Vergelijk hovenier offertes
Vind dé hovenier voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Tuinaanleg Prieel prijzen

Prieel prijzen

Minimale kosten
€ 1.000
Gemiddelde kosten
€ 3.000
Maximale kosten
€ 6.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.500 - € 3.500

Wil jij een plekje in je tuin die er mooi uitziet en waar je gezellig onder kan zitten? Dan is een prieel perfect voor jou. De prijzen verschillen per soort prieel. Homedeal heeft voor jou een overzicht gemaakt van de prijzen van priëlen.

Wat kost een prieel?

Heb je besloten dat je bij je tuinaanleg een prieel gaat aanschaffen? Doordat er verschillende mogelijkheden zijn lopen de prijzen uiteen van € 1.000 tot € 6.000 per prieel. In de onderstaande tabel is een overzicht gemaakt van de gemiddelde prijzen van de verschillende materialen waaruit je kunt kiezen.

ProductGemiddelde prijs
Prieel van geïmpregneerd hout€ 1.000 - € 3.000
Prieel van hardhout€ 2.500 - € 6.000
Prieel van staal€ 1.000 - € 4.500
Montage€ 600 - € 1.500
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Prieel prijzen

Prijsvoorbeelden

Voordelige keus

De voordeligste en populairste keus is een prieel van geïmpregneerd hout. Deze gaat ongeveer 15 jaar mee en is goed bestand tegen weersinvloeden. De gemiddelde prijs hiervan ligt tussen de € 1.000 en € 3.000.

Klassiek model

Als je een prieel wilt met een wat klassieker model, dan is staal meer iets voor jou. Een prieel van staal kan een heel romantische uitstraling hebben doordat er mooie vormen in verwerkt zijn, of juist een heel strakke uitstraling. De gemiddelde prijzen liggen tussen de € 1.000 en € 4.500.

Meest luxe keus

Wil je dat het prieel in je tuin luxe uitstraalt? De meest luxe keus is dan hardhout. Hardhout is het beste hout, gaat het langst mee en heeft geen onderhoud nodig. Een prieel vervaardigd uit hardhout kost tussen de € 2.500 en € 6.000.

Prijsopbouw van een prieel

Kostenoverzicht Prieel prijzen

Welke keuzes hebben invloed op de prijs?

De prijs wordt bepaald door de onderstaande 4 keuzes.

Keuze 1: Welk materiaal?

Hout: De meeste priëlen worden van hout gemaakt. Er zijn verschillende soorten hout waaruit het gemaakt kan worden, dit zorgt ook voor prijsverschillen. Hardhout zoals eikenhout, beukenhout en mahoniehout is een stuk duurder dan geïmpregneerd zachthout zoals vurenhout, cederhout en grenen. Een prieel van zachthout kost tussen de € 1.000 en € 3.000 en een prieel van hardhout kost tussen de € 2.500 en € 6.000.

Staal: Een ander materiaal waar het van gemaakt kan worden is staal. Een stalen prieel kan heel romantisch zijn, of juist een heel strakke uitstraling hebben. Soms wordt er een combinatie gemaakt van een loungeplek en een kas waarin planten groeien. Het wordt dan dichtgemaakt met glas. Tegen priëlen die niet zijn dichtgemaakt met glas worden vaak klimplanten geplaatst, zodat er een mooi natuurlijk dak van planten op komt. Gemiddeld kost dit tussen de € 1.000 en € 4.500.

Keuze 2: Een plat dak of een puntdak?

Puntdak: Een prieel kan een plat dak of een puntdak hebben. Een puntdak heeft 4, 5, of 6 kanten en kun je laten bedekken met verschillende soorten dakbedekking zoals EPDM folie, dakshingles, dakpannen of dakpanplaten.

Plat dak: Een prieel met een plat dak heeft een strakkere uitstraling dan een met een puntdak. Een plat dak wordt namelijk altijd belegd met EPDM folie.

Keuze 3: Wat voor soort dakbedekking?

Dakshingles: Dakshingles zijn de meest gebruikte dakbedekking voor priëlen met puntdaken. Dakshingles zijn een schubvormige dakbedekking die op dakpannen lijken, maar ze zijn een stuk lichter en voordeliger dan dakpannen.

EPDM Folie: Dit folie wordt altijd op platte daken gelegd, maar het kan ook gebruikt worden voor een prieel met een puntdak. EPDM folie is makkelijk en snel te plaatsen, omdat het op maat gesneden wordt en daarna in 1 stuk of in banen geplaatst wordt.

Dakpannen: Wil je liever een wat luxueuzere uitstraling voor het dak van je prieeltje? Dan zijn dakpannen een goede optie. Je dient er wel rekening mee te houden dat dakpannen zwaar zijn, dus de kapconstructie moet sterk genoeg zijn om de dakpannen te kunnen plaatsen. Dakpannen gaan erg lang mee en ze blijven ook langer mooi dan dakpanplaten.

Dakpanplaten: Als je graag de uitstraling van dakpannen wilt hebben, maar dakpannen te duur vindt, zijn dakpanplaten een voordeligere optie. Dit zijn platen van kunststof of staal die de vorm van dakpannen hebben. Ze zijn lichter dan dakpannen, maar ze zijn nauwelijks te onderscheiden van echte dakpannen. Ze worden wel sneller minder mooi dan echte dakpannen.

Soort dakbedekkingGemiddelde prijzen per m²
Bitumen€ 25 - € 50 per m²
EPDM€ 40 - € 80 per m²
Dakpannen€ 85 - € 150 per m²
Dakpanplaten€ 10 - € 70 per m²

Keuze 3: Gedeeltelijk dicht of helemaal open?

Als je een prieeltje aanschaft, bepaal je zelf of hij helemaal open is, of wanden heeft van glas of hout. Zodra je er een neemt met meer wanden wordt hij automatisch duurder omdat er meer materialen nodig zijn. Bij een stalen prieel wordt er vaak een combinatie gemaakt van een loungeplek en een kas om planten in te laten groeien. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van glas dit kost dus ook meer.

Keuze 4: Extra opties

De volgende opties zijn niet noodzakelijk, maar zijn wel het overwegen waard.

ProductGemiddelde prijs
Doeken voor aan prieel€ 200
Torentje op prieel€ 250
Vloer in prieel€ 90 per m²
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Vergelijk offertes

De prijzen van priëlen verschillen per aanbieder. Het is daarom verstandig om offertes aan te vragen zodat je de verschillende aanbieders kan vergelijken en altijd de beste deal krijgt.

Let op aanbiedingen in de lente

Veel aanbieders komen in de lente met mooie aanbiedingen, omdat het een mooie aanschaf voor de zomer is. De lente is daarom een goede tijd om een prieel aan te schaffen.

Help zelf mee met monteren

Als je zelf handig bent zijn de plaatsingskosten te drukken door zelf het prieel te monteren, of door mee te helpen. Afhankelijk van het model verschilt de moeilijkheidsgraad. Kleine simpele priëlen zijn zelf te monteren, maar voor grotere, moeilijker priëlen heb je wel wat technisch inzicht en ervaring nodig. Je kan wel vragen of je mee kan helpen om zo op de montagekosten te besparen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden