Vergelijk hovenier offertes
Vind dé hovenier voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Tuinonderhoud Boom kappen prijzen

Boom kappen prijzen

Minimale kosten
€ 400
Gemiddelde kosten
€ 600
Maximale kosten
€ 800
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 490 - € 710

Heb je een boom die in de weg staat en wil je die graag weg laten halen? Een boom kappen is een lastig project, omdat er snel schade kan worden aangebracht. Het is daarom belangrijk om het door een vakspecialist te laten doen die over de juiste kennis en vaardigheden beschikt. Maar wat kost een boom kappen? In dit artikel kom je met prijsvoorbeelden achter de kosten van een boom kappen en krijg je inzicht in de werkwijze.

Wat kost een boom kappen?

De kosten voor het laten kappen van een boom variëren van gemiddeld € 400 voor een kleine boom tot € 800 voor een grote boom. Daarnaast bepaald de standplaats van de boom voor een deel de prijs en als je een boom volledig wilt rooien heeft dat ook weer invloed op de kosten. Bekijk onderstaand overzicht voor de gemiddelde prijzen.

Boom kappen projectenGemiddelde kosten
Kleine boom kappen (14-20 cm omvang, 4-6 m hoog.)€ 400
Gemiddelde boom kappen ( 20-35 cm omvang, 5-8 m hoog)€ 600
Grote boom kappen ( vanaf 35 cm omvang, 7-15 m hoog)€ 800
Boomstronk verwijderen€ 80 - € 500
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Heb je last van woekende bamboe die je wilt laten verwijderen? Bekijk dan ons artikel over bamboe weghalen.

Boom kappen tuinonderhoud

Prijsvoorbeelden

In de prijstabel zie je wat het gemiddeld kost om een boom te kappen. De kosten van een boom kappen kunnen uiteenlopen, omdat niet elke boom even groot is en sommige bomen meer werk kosten om te kappen. Ontdek met onderstaande prijsvoorbeelden met welke prijs jij rekening moet houden.

Kleine boom met veel ruimte

Heb je een kleine jonge boom in je tuin staan en heeft de boom genoeg plek om te vallen zonder schade aan te richten? Dan zullen de kosten niet heel hoog oplopen. Het laten kappen van een boom in deze situatie kost gemiddeld € 400.

Gemiddelde boom

Heb je een boom van gemiddelde grootte in je tuin staan, die nog wel redelijk makkelijk te kappen is? De kosten liggen dan gemiddeld rond de € 600.

Grote boom in kleine tuin

Als je een grote en oude boom hebt die op een lastige plek in je tuin staat, zal de prijs hoger uitvallen. Dit komt omdat een oude boom lastiger te kappen is en doordat hij op een lastige plek staat zal een tuinman voorzichtiger te werk moeten gaan om de boom geen schade aan te laten richten aan de omliggende omgeving. De kosten voor het laten kappen van een grote oude boom in een moeilijke omgeving zijn gemiddeld € 800.

Boomstronk verwijderen

Nadat je boom gekapt is, blijft de boomstronk achter. Als je geen stronk in je tuin wilt hebben dan laat je met een stobbefrees de achtergebleven stronk met wortels uit de grond verwijderen. Je kan dan weer wat anders doen met de plek waar het eerst stond, zoals een stuk gras leggen of bestrating aanleggen. Het volledig verwijderen van een boom, zowel ondergronds als bovengronds, wordt ook wel boom rooien genoemd. De boom rooien kosten liggen gemiddeld tussen de € 65 en € 80.

Ben je benieuwd naar de exacte prijs van jouw project? Vraag dan gratis en vrijblijvend één of meerdere offertes aan. Zo achterhaal je snel de kosten van de tuinmannen en kun je ze met elkaar vergelijken. 

Prijsopbouw boom kappen

Kostenoverzicht Boom kappen prijzen

Welke keuzes bepalen de kosten van een boom kappen?

Er zijn verschillende keuzes die de prijs bepalen van het kappen van een boom. Die keuzes staan hieronder. 

Keuze 1: Wat is de grootte van de boom?

Hoe groter en ouder de boom, hoe duurder het wordt om de boom te verwijderen. Dit komt omdat het verwijderen van een grote boom meer tijd kost dan een kleine jonge boom. Het kappen van een kleine boom kost gemiddeld € 400, het kappen van een gemiddelde boom € 600, en de kosten van het kappen van een grote boom gaan al snel richting de € 800.

boom kappen prijzen

Keuze 2: De methode van kappen

De methode van het kappen wordt mede bepaald door de standplaats van de boom.

  • Vellen: Als een boom voldoende ruimte heeft om te vallen wordt een boom in één keer bij de grond afgezaagd. Dit is de snelste en dus voordeligste manier voor een tuinman om een boom te kappen.
  • Klimmen: Als er te weinig ruimte is om een boom te laten vallen, wordt er gebruik gemaakt van de klimtechniek. De tuinman klimt dan in de boom en demonteert hem vanaf bovenaf, daarna zakken de takken voorzichtig met een touw naar beneden. De kosten blijven op deze manier lager dan wanneer er gebruik wordt gemaakt van een hoogwerker.
  • Hoogwerker: Soms moet er een hoogwerker worden ingeschakeld om een boom te verwijderen. Bijvoorbeeld als er niet genoeg ruimte is voor de boom om te vallen en de boom te ziek en onveilig is om in te klimmen. De kosten lopen dan het hoogst op omdat er naast de arbeidskosten van de hovenier ook nog betaald moet worden voor het huren van de hoogwerker.

Keuze 3: Stronk laten verwijderen

Na het kappen van de boom zit de stronk nog diep met zijn wortels in de grond. Een stronk kan je gewoon laten zitten want de natuur zal de stronk na verloop van tijd zelf verwijderen. Een ander idee voor een boomstronk is om hem te gebruiken als plantenbak of tafeltje, maar veel mensen willen op de plek waar de boom stond geen overgebleven stronk meer hebben en willen er liever gras of bestrating leggen. Het laten verwijderen van een boomstronk wordt gedaan met een stobbefrees en kost ongeveer een uur werk. De boom rooien kosten liggen tussen de € 65 en € 80.

Keuze 4: Wat doe je met het hout?

De meeste tuinmannen bieden opties aan voor wat je kan doen met het overgebleven hout. Het kan bijvoorbeeld versnipperd worden voor een tuinpad, of je kan het hout laten afvoeren. Je kan het hout natuurlijk ook gewoon houden en in mooie blokken voor de open haard (laten) zagen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Voer zelf het afval af

Er zijn verschillende opties voor de overgebleven takken en hout van de boom. De hovenier wil het graag voor je afvoeren, maar dat brengt natuurlijk wel extra kosten met zich mee. Voer daarom zelf het afval weg of houd het overgebleven hout en maak er haardhout van.

Zoek een tuinman uit de buurt

Sommige tuinmannen rekenen geen voorrijkosten als het niet te ver weg voor hen is, en anders is het sowieso goedkoper om een tuinman uit de buurt te kiezen omdat de voorrijkosten dan laag blijven.

Zoek een ervaren klim tuinman

Zoek naar een tuinman of hovenier die ervaren is in de klimtechniek zodat er geen hoogwerker ingeschakeld hoeft te worden. Als er een hoogwerker ingeschakeld moet worden kunnen de kosten hoog oplopen. Als een boom verwijderd kan worden door middel van de klimtechniek bespaart dit een hoop kosten.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden