Vergelijk hovenier offertes
Vind dé hovenier voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Tuinonderhoud Hovenier in Breda

Hovenier in Breda

Een grote wildernis in je tuin: niet bepaald een droombeeld. Voor wie geen groene vingers heeft, kan een hovenier uit Breda uitkomst bieden. Op Homedeal geef je eenvoudig aan welke tuinklussen je wilt uitbesteden en leg je gemakkelijk de prijzen van diverse hoveniers in Breda naast elkaar. Of het nu gaat om een eenmalig project of om regelmatig onderhoud van je tuin; je vindt altijd wat je zoekt. In dit artikel lees je meer over de verschillende werkzaamheden waar je een hovenier voor inschakelt en wat de kosten daarvoor zijn.

Wat zijn de gemiddelde kosten voor een hovenier in Breda?

Een hovenier schakel je in voor diverse werkzaamheden in je tuin of voor één specifiek project, zoals het snoeien van bomen en struiken. Wil je een exacte prijs, dan is het handig om eerst een offerte aan te vragen. Een hovenier vraagt gemiddeld tussen de € 45 en € 75 per uur.

DienstGemiddelde prijs
Tuinman€ 35 - € 55 per uur
Boom kappen€ 400 - € 800
Gazon maaien€ 25 - € 30 voor een gazon van 100 m²
Verticuteren€ 100 - € 140 voor een gazon van 100 m²
Snoeien€ 35 - € 55 per uur
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
hovenier Breda

Wat doet een hovenier uit Breda?

Het volledig laten ontwerpen en aanleggen van tuinen: hoveniers draaien er hun hand niet voor om en zorgen voor een prachtig uitziende tuin. Maar voor welke diensten schakel je een hovenier precies in?

 • Regelmatig terugkerend onderhoud, zoals maaien van gras en verticuteren.
 • Schoonmaken van je tuin.
 • Weghalen van onkruid.
 • Bemesten van de grond.
 • Zaaien van planten.
 • Snoeien en trimmen van struiken en bomen. Ook het kappen van bomen hoort hierbij.
 • Verzorgen van planten en bloemen.
 • Bestrijden van insecten.
 • Aanleggen van terrassen of vijvers.
 • Plaatsen van schuttingen.
 • Aanbrengen van verlichting.

Waarom maak je gebruik van een hovenier uit Breda?

Het onderhoud van je tuin: voor de een ultieme ontspanning en voor de ander een taak om maanden voor zich uit te schuiven. Mocht je geen fanatiek klusser in de tuin zijn, dan is het altijd de moeite waard om te overwegen dit project uit te besteden. Welke redenen zijn er om je tuinwerkzaamheden door te schuiven naar een vakspecialist?

Gebruik maken van de kennis van een hovenier

Een hovenier heeft naast zijn ruime ervaring ook een gespecialiseerde opleiding gevolgd. Deze vakspecialist weet dan ook als geen ander wat die doet en kijkt met andere ogen naar je tuin als jij. Hoveniers komen wellicht met ideeën waar je zelf nog niet aan gedacht had.

Tijd en werk besparen

Werken in de tuin is lichamelijk zware arbeid. Het scheelt je dan ook de nodige inspanning als je hier een vakspecialist voor inschakelt. En de tijd die je overhoudt, komt goed van pas voor andere zaken. Daar komt bovenop dat een tuinexpert het project naar behoren uitvoert, omdat die kennis van zaken heeft.

De inrichting van je tuin

Als je een mooi verzorgde tuin wilt om lekker te ontspannen, draagt de juiste indeling daar ongetwijfeld aan bij. Een hovenier beheerst de kneepjes van het vak en weet als geen ander hoe je buiten een rustgevende omgeving creëert. Wat dacht je bijvoorbeeld van mooie schaduwplekken in je tuin om heerlijk te vertoeven in de zomer?

Bomen

Overweeg je bomen, dan weet een expert exact welke exemplaren goed in jouw tuin passen. Verder vertelt een vakspecialist je precies wat de beste plekken zijn voor bomen in je tuin. Bovendien vervullen bomen ook een cruciale rol bij de verbetering van het klimaat.

Hoe vind je via Homedeal een hovenier in Breda?

Bij Homedeal vraag je in enkele simpele stappen meerdere offertes aan van diverse vakspecialisten Zo krijg je een duidelijk overzicht van de verschillende prijzen en betaal je nooit teveel. Dit pak je als volgt aan:

1. Beschrijving van de werkzaamheden

Laat ons via het offerteformulier weten wat je verwachtingen zijn en voor welke taken je een hovenier nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld een tuin laten aanleggen, een tuinhuis plaatsen of een boom laten snoeien? Geef ook aan wanneer je wilt beginnen en wat de oppervlakte van je tuin is.

2. Vergelijk offertes

Je ontvangt aan de hand van je aanvraag meerdere offertes. Bekijk wie wat te bieden heeft en wat een en ander gaat kosten.

3. Maak je keuze

Kies de vakspecialist die het best bij jouw wensen past en maak samen duidelijke afspraken, zodat deze zo snel mogelijk kan beginnen.

4. Tevreden?

Je tuin is onder handen genomen. Ben je blij met het eindresultaat? Plaats ook een review. Hierdoor laat je anderen weten wat je ervaringen met deze vakspecialist zijn en wat ze mogen verwachten.

Hoe weet je of een hovenier in Breda betrouwbaar is?

Alle hoveniers bij Homedeal zijn aangesloten bij de KvK, maar hoe kies je de beste hovenier? We geven enkele tips om je te helpen bij je keuze.

Reviews

Uiteraard wil je alleen een vakspecialist aannemen waarvan je zeker weet dat die doet wat die zegt. Homedeal brengt je in contact met de meest ervaren tuinexperts die weten waar ze over praten. Daarnaast zijn reviews van anderen eveneens een handige manier om erachter te komen of een bepaalde vakspecialist geschikt is voor de werkzaamheden die jij in gedachten hebt.

Keurmerken

Ervaren hoveniers werken vaak met keurmerken als TuinKeur en Groenkeur. Deze merken staan voor kwaliteit, vakbekwaamheid en duurzaamheid. Door hier op te letten, weet je zeker dat je een professionele vakspecialist inhuurt.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een hovenier per uur?

De arbeidskosten van een hovenier kunnen per bedrijf verschillen. Gemiddeld rekenen hoveniers zo’n € 45 tot € 75 per uur.

Hoe hou je de kosten binnen de perken als je een hovenier inhuurt?

Pleeg tussendoor zelf ook het nodige onderhoud aan je tuin. Dat scheelt al een aantal uren werk en dus kosten. Onderzoek hoe je je tuin zo onderhoudsvriendelijk mogelijk maakt en kies bijvoorbeeld voor planten die niet al te veel verzorging nodig hebben.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden