Vergelijk hovenier offertes
Vind dé hovenier voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Tuinaanleg Tuinrenovatie kosten

Tuinrenovatie kosten

Minimale kosten
€ 2.000
Gemiddelde kosten
€ 6.000
Maximale kosten
€ 20.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 4.920 - € 7.080

Je hebt een tuin, maar hiervan genieten is al een tijdje niet meer mogelijk. In dat geval is het de hoogste tijd voor een tuinrenovatie. Hierdoor kan je binnen de kortste keren weer optimaal genieten van jouw tuin. Homedeal zet in dit artikel alle mogelijkheden voor je op een rij en laat zien hoeveel dit kost. 

Inhoudsopgave.

Wat kost een tuinrenovatie?

Een tuinrenovatie die uitgevoerd wordt door een vakspecialist kost gemiddeld € 50 tot € 100 per m², inclusief de materialen. Uiteraard kan de totale prijs lager of hoger uitvallen door de keuzes die je maakt over bijvoorbeeld de bestrating, beplanting en eventuele extra’s. Bekijk in onderstaand overzicht de gemiddelde prijzen van een tuinrenovatie.

Hovenier kostenGemiddelde prijs, incl. btw
Hovenier per uur€ 35 – € 75
Tuninaanleg per m²€ 50 – € 100
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Tuinrenovatie kosten

Prijsvoorbeelden tuinrenovatie

Onderstaande prijsvoorbeelden zijn gebaseerd op een tuin van 60 m² en kunnen je helpen met schatten van de kosten voor jouw project. Wil je de exacte kosten weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan

Voordelige tuinrenovatie

Wil je een simpele en voordelige renovatie aanbrengen in je tuin? Probeer dan zo veel mogelijk hetzelfde te laten. Ga in dit geval voor nieuwe beplanting en laat je tuin opnieuw bestraten met betonnen tegels. De renovatie van je tuin kost op deze manier gemiddeld € 2.000.

Meest gekozen tuinrenovatie

De meeste mensen kiezen voor een iets grondigere renovatie. Laat je tuin eerst volledig leeghalen, nieuw zand storten en vervolgens opnieuw aanleggen. Denk aan het bestraten met betonnen tegels, beplanting, verlichting en een tuinhuisje. De kosten hiervoor liggen gemiddeld rond de € 6.000.

Luxe tuinrenovatie

Wil je de tuinrenovatie echt groots aanpakken? Begin met het laten maken van een tuinontwerp als voorbereiding op de tuinrenovatie. Vervolgens laat je je tuin leeghalen, opvullen met zand en bijvoorbeeld een deel uitgraven voor een vijver met vissen. De tuinaanleg wordt gedaan met luxere materialen zoals natuursteen en hardhout en je geniet van een schuur en een pergola. Voor deze luxe tuinrenovatie betaal je gemiddeld € 15.000.

Prijsopbouw tuinrenovatie

KostenoverzichtTuinrenovatie kosten

Welke keuzes bepalen de kosten voor een tuinrenovatie?

Maak je tuinrenovatie zo gek als je zelf wilt. Welke keuzes je allemaal kunt maken en wat dat doet met de prijs, zie je hieronder.

Keuze 1: Tuinontwerp

Je bent van plan je tuin te renoveren, dan heb je waarschijnlijk wel een idee in je hoofd van wat je wilt. Zet je ideeën op papier zodat je precies weet wat er moet gebeuren tijdens de tuinrenovatie. Een tuinontwerp maak je zelf, of laat je maken door een tuinarchitect met veel kennis, ervaring en creativiteit om de perfecte tuin samen met je te ontwerpen.

ProductGem. prijs per ontwerp, incl. arbeidskosten en btw
Tuinontwerp € 200 – € 900
Beplantingsplan+50% van de ontwerpkosten

Keuze 2: Tuin leeghalen, uitgraven of ophogen

Afhankelijk van je nieuwe plannen, kan het zijn dat je je huidige tuin eerst laat leeghalen voor een schone start. Is je tuin in de loop der jaren verzakt en laat je je tuin toch al leeghalen, dan is je tuin ophogen snel meegenomen. Het kost gemiddeld € 10 per m² extra om je tuin op te hogen terwijl het € 30 per m² kost als je alleen gaat ophogen. Uiteraard is je tuin uitgraven ook een optie. Dit doe je bijvoorbeeld als je hoogteverschillen wilt creëren in je tuin of een vijver laat aanleggen.

DienstGemiddelde prijs per m², incl. btw
Tuin aanleggen€ 10 – € 15
Tuin leeghalen€ 10 – € 15
Tuin uitgraven€ 10 – € 25
Tuin ophogen€ 15 – € 30

Keuze 3: Elementen

Uiteraard heb je een idee over welke elementen van welke materialen je in je ideale tuin wilt. Deze elementen en het soort materiaal hebben een grote invloed op de tuinrenovatie kosten. Kies je bijvoorbeeld voor gras of kies je voor nieuwe tegels van natuursteen? Of kies je voor het voordelige geïmpregneerd hout of voor het duurdere hardhout met een levensduur van meer dan 25 jaar? Dit zijn afwegingen die je meeneemt in je tuinrenovatieplan. Onderstaand zie je de gemiddelde prijzen van de diverse elementen.

ProjectenGemiddelde prijs incl. btw
Prijs per uur
Uurtarief hovenier€ 35 – € 75
Vaste prijs per project
Tuinontwerp€ 200 – € 900
Tuinhuis plaatsen€ 200 – € 10.000
Vijver aanleggen€ 1.000 – € 40.000
Pergola plaatsen€ 800 – € 5.000
Prieel aanleggen€ 1.000 – € 6.000
Prijs per m²
Gras aanleggen€ 5 – € 10 per m²
Beplanting plaatsen€ 10 – € 30 per m²
Verlichting plaatsen€ 80 – € 100 per m²
Houten terras€ 75 – € 200 per m²
Straatwerk€ 50 – € 150 per m²
Prijs per meter
Schutting plaatsen€ 50 – € 250 per meter
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Hergebruik oude materialen

Wie weet is je oude loungeset of tuintafel nog van goede kwaliteit en leuk. Een likje verf of in de lak zetten kan nooit kwaad, en het is een stuk voordeliger om materialen her te gebruiken.

Verkoop oude materialen via Marktplaats

Wat je niet meer gaat gebruiken in je nieuwe tuin verkoop je bijvoorbeeld via Marktplaats. Er zijn altijd mensen die jouw oude tuintafel wel leuk vinden en deze voor een paar tientjes willen overkopen. Gebruik dit geld om zelf weer iets moois te kopen wat wel bij je gerenoveerde tuin past.

Help een handje

Doe zelf alvast wat voorbereidend werk zoals potten opruimen, een grote schep en kruiwagen klaarzetten of breng al het afval zelf naar het grofvuil. Hierdoor worden de kosten voor het leeghalen van je tuin lager. Als je je vrienden oproept, gaat het zelfs nog een stuk sneller.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden