Vergelijk hovenier offertes
Vind dé hovenier voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Tuinaanleg Tuinhuisje prijzen

Tuinhuisje prijzen

Minimale kosten
€ 250
Gemiddelde kosten
€ 900
Maximale kosten
€ 10.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 750 - € 1.050

Wil je een tuinhuisje in je tuin om de fietsen, tuinmeubels en andere dingen in op te bergen. En ben je benieuwd naar de tuinhuis prijs? Door slim prijzen te vergelijken, laat je tegen een scherp tarief een mooi nieuw tuinhuisje in je tuin bouwen.

Inhoudsopgave.

Wat is de tuinhuis prijs?

De tuinhuis prijs ligt gemiddeld rond de € 900. Afhankelijk van het materiaal variëren de kosten: hout, kunststof, metaal. Wil je het tuinhuisje laten plaatsen kost dit gemiddeld € 200 en wil je het tuinhuisje zelfs laten opbouwen in je tuin gaan de kosten meer richting de € 3.000. Zie onderstaand kostenschema voor alle opties voor een tuinhuis.

ProductGemiddelde prijzen
Houten tuinhuisje
€ 600 – € 10.000
Kunststof tuinhuisje€ 1.400 – € 5.000
Metalen tuinhuisje€ 300 – € 3.500
Montagekosten€ 200 – € 3.500
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
tuinhuisje prijzen

Prijsvoorbeelden

Natuurlijke uitstraling

Wil je een tuinhuisje met karakter en een mooie natuurlijke uitstraling? De meeste tuinhuisjes worden van hout gemaakt, omdat dit natuurlijke materiaal heel mooi in de tuin past. Omdat de meeste tuinhuisjes van hout worden gemaakt, zijn er veel verschillende soorten. Vandaar ook dat de prijs het meest uitlopend is. Een houten tuinhuisje kost gemiddeld tussen de € 500 en € 10.000.

Duurzaamheid en weinig onderhoud

Wil je liever geen houten tuinhuisje omdat het te veel onderhoud nodig heeft? Een kunststof tuinhuisje is makkelijk te monteren en heeft amper onderhoud nodig. Je hoeft hem alleen maar af en toe schoon te maken met een natte doek. De gemiddelde prijs van een kunststof tuinhuisje ligt tussen de € 1.400 en € 5.000.

Voordeligste keus

Wil je een simpel tuinhuisje dat vooral erg stevig is en niet teveel onderhoud nodig heeft? Dan is een metalen tuinhuisje wat voor jou. Een metalen tuinhuisje is onderhoudsarm en gaat heel lang mee, daarnaast zijn metalen tuinhuisjes ook nog het voordeligst. Ideaal als je een goedkope tuin wilt laten aanleggen. De prijzen van een metalen tuinhuisje variëren van € 300 tot € 3.500, afhankelijk van de grootte.

Prijsopbouw van een tuinhuisje

Kostenoverzicht Tuinhuisje prijzen

Welke keuzes bepalen de tuinhuis prijs?

De onderstaande keuzes bepalen de prijzen van je tuinhuisje.

Keuze 1: Wat voor materiaal?

De eerste keuze die je maakt, is het materiaal van het tuinhuisje: kies je voor hout, kunststof of metaal?

Houten tuinhuisje

Hout is het meest gekozen materiaal voor tuinhuisjes. Dit komt omdat het een mooie natuurlijk uitstraling heeft die goed in een tuin past. Er bestaan heel simpele, compacte houten tuinhuisjes vanaf € 600, maar je kunt ook een groot, luxe tuinhuisje aanschaffen dat qua prijs meer rond de € 10.000 ligt. Daarnaast zit er ook verschillen in hout. Hardhout zoals beukenhout, eikenhout en mahoniehout gaat langer mee dan zachthout zoals grenen, ceder of vurenhout, maar maakt een tuinhuisje ook duurder.

Kunststof tuinhuisje

 Een kunststof tuinhuisje wordt vaak aangeschaft door mensen die een tuinhuisje willen die weinig onderhoud nodig heeft. Je hoeft het alleen maar af en toe schoon te maken met een natte doek, daarnaast rot of roest een tuinhuisje niet waardoor het langer mee gaat dan zowel een houten als metalen tuinhuisje. Een kunststof tuinhuisje kan wel verkleuren door weersinvloeden.

Metalen tuinhuisje

Het meest voordelige materiaal voor een tuinhuisje is metaal. Een metalen tuinhuisje is onderhoudsarm en gaat lang mee. Het nadeel van een metalen tuinhuisje is dat het geen natuurlijke uitstraling heeft. Een metalen tuinhuisje kost tussen de € 300 en € 3.500.

Keuze 2: Wat voor soort dak wil je?

Er zijn verschillende soorten daken om uit te kiezen voor je tuinhuisje.

Zadeldak

Het meest voorkomende type dak is het zadeldak. Een zadeldak is een dak met 2 dakschilden die aan de bovenkant bij de nok samenkomen. Een zadeldak is geschikt voor dakshingles dakbedekking, dakpannen en dakpanplaten.

Lessenaarsdak

Een lessenaarsdak is een dak met 1 hellend dakvlak. Een tuinhuisje met een lessenaarsdak is geschikt voor dakpannen, dakpanplaten en dakshingle dakbedekking. Een tuinhuisje met een lessenaarsdak is over het algemeen een voordelige variant.

Plat dak

Een tuinhuisje met een plat dak is volledig vlak en bedekt met EPDM dakbedekking. Een tuinhuisje met een plat dak heeft een lange levensduur en een kleine kans op lekkage. Daarnaast geeft een plat dak een moderne uitstraling aan je tuinhuisje.

Piramide dak

Een piramidedak heeft 4 hellende dakvlakken die aan de bovenkant in een punt bijeen komen. Een piramidedak heeft een sierlijke luxe uitstraling en is geschikt voor dakshingles, dakpannen en dakpanplaten.

Keuze 3: Wat voor soort dakbedekking wil je?

In keuze 2 staat weergeven wat voor soort dakbedekking op welk soort dak mogelijk is. Naast het soort dak, kies je ook voor het soort dakbedekking.

Dakshingles

Dakshingles is een lichtgewicht schubvormige dakbedekking. Het wordt van een duurzaam materiaal gemaakt en heeft een ruime keus in kwaliteit, vorm en kleurstelling. Dit is de meest voorkomende en ook voordeligste dakbedekking, en is vaak de standaard keuze bij de aanschaf van een tuinhuisje.

EPDM folie

EPDM folie wordt altijd op platte tuinhuisjes geplaatst maar is ook veelvoorkomend op bijvoorbeeld een zadeldak of lessenaarsdak. Omdat het op maat wordt gesneden en daarna in 1 stuk of in banen wordt geplaatst, is het snel en makkelijk te plaatsen. EPDM wordt geleverd in rollen en de prijzen verschillen per dikte van het folie.

Dakpanplaten

Dakpanplaten zijn grotere platen en worden van staal of kunststof gemaakt. Ze zijn lichter dan dakpannen. Het materiaal is in de vorm van dakpannen geperst, waardoor een dakpanplaat nauwelijks te onderscheiden is van een dak met echte dakpannen. Er is minder materiaal nodig om een dak te bedekken, waardoor je voordeliger uit bent dan wanneer je echte dakpannen laat plaatsen.

Dakpannen

De meest luxe keuze voor je tuinhuisje zijn dakpannen. Als je echte dakpannen op je tuinhuisje wilt, is het wel belangrijk om rekening te houden met de kapconstructie van het tuinhuisje. Die moet sterk genoeg zijn om de dakpannen te kunnen dragen. Dakpannen blijven langer mooi en gaan langer mee dan dakpanplaten.

Keuze 4: Laat je het monteren of niet?

Naast de kosten van het tuinhuisje zelf, kan je er voor kiezen om het te laten monteren door een specialist. Dit valt aan te raden als je niet heel veel kennis hebt van bouwen. Een monteur zorgt dat het tuinhuisje perfect geplaatst wordt en dat jij er verder geen omkijken naar hebt. De montagekosten liggen tussen de € 200 en € 3.500. Hoe groter en moeilijker het tuinhuisje, hoe langer een monteur over het bouwen doet en hoe hoger de prijs wordt.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Vergelijk altijd offertes

Elke vakspecialist biedt andere tuinhuisjes en hanteert andere prijzen. Zorg daarom altijd dat je offertes aanvraagt, zodat je nooit teveel betaalt en precies het tuinhuisje vindt dat bij jouw wensen aansluit.

Koop een tuinhuisje voor de zomer

Als je een tuinhuisje wilt aanschaffen, is het verstandig om te wachten tot na de winter. In de lente komen veel aanbieders met leuke aanbiedingen voor tuinhuisjes.

Goed vergelijken

Als je niet al te veel geld kwijt wilt zijn, is het slim om goed te kijken naar wat voor materialen je voor je tuinhuisje kiest. Een tuinhuisje van beukenhout met echte dakpannen is een stuk duurder dan een tuinhuisje van dezelfde grootte van geïmpregneerd grenenhout en dakshingles. Zorg dus altijd dat je goed vergelijkt en bekijkt wat bij jouw wensen past voordat je een tuinhuisje aanschaft.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden