Vergelijk hovenier offertes
Vind dé hovenier voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Tuinonderhoud Tuin laten doen

Tuin laten doen

Je tuin is het eerste wat mensen zien als ze naar je huis kijken. Het is daarom belangrijk om deze zelf te onderhouden of je tuin te laten doen door een tuinman of hovenier. Als je zelf geen tijd of zin hebt om dit op je te nemen kies er dan voor om je tuin te laten doen door een tuinman. Lees in dit artikel alles wat je moet weten over tuinonderhoud, de prijzen en de werkzaamheden van een tuinman.

Wat kost je tuin laten doen door een tuinman?

Wanneer je je tuin laat doen door een tuinman, is de kans groot dat je nieuwsgierig bent naar de kosten. Een tuinman vraagt gemiddeld € 35 tot € 55 per uur. De totale prijs van tuinonderhoud is afhankelijk van de hoeveelheid werk, het uurloon en de grootte van je tuin. Zie onderstaand overzicht voor de gemiddelde prijzen van tuinonderhoud.

DienstGemiddelde prijs
Tuinman€ 35 - € 55 per uur
Boom kappen€ 400 - € 800
Gazon maaien€ 25 - € 30 voor een gazon van 100 m²
Verticuteren€ 100 - € 140 voor een gazon van 100 m²
Snoeien€ 35 - € 55 per uur
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
tuin laten doen

Wil je een nieuwe tuin of je tuin laten onderhouden?

Ben je op zoek naar een hovenier voor het laten aanleggen van een nieuwe tuin? Bekijk dan onze pagina over tuinaanleg en ontdek wat een nieuwe tuin aanleggen kost en wat al je mogelijkheden zijn. Ben je op zoek naar een tuinman om je je tuinonderhoud te laten doen? Lees dan hier verder.

Welke werkzaamheden voert een tuinman uit?

Een tuinman weet raad met ieder soort tuin en kan dan ook veel voor je betekenen. Welke werkzaamheden de tuinman voor je uitvoert hangen natuurlijk af van hoe je tuin eruitziet en welke wensen je hebt. Dit zijn in ieder geval een aantal mogelijkheden:

Onderhoudscontract voor het laten doen van je tuin

Heb je geen zin om steeds te moeten nadenken over wanneer er tuinonderhoud nodig is? Sluit dan een onderhoudscontract af met je tuinman zodat je hier geen zorgen meer over hebt. Met je tuinman stel je samen een onderhoudsplan op, waarin je vastlegt wat voor onderhoud de tuinman gaat uitvoeren en de frequentie. Zo weet je zeker dat je appelboom of buxus altijd op tijd gesnoeid zijn. Wat de fijne voordelen van een onderhoudscontract zijn? Bekijk ze hieronder: 

  • De datums staan vast, dus bij een drukke agenda van de tuinman, komt hij nog steeds je onderhoud doen.
  • De tuinman geeft je specialistisch advies over je tuinonderhoud, maar je bepaalt zelf wat en wanneer de taken worden gedaan. Zo is het contract volledig gebaseerd op jouw wensen.
  • Je tuin is het hele jaar door een plaatje om naar te kijken zonder dat jij je handen vies hoeft te maken.

Twijfel je om een onderhoudscontract af te sluiten? Ga vrijblijvend in gesprek met een tuinman. Dit gesprek is vaak zelfs gratis, vraag hiernaar.

Hoe vaak laat je je tuin doen?

Samen met je tuinman stel je een onderhoudsplan op, waarin je afspreekt om je tuin bijvoorbeeld maandelijks, per kwartaal of per halfjaar te laten onderhouden. Denk bij het opstellen van het onderhoudsplan aan de volgende werkzaamheden:

WerkzaamhedenHoe vaak uitvoeren
Zomerklaar maken van je tuinEen keer per jaar in het voorjaar
Winterklaar maken van je tuinEen keer per jaar in het najaar
Snoeien van struiken en bomenEen keer per jaar in de winter
Grais maaien in het grasseizoenWekelijks tussen april en oktober
Eenmalig groot onderhoudIndien nodig

Hoe vaak je je tuin idealiter moet laten doen is geheel afhankelijk van de hoeveelheid planten en bomen die je hebt. Denk dus goed na wat je zelf doet en wat je laat doen door de tuinman.

Veelgestelde vragen over tuinonderhoud

1. Wat is het verschil tussen een hovenier en een tuinman?
De begrippen tuinman en hovenier worden vaak door elkaar gebruikt, maar zijn niet helemaal hetzelfde. Ben je op zoek naar iemand die je tuin klein of groot onderhoud geeft, of kleine aanpassingen maakt in je bestaande tuin? Dan heb je een tuinman nodig. Voor een hele nieuwe tuin met een nieuw ontwerp ga je op zoek naar een hovenier. Hoveniers kunnen je tuin ook onderhouden, maar zijn vaak iets duurder dan tuinmannen.

2. Hoe herken ik een professionele tuinman?
Ben je op zoek naar garantie op kwaliteit bij het laten doen van je tuin? In Nederland zijn er verschillende keurmerken voor tuinman, bijvoorbeeld Groenkeur en TuinKeur. Deze keurmerken staan voor professionaliteit, betrouwbaarheid, vakbekwaamheid, service en kwaliteit.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden