Vergelijk hovenier offertes
Vind dé hovenier voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Tuinaanleg Tuin opknappen

Tuin opknappen

Wie weet staat je tuin opknappen al een tijdje op je verlanglijst. Je tuin blijft namelijk niet voor altijd mooi. Na een paar jaar kan je smaak qua interieur veranderen, komen er nieuwe trends, verzakt je tuin of ziet het er onverzorgd uit. Wat je doet om je tuin op te laten knappen lees je hier.

Wat kost een tuin opknappen?

In de zomer wil je genieten van een prachtige tuin, maar daarvoor moet de tuin eerst opgeknapt worden. Gemiddeld kost dit € 10 tot € 100 per m².  In onderstaand overzicht zie je de gemiddelde prijzen die laten zien dat het opknappen van je tuin geen onbetaalbaar project hoeft te zijn.

WerkzaamhedenGemiddelde prijzen
Tuin aanleggen€ 50 - € 100 per m²
Tuin leeghalen€ 10 - € 20 per m²
Tuin uitgraven€ 10 - € 20 per m²
Tuin ophogen€ 15 - € 30 per m²
Gazon onderhouden: maaien€ 25 - € 30 voor een gazon van 100 m²
Gazon onderhouden: verticuteren€ 100 - € 140 voor een gazon van 100 m²
Tuinontwerp€ 200 - € 900 per ontwerp
Boom kappen€ 425 per boom
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Tuin opknappen

Hoe kun je je tuin opknappen? 

Maak het opknappen van je tuin zo gek als je zelf wilt. We onderscheiden het opknappen van je tuin door onderhoud en een volledige opknapbeurt.

Onderhoud

Versta jij onder het opknappen van je tuin een goede onderhoudsbeurt? Bij het opknappen van je tuin door onderhoud, hoeft uiteraard niet je hele tuin verwijderd te worden. Wie weet is het gazon maaien, onkruid verwijderen, de heg snoeien en bestrating reinigen al genoeg in combinatie met een hovenier die de planten verzorgt. Een vakspecialist luistert naar je wensen en kan deze goed combineren met zijn kennis van beplanting, grondsoorten en andere tuinmaterialen.

Volledige opknapbeurt

Pak je je tuin compleet aan? Ga eerst eens rond de tafel zitten met een tuinarchitect, zodat er naar aanleiding van jouw wensen een goed tuinontwerp uitrolt en ga hiermee aan de slag. Laat je tuin eerst helemaal leeghalen, zodat je geen last hebt van bijvoorbeeld boomwortels bij de aanleg van je nieuwe tuin. Indien nodig laat je je tuin ophogen als de bodem is verzakt of laat je juist een deel uitgraven omdat je een vijver wilt. Hierna start de aanleg van je ideale tuin, zoals het bestraten, een vlonder aanleggen en bijvoorbeeld een prieel, tuinhuis of pergola plaatsen. Voor de aanleg van je tuin is het inhuren van een hovenier geen overbodige luxe vanwege zijn kennis en ervaring. Een hovenier heeft je tuin in korte tijd opgeknapt omdat een hoveniersbedrijf de beschikking heeft tot groot materieel voor het zware werk.

Tips voor je tuin opknappen

Doe inspiratie op

Ideeën en inspiratie zijn een belangrijke basis voor het opknappen van je tuin. Kijk om je heen naar de verschillende tuinstijlen die er zijn. Zo voorkom je dat je achteraf toch iets anders wilde hebben. Zoek naar je droomtuin op internet, blader eens door tuintijdschriften of praat er met vrienden en familie over.

Laat een tuinontwerp maken

Weet je nog niet precies hoe je je tuin wilt laten opknappen? Laat dan een tuinontwerp maken op basis van jouw wensen. Een tuinarchitect luistert naar wat je wilt en past dit  toe in het ontwerp. Hierdoor voorkom je dat je impulsief een boom gaat kappen voor heel veel geld, wat achteraf niet nodig was.

Professionele tuinman

Huur je een tuinman in voor de onderhoud van je tuin? Let dan op een keurmerk, voordat je tuin een nog grotere rommel is. Een tuinman die is aangesloten bij Groenkeur, Tuinkeur of Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) is een professional. Deze keurmerken waarborgen dat de tuinman op de hoogte blijft van vernieuwingen in zijn vak.

Sluit een onderhoudsabonnement af

Wil je geen omkijken meer hebben naar je tuin? Sluit dan een onderhoudsabonnement af. Een tuinman of hovenier zorgt dan voor het onderhouden van je tuin. Je tuin ligt er het hele jaar mooi en verzorgd bij.

Wat zijn de voordelen? 

  • Na het opknappen geniet je van een prachtige tuin.
  • Je tuin heeft voorlopig weinig onderhoud nodig.
  • Je tuin is volledig ingericht naar jouw wensen.
  • Je tuin staat met de hulp van een hovenier er het hele jaar door netjes bij.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden