Vergelijk hovenier offertes
Vind dé hovenier voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Tuinonderhoud Beschoeiing kosten

Beschoeiing kosten

Minimale kosten
€ 70
Gemiddelde kosten
€ 275
Maximale kosten
€ 400
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 125 - € 350

Benieuwd naar de kosten van beschoeiing en hoe je zelf een beschoeiing kunt plaatsen? In dit artikel duiken we diep in de prijsindicaties en methodes die bij jouw project passen. Ontdek praktische tips en maak een weloverwogen keuze voor je tuin of waterkant.

Inhoudsopgave.

Wat kost beschoeiing?

Wat beschoeiing exact kost, is afhankelijk van de arbeidskosten die hoveniers rekenen, het materiaal dat je kiest en of je voor op maat gemaakte waterkering of prefab schotten gaat.

Onderstaande tabel bevat de gemiddelde kosten voor op maat gemaakte waterkering van hardhout per strekkende meter:

Type werkzaamhedenGemiddelde kosten per strekkende meter
Oude walbeschoeiing verwijderen€ 70 – € 150
Nieuwe walbeschoeiing aanleggen€ 250 – € 400

Wil je kunststof walbeschoeiing laten plaatsen? Hou dan rekening met de volgende gemiddelde prijzen per strekkende meter. Let op: de prijzen voor de palen van zo’n € 20 tot € 50 per paal komen hier nog bij.

Hoogte kunststof beschoeiingGemiddelde kosten per strekkende meter
400 mm (2 planken hoog)€ 25 – € 40
600 mm (3 planken hoog)€ 35 – € 50
800 mm (4 planken hoog)€ 50 – € 75
1000 mm (5 planken hoog)€ 60 – € 85

Bovenstaande prijzen vormen slechts een indicatie van de kosten. Wil je een precieze inschatting van de prijzen in jouw situatie? Vraag dan een offerte op.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Beschoeiing kosten

Welke soorten walbeschoeiing zijn er?

Het is belangrijk het juiste materiaal walbeschoeiing te kiezen, zodat je optimaal voordeel hebt van de aanleg ervan. We hebben houten en kunststof beschoeiing al vlug de revue laten passeren in het prijzenschema. Er is echter ook de mogelijkheid om betonnen walbeschoeiing te laten plaatsen.

Wij vertellen je meer over de voor- en nadelen van de verschillende materialen.

Houten walbeschoeiing

Houten walbeschoeiing is duurzaam. Hardhout is bovendien niet vocht- of schimmelgevoelig, waardoor het lang mee gaat: wel zo’n 20 tot 25 jaar.

Kunststof walbeschoeiing

Kunststof walbeschoeiing kost minder dan hardhout. Het gaat ook nog eens langer mee en het wordt niet beïnvloed door het weer. Veel mensen verkiezen echter de natuurlijke uitstraling van hardhout boven de uitstraling van kunststof.

Betonnen walbeschoeiing

Beton is sterk. Zeer sterk. Als je een lange waterkant moet beschoeien en dus een sterk materiaal nodig hebt dat onderhoudsvrij is, is walbeschoeiing van beton de beste optie. Beton is echter wel duurder dan hout of kunststof.

Als de beschoeiing niet zo’n grote belastbaarheid nodig heeft, is beschoeiing van hout of kunststof een logischere optie.

Welk materiaal walbeschoeiing kies je?

Welke walbeschoeiing je kiest, is grotendeels afhankelijk van je budget en de uitstraling die je wenst. Daarnaast telt de inrichting van je tuin mee. Wil je een terras aan het water of grenst je oprit aan de waterkant?

Dan heb je beschoeiing nodig die een grote belasting aankan. Beton is dan de beste keus. Is de belasting minder groot en vind je een natuurlijke uitstraling belangrijk? Kies dan voor houten beschoeiing. Wil je weinig onderhoud hebben aan de wal? Dan is kunststof een uitstekende optie.

Hoe lang moeten de palen van de beschoeiing zijn?

Om te bepalen hoe lang de palen van de beschoeiing moeten zijn, moet je weten wat de kerende hoogte is van de beschoeiing. Hiervoor meet je de afstand van de bodem van de sloot aan de waterkant tot de maaihoogte van je aangrenzende land. In de regel moet de paal drie keer zo lang zijn als de kerende hoogte, zodat 2/3e van de paal onder de grond geplaatst kan worden. Als de kerende hoogte een meter is, heb je dus een paal van drie meter nodig.

Klaar voor de volgende stap?

Je hebt nu een helder overzicht van de kosten en mogelijkheden voor het plaatsen van beschoeiing. Onthoud dat het kiezen van het juiste materiaal en een specialist cruciaal is voor een duurzaam resultaat dat past bij jouw wensen en budget.

Ben je benieuwd naar wat de exacte kosten voor jouw project kunnen zijn? Via Homedeal kun je kosteloos en zonder verplichtingen offertes aanvragen bij ervaren vakspecialisten. Zo krijg je een duidelijk beeld van de mogelijkheden en kun je met vertrouwen jouw project starten.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Is beschoeiing vergunningsvrij?

Vaak is er een vergunning nodig om walbeschoeiing te mogen vervangen. Of dit noodzakelijk is, verschilt per waterschap. Hier zul je dus navraag over moeten doen. Soms is er enkel een meldplicht en heb je dus geen vergunning nodig.

Kun je een walbeschoeiing zelf aanleggen?

Als je een ervaren doe-het-zelver bent, is het wellicht mogelijk zelf de walbeschoeiing te plaatsen, maar het is aan te raden dit door een vakspecialist te laten doen. Het plaatsen van een walbeschoeiing moet met minstens twee personen gebeuren en er zijn verschillende apparaten en machines voor nodig. Bovendien zijn er verschillende eisen die worden gesteld aan walbeschoeiing

Hoe lang gaat beschoeiing mee?

Als het juist is aangebracht en gekozen is voor goede materialen, dan kan beschoeiing zeker 20 tot 25 jaar meegaan. Onderhoud is hierbij wel belangrijk.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden