Vergelijk hovenier offertes
Vind dé hovenier voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Tuinonderhoud Boom snoeien kosten

Boom snoeien kosten

Minimale kosten
€ 150
Gemiddelde kosten
€ 600
Maximale kosten
€ 1.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 350 - € 850

Overweeg je om je boom te snoeien en benieuwd naar de kosten? In dit artikel ontdek je alles over de prijzen en belangrijke overwegingen voor het snoeien van bomen, zodat je goed voorbereid bent en de juiste keuzes kunt maken voor jouw situatie.

Inhoudsopgave.

Wat kost een boom snoeien?

De kosten van het snoeien van een boom variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van de boom, de locatie, bereikbaarheid, het soort boom en de hoeveelheid werk die moet worden uitgevoerd. Gemiddeld beginnen de kosten bij € 100.

Hieronder vind je een tabel met een indicatie van de gemiddelde kosten voor het snoeien van een boom.

Grootte van de boomGemiddelde kosten
Kleine boom€ 150 – € 300
Middelgrote boom€ 300 – € 500
Grote boom€ 500 – € 1.500

Op zoek naar een precieze prijsopgave voor jouw situatie? Vraag dan hovenier offertes op.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
boom snoeien kosten

Prijsvoorbeelden

Wanneer je kiest om te betalen op basis van het snoeien van een boom, dan is het voor de kosten van belang of een kleine, gemiddeld of grote boom betreft. We geven enkele voorbeelden.

Een kleine boom is bijvoorbeeld een appelboom met een hoogte tot 3 meter. De kosten voor het snoeien van een kleine boom als deze zullen gemiddeld ongeveer tussen de € 150 en € 300 liggen.

Een voorbeeld van een middelgrote boom is een esdoorn met een hoogte tot 7 meter. De kosten voor het snoeien van een middelgrote boom liggen gemiddeld tussen de € 300 en € 500.

Een grote boom heeft een hoogte van meer dan 7 meter. De kosten voor het snoeien van een grote boom lopen behoorlijk uiteen afhankelijk van de exacte grootte van de boom, maar liggen over het algemeen tussen € 500 en € 1.500 euro.

Boom snoeien kosten per uur

Naast het berekenen van de kosten van het snoeien van een boom op basis van grootte, zijn er ook hoveniers die de kosten berekenen op basis van de tijd die nodig is om een boom te snoeien. Deze manier van prijsbepaling kan handig zijn voor bomen die moeilijk te beoordelen zijn op grootte of wanneer er veel onduidelijkheid is over hoeveel werk er precies moet worden gedaan.

Voorbeeld prijsberekening op basis van uurtarief

De gemiddelde hovenier heeft een uurtarief tussen de € 45 en € 70 per uur. Dit betekent dat als de opdracht bijvoorbeeld 4 uur zou duren, de kosten zouden variëren tussen € 180 en € 280. Het is belangrijk om op te merken dat dit tarief alleen geldt voor de tijd die nodig is voor het snoeien van de boom en niet voor eventuele extra kosten zoals het huren van machines of apparatuur en het afvoeren van tuinmateriaal.

Voordelen van een boom snoeien

Het regelmatig snoeien van jouw boom brengt diverse voordelen met zich mee:

  • Beheersing groei van de boom
  • Betere vorming van bloemen en vruchten
  • Langere levensduur en betere gezondheid van de boom

Een van de belangrijkste voordelen van het snoeien van bomen is dat het helpt bij het beheersen van de groei van de boom. Wanneer een boom niet regelmatig wordt gesnoeid, kan deze uit zijn voegen groeien en een gevaar voor de omgeving vormen. Door het snoeien worden overtollige takken verwijderd, waardoor de boom een gezonde en veilige groei behoudt.

Een ander voordeel van het snoeien van bomen is dat het bijdraagt aan een betere vorming van bloemen en vruchten. Bij het snoeien van een boom worden oude en afgestorven takken verwijderd, waardoor de boom zich kan concentreren op het produceren van gezonde bloemen en vruchten. Dit kan leiden tot een mooiere uitstraling van de boom.

Daarnaast zorgt snoeien voor een gezondere boom en een langere levensduur. Ook kan het snoeien ervoor zorgen dat zonlicht je tuin weer bereikt, waardoor jij en je tuin hier meer van kunnen genieten. Bovendien helpt snoeien bij het verwijderen van zwakke en afgestorven takken, waardoor de boom steviger wordt en minder kans heeft om af te breken.

Welke zaken beïnvloeden de boom snoeien kosten?

Er zijn verschillende factoren die de prijs van het snoeien van een boom kunnen beïnvloeden. We noemen er enkelen:

  • Speciaal gereedschap
  • Bereikbaarheid boom
  • Verwijderen tuinafval
  • Snoeivergunning

Speciaal gereedschap

Allereerst kan er speciaal gereedschap nodig zijn om de boom te kunnen snoeien, zoals een boomzaag of klimgordel. Mogelijk komen deze kosten bovenop de prijs voor het werk dat moet worden uitgevoerd. Maak om deze reden vooraf altijd goede afspraken, zodat hier geen onduidelijkheden over bestaan.

Bereikbaarheid boom

Daarnaast kan het verwijderen van takken op een moeilijk bereikbare locatie, bijvoorbeeld bovenop een dak of op een plek waar je moeilijk met materiaal kunt komen, extra kosten met zich meebrengen. Ook de mate van afwerking van het snoeien is een factor die de totale kosten van de opdracht kan beïnvloeden.

Verwijderen tuinafval

Wanneer je wilt dat de hovenier of tuinman de takken in de tuin verwijdert in plaats van ze op straat te laten liggen, dan kunnen hier extra kosten voor doorberekend worden. Niet alleen is dit extra werk voor de uitvoerder, ook kunnen er kosten verbonden zijn aan het afvoeren van het tuinmateriaal. Ook kan eventueel het verwijderen van de stam van de boom extra kosten met zich meebrengen.

Snoeivergunning

In sommige gevallen kan het nodig zijn om een snoeivergunning aan te vragen bij de gemeente voordat een boom kan worden gesnoeid. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer de boom beschermd is door een gemeentelijk monumenten- of bomenbeleid, of wanneer de boom in een beschermd gebied staat. Het is aan te raden om te bij de gemeente te controleren of er een vergunning nodig is voordat je met het project van start gaat.

Klaar om je bomen professioneel te laten snoeien?

Het zorgen voor je bomen door ze te snoeien is een slimme investering in de levensduur en gezondheid van je tuin. Nu je alle informatie hebt over hoe en wat de kosten zijn voor het snoeien van bomen, ben je goed voorbereid om een weloverwogen keuze te maken. Twijfel je nog over wie je voor deze klus kunt inschakelen?

Bij Homedeal helpen we je graag verder. Vraag gratis en vrijblijvend offertes op bij ervaren vakspecialisten. Zo kun je rustig vergelijken en de specialist kiezen die het beste bij jouw wensen past.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost een hovenier per uur?

Gemiddeld is het uurtarief van een hovenier € 45 en € 70 per uur.

Hoeveel kost een boom snoeien?

De kosten van een boom snoeien hangen onder andere af van het formaat en de moeilijkheidsgraad. Kosten variëren hierdoor van € 150 voor een klein exemplaar tot wel € 1.500 voor een heel grote boom. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan voor de exacte kosten in jouw situatie.

Bespaartips

Zelf de handen uit de mouwen steken

Een van de manieren is natuurlijk door het snoeien van de boom helemaal zelf te doen. Hiervoor is het vaak wel noodzakelijk dat je ervaring hebt met het snoeien van bomen en over het juiste gereedschap beschikt. Zeker voor kleine bomen geldt dat het werk vaak goed zelf is uit te voeren. Voor grotere bomen kan het verstandig zijn om hiervoor een hovenier of tuinman in te schakelen.

Voorbereidende werkzaamheden

Mocht het niet haalbaar of wenselijk zijn om de boom zelf te snoeien, dan kan je wellicht besparen door alvast wat voorwerk te doen, zodat het snoeien minder tijd in beslag neemt. Dit scheelt waarschijnlijk in de totale kosten van het project of de prijs per uur indien van toepassing.

Daarnaast kan je ervoor zorgen dat de plek waar de boom staat goed bereikbaar is, zodat de hovenier of tuinman minder tijd nodig heeft om het snoeien voor te bereiden en wellicht geen specialistisch materiaal hoeft te huren.

Tuinafval zelf afvoeren

Tot slot kan je natuurlijk besluiten om het tuinmateriaal zelf af te voeren. Dit scheelt de hovenier niet alleen tijd, ook bespaar je jezelf de kosten voor het afvoeren van het tuinafval.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden