedschap al in huis, waardoor je zelf geen geld kwijt bent aan het aanschaffen van materialen die je vervolgens niet meer echt gebruikt.

Hoe vind je een geschikt hoveniersbedrijf?

Wanneer je hebt besloten dat je een hovenier wilt inschakelen voor het aanleggen, renoveren, onderhouden en/of ontwerpen van je tuin wordt het tijd om het juiste hoveniersbedrijf uit te zoeken. Met onderstaande tips wordt dat proces nog makkelijker en vind je snel de juiste vakspecialist. 

Vergelijk meerdere offertes 

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere hovenier offertes aan op Homedeal om inzicht te krijgen in de exacte prijzen en het hoveniersbedrijf. De hovenier offertes kun je vervolgens vergelijken op basis van bijvoorbeeld de prijs, keurmerken en de tijdsplanning. 

Let op keurmerken 

Er zijn een aantal keurmerken die hoveniersbedrijven kunnen hebben. Keurmerken staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid. De keurmerken waarop je kunt letten zijn: 

  • TuinKeur; hoveniers die aangesloten zijn bij TuinKeur staan voor betrouwbaarheid, kwaliteit, service, vakbekwaamheid en professionaliteit. 
  • Groenkeur; het Groenkeur keurmerk staat voor duurzaamheid, kwaliteit en vakmanschap. Wanneer je kiest voor een hovenier met het Groenkeur keurmerk weet je zeker dat je in zee gaat met een goede vakspecialist. 

Zoek naar lokale hoveniers

Kies voor een hovenier in de buurt om de kosten zo laag mogelijk te houden. De meeste vakspecialisten brengen namelijk na een bepaald aantal kilometer voorrijkosten in rekening. Bij een offerteaanvraag via Homedeal word je automatisch gekoppeld aan vakspecialisten in jouw regio. Als de vakspecialist toch voorrijkosten in rekening brengt dan staat dit vermeld in de hovenier offerte

Bekijk reviews 

Tijdens je zoektocht wil je er zeker van zijn dat je met een betrouwbare vakspecialist in zee gaat. Door reviews te bekijken krijg je een beeld van de hoveniers en kan je goed beoordelen welk hoveniersbedrijf geschikt is voor jouw project. 

Klaar om je tuin te transformeren?

We hopen dat deze informatie je helpt om een goed inzicht te krijgen in wat een hovenier voor jouw tuinplannen kan betekenen. Ben je klaar om de stap te zetten naar een prachtig aangelegde tuin die voldoet aan al jouw wensen? Bij Homedeal maak je eenvoudig de volgende stap. Vraag gratis en zonder enige verplichting offertes aan van ervaren vakspecialisten. Zij helpen je graag met het realiseren van jouw ideale buitenruimte. Waar wacht je nog op? Ontdek vandaag nog wat mogelijk is en hoe jij kunt genieten van een prachtig vernieuwde tuin.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat is het uurtarief van een hovenier? 

De meeste hoveniers hanteren een uurtarief van ongeveer € 35 tot € 75 per uur. Vraag gratis en vrijblijvend hovenier offertes aan op Homedeal om te zien hoeveel jouw project precies kost.

Wat is het verschil tussen een tuinman en een hovenier? 

Het verschil tussen een tuinman en een hovenier is dat een tuinman in dienst kan zijn van een particuliere tuineigenaar en een hovenier niet. Een hovenier werkt voor zichzelf of in dienst van een hoveniersbedrijf.

Wat zijn de taken van een hovenier? 

Een hoveniersbedrijf kun je inschakelen voor het aanleggen, opknappen, onderhouden en ontwerpen van je tuin. Er zijn ontzettend veel verschillende werkzaamheden die een hovenier kan uitvoeren.

Homedeal bespaartips

Vergelijk altijd offertes

De tarieven van hoveniers verschillen veel in prijs. De ene hovenier rekent voor een project € 35 per uur, terwijl dit bij een andere hovenier voor hetzelfde project € 55 per uur is. Zorg daarom dus altijd dat je offertes vergelijkt zodat je nooit teveel betaalt.

Help zelf mee

Bespaar op de kosten van een hovenier door zelf mee te helpen. Doe bijvoorbeeld wat van het makkelijke werk zoals de tuin opruimen en afval afvoeren, en laat de hovenier essentiële zaken doen.

Kies lokale bedrijven

Sommige bedrijven rekenen geen voorrijkosten, dus het is verstandig om daar naar te zoeken. Als die optie er toch niet is, maar je wilt wel op de voorrijkosten besparen, zoek dan naar een hovenier bij jou in de buurt, die zal sowieso minder voorrijkosten rekenen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden