Vergelijk hovenier offertes
Vind dé hovenier voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Tuinaanleg Tuin leeghalen kosten

Tuin leeghalen kosten

Minimale kosten
€ 450
Gemiddelde kosten
€ 800
Maximale kosten
€ 1.400
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 650 - € 945

Ben je van plan om je tuin op te knappen? Misschien wil je een geheel nieuwe tuin aanleggen omdat je bent uitgekeken op je huidige tuin, of ben je net verhuisd en wil je de tuin leeghalen om er je eigen plekje van te maken. Homedeal zet voor je op een rij wat de tuin leeghalen kosten zijn. 

Wat kost het leeghalen van je tuin?

Voor het aanleggen van een nieuwe tuin laat je eerst alle oude planten en tegels verwijderen en afvoeren. Het leeghalen van een tuin kost gemiddeld tussen de € 650 en € 1.000 als je het laat doen door een hovenier. Bekijk het overzicht hieronder om een inschatting te maken van de kosten voor het leeghalen van je tuin.

WerkzaamhedenOmschrijving van de werkzaamheden Gemiddelde prijs incl. afvoeren en btw
Hovenier per m²-€ 12,50
Hovenier per uur-€ 35 - € 75
Boom verwijderen per stukBoom verwijderen incl. wortelkluit en boomstronk. € 400
Uitgraven tuin (15 - 20 cm)Uitgraven tuin, afvoeren oude grond, ophogen met nieuw bouwzand € 10 - € 18 per m²
Uitgraven tuin (20 - 25 cm)Uitgraven tuin, afvoeren oude grond, ophogen met nieuw bouwzand € 15 - € 20 per m²
Uitgraven en afvoerenUitgraven van de tuin en afvoeren. € 12,50 - € 17,50 per m²
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Tuin leeghalen kosten

Prijsvoorbeelden

Uiteraard zijn de kosten afhankelijk van hoe je oude tuin eruit ziet. Onderstaand wordt een schatting gegeven van hoeveel je gemiddeld moet betalen voor het leeghalen van een tuin in verschillende situaties. We raden je aan om gratis en vrijblijvend één of meerdere offertes aan te vragen om de precieze kosten van jouw project in te zien. 

Makkelijke tuin

Een tuin van 60 m² dat voornamelijk uit gras en beplanting bestaat is niet veel werk om leeg te halen. Echter dient wel alle afval afgevoerd te worden. Voor een eenvoudige tuin zijn de gemiddelde kosten voor het leeghalen € 500, inclusief afvoeren en btw.

Gemiddelde tuin

Beschikt je voormalige tuin over meer dan alleen gras en beplanting, dan gaat de prijs omhoog. Denk hierbij aan bestrating of een vlonder. De gemiddelde kosten voor het leeghalen van een tuin van 60 m² is € 765, inclusief afvoeren van afval en btw.

Moeilijke tuin

Een tuin van 60 m² waarbij niet alleen gras en beplanting in staat, maar ook nog eens een boom, terras en vijver, brengt een stuk meer kosten met zich mee. Dit komt niet alleen door het meerwerk, maar ook de hoeveelheid afval die weggebracht moet worden. Hierbij lopen de kosten op tot gemiddeld € 1.285, inclusief afvoeren en btw.

Hoe ziet de prijsopbouw van een tuin leeghalen eruit?

Kostenoverzicht Tuin leeghalen kosten

Welke variabelen bepalen de kosten voor een tuin leeghalen?

Heb je besloten dat je je tuin laat leeghalen, dan wordt de hoogte van de prijs beïnvloed door onderstaande variabelen.

Variabel 1:  De grootte van je tuin

De grootte van je tuin is bepalend voor de prijs. Hoe groter de tuin is, hoe duurder het leeghalen van de tuin wordt. Relatief gezien wordt de prijs per m² lager naarmate de tuin groter is. Dit geldt niet altijd, want sommige hoveniers werken met een uurtarief.

Variabel 2: Wat laat je uit je tuin verwijderen

De kosten voor het leeghalen van een tuin verschillen ook door de inrichting van je tuin. De kosten vallen een stuk lager uit wanneer je alleen gras en een paar planten in je tuin hebt staan. Heb je veel bestrating in je tuin, een terras, boom en/of vijver die je laat verwijderen dan stijgen de kosten. De hovenier is daar langer mee bezig.

Variabel 3: Met of zonder afvoerkosten

Deze laatste is uiteraard een eigen keuze. Meestal zit het afvoeren van het materiaal al bij de prijs inbegrepen. Kies je ervoor om zelf al het afval naar het grofvuil te brengen, dan bespaar je op de kosten. Je moet nu wel je handen uit de mouwen steken.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Help een handje

Doe zelf alvast wat voorbereidend werk zoals potten opruimen, een grote schep en kruiwagen klaarzetten of breng al het afval zelf naar het grofvuil. Hierdoor worden de kosten lager voor het leeghalen van je tuin lager. Als je je vrienden oproept, gaat het zelfs nog een stuk sneller.

Hou een deel intact

Is een deel van je tuin nog netjes, probeer dan een ontwerp te maken voor je nieuwe tuin waarbij dat deel intact blijft. Hierdoor bespaar je niet alleen kosten voor het leeghalen van je tuin, maar ook op de aanleg.

Kies voor een hovenier uit de buurt

Een hovenier uit de buurt zorgt ervoor dat de voorrijkosten laag blijven. Sommige hoveniers hebben zelfs geen voorrijkosten binnen een bepaalde straal.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden