Vergelijk hovenier offertes
Vind dé hovenier voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Tuinonderhoud Hovenier in Almere

Hovenier in Almere

De voor- en achtertuin van je woning: ze worden soms vergeten, maar ze dragen wel degelijk bij aan een verzorgde uitstraling van je huis. Voor wie zelf geen tijd of zin heeft om zijn tuin aan te pakken, zijn er genoeg hoveniers in Almere die met veel plezier hun handen voor je vuilmaken. We vertellen je graag meer over wat een hovenier voor jouw tuin kan betekenen en geven je meer informatie over het bijbehorende prijskaartje. Ook lees je in dit artikel hoe je een ervaren vakman bij jou in de buurt vindt.

Wat kost een hovenier in Almere?

Het kostenplaatje: een belangrijk aspect wanneer je op zoek bent naar een vakspecialist die jouw tuin omtovert tot een plek waar je in de zomer veel heerlijke uurtjes doorbrengt. Gemiddeld liggen de prijzen voor een goede hovenier in Almere tussen de € 45 en € 75 per uur, afhankelijk van je wensen.

Voor verschillende onderdelen hanteren hoveniers gemiddeld de volgende prijzen:

DienstGemiddelde prijs
Tuinman€ 35 - € 55 per uur
Boom kappen€ 400 - € 800
Gazon maaien€ 25 - € 30 voor een gazon van 100 m²
Verticuteren€ 100 - € 140 voor een gazon van 100 m²
Snoeien€ 35 - € 55 per uur
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
hovenier almere

Wat is een hovenier en wat doet deze?

De term hovenier is voor veel mensen niet helemaal duidelijk. Eigenlijk is de omschrijving ervan heel simpel. Het is een persoon die zich beroepsmatig bezighoudt met het aanleggen en onderhouden van tuinen. Daarnaast zijn bijvoorbeeld parken en plantsoenen eveneens plekken waar je deze tuinspecialist tegenkomt.

Grofweg zijn de werkzaamheden van een hovenier onder te verdelen in drie categorieën, namelijk het ontwerpen, aanleggen en bijhouden van tuinen. Je huurt een hoveniersbedrijf onder meer in voor de volgende klussen:

 • Afgraven, ophogen en egaliseren van grond.
 • Aanleggen van gazons.
 • Bijhouden van gazons, waaronder grasmaaien, verticuteren, kalk strooien en sproeien.
 • Snoeien van struiken, bomen en planten.
 • Verwijderen en tegengaan van onkruid.
 • Bemesten van de grond.
 • Leggen van bestrating.
 • Leggen van sierbestrating, zoals een terras, tuinpad of oprit.
 • Aanleggen van vijvers.
 • Plaatsen van verlichting.
 • Plaatsen van tuinafscheidingen. Denk aan een tuinhek, haag of schutting.
 • Plaatsen van een pergola met zonwering of veranda.
 • Schoonmaken van je tuin.

Wat zijn de voordelen van een hovenier?

Er zijn diverse voordelen voor het inhuren van een hovenier voor jouw tuin. We noemen er enkele:

Expertise en ervaring

Een hovenier weet wat mogelijk is en kijkt met een professioneel oog naar je tuin. Hij of zij weet hoe je een tuin functioneel indeelt en denkt ook aan de praktische zaken, zoals waar bijvoorbeeld de looppaden moeten komen.

Gereedschap

Een vakspecialist beschikt over het juiste gereedschap om je tuin precies in te richten zoals jij dat wilt. Hier komt ook het nodige materiaal bij kijken, waaronder een gazonwals, een grondboor en snoeigereedschap. Al deze spullen zijn niet goedkoop. Huur je een hoveniersbedrijf in, dan is een groot voordeel natuurlijk dat je zelf niet alles hoeft aan te schaffen.

Bomen

Een tuinspecialist heeft veel kennis van allerlei soorten bomen waar je als leek misschien minder vanaf weet. Zo weet een vakspecialist bijvoorbeeld precies wanneer het juiste moment is om een boom te snoeien, zodat onderliggende takken beter groeien en jonge scheuten meer ruimte krijgen.

Hoe gebruik je Homedeal om hoveniers in Almere te vinden?

Wil je snel een betrouwbare hovenier in Almere vinden, dan doe je dat heel eenvoudig via onze website. Maar waar begin je en welke informatie is handig om bij de hand te hebben? Je vraagt in vier stappen meerdere offertes aan:

1. Voor welk project zoek je iemand?

Vul allereerst het offerteformulier in. Geef aan voor welke werkzaamheden je een vakspecialist voor je tuin nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld een tuinontwerp laten maken, is het voor periodiek onderhoud of denk je eraan een schutting te laten plaatsen?

2. Contact leggen

Aan de hand van je aanvraag nemen hoveniers bij jou in de buurt contact met je op om je van een offerte te voorzien. Deze kun je met elkaar vergelijken om zo een duidelijk beeld te krijgen van de kosten.

3. Wie gaat het project uitvoeren?

Je hebt een professioneel hoveniersbedrijf gevonden. De hoogste tijd om te beginnen! Vergeet niet om heldere afspraken te maken.

4. Schrijf een review

De laatste stap is het delen van je ervaringen door middel van een review. Zo weet iedereen in je omgeving precies waar die aan toe is bij het kiezen voor deze vakspecialist.

Tips bij het vergelijken van offertes van hoveniers in Almere

Als je op zoek gaat naar een ervaren tuinspecialist, wil je uiteindelijk wel de zekerheid hebben dat je voor de juiste kiest. Beunhazen lopen er al genoeg rond en daar zit je uiteraard niet op te wachten. Neem daarom gerust de tijd om offertes van diverse vakspecialisten naast elkaar te leggen en een en ander goed uit te pluizen. Er zijn meerdere zaken waar je op kunt letten bij het vergelijken van verschillende prijsvoorstellen, namelijk:

 • Bekijk de prijs in de offerte goed. Zijn alle bedragen in de totaalprijs inbegrepen of komen er later nog uitgaven bij?
 • Welke afspraken gelden er voor het voldoen van de betalingen en is dit opgenomen in de offerte? Moet er voor een bepaalde datum betaald worden en is het eventueel mogelijk om in termijnen te betalen?
 • Let ook op de al dan niet opgenomen garantietermijn voor bijvoorbeeld materialen.
 • Vraag altijd wanneer de hovenier beschikbaar is, zodat je een efficiënte tijdsplanning maakt.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Hoeveel betaal je voor een hovenier?

De arbeidskosten van een hovenier bedragen gemiddeld € 45 tot € 75 per uur.

Hoe is de totaalprijs van een hovenier opgebouwd?

De totale kosten van een hovenier bestaan o.a. uit het aantal werkuren, het materiaal en eventueel speciaal te huren gereedschap dat de hovenier gebruikt tijdens zijn werkzaamheden, voorrijkosten en eventueel een parkeervergunning.

Waarom is het belangrijk om je tuin goed te onderhouden?

Je tuinspecialist signaleert bepaalde problemen in een vroeg stadium en verhelpt ze meteen. Je tuin blijft schoon en het gazon ligt er netjes bij. Bovendien beleef je meer plezier in een mooi verzorgde tuin en voorkom je hogere kosten op de lange termijn.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden