1 miljoen projecten verricht

De beste tuinaanleg deals

timer

Ontvang offertes en bespaar tot 40%

Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Terrasoverkapping prijzen

Gemiddelde kosten:
4.000
Dit project kost gemiddeld tussen:
3.280 - € 4.720
Minimale kosten:
1.000
Maximale kosten:
8.000

Staat jouw tuin op het zuiden, waardoor je nooit schaduw hebt? Met een terrasoverkapping creëer je gemakkelijk schaduw en het ziet er nog leuk uit ook. Op HomeDeal vind je prijzen en je diverse opties, om weloverwogen keuzes te maken.

Wat kost een terrasoverkapping?

Gemiddeld zijn de kosten voor een mooie terrasoverkapping € 1.000  en deze prijs kan oplopen tot € 8.000, afhankelijk van je wensen. De afmeting van je terrasoverkapping, of je voor maatwerk gaat en je materiaalkeuze hebben alle invloed op de totale prijs. Bekijk in onderstaand kostenoverzicht de gemiddelde terrasoverkapping prijzen voor de gemiddelde afmeting van 5 meter breed bij 3 meter diep.

Soort terrasoverkappingTerrasoverkapping prijzen per stuk, incl. montage en btw
Prefab€ 1.000 - € 3.500
Maatwerk€ 2.500 - € 8.000

Zo bespaar je op je terrasoverkapping

Een terrasoverkapping in de tuin? Voor iedere wens is er een passende oplossing, maar wat past binnen je budget? Vraag bij HomeDeal tot wel 6 gratis en vrijblijvende offertes aan van specialisten uit jouw buurt. Nadat je de prijsinformatie binnen 48 uur hebt ontvangen begin je met vergelijken waardoor je tot wel 40% kunt besparen op de prijs voor jouw terrasoverkapping.

Prijsvoorbeelden

Om een inschatting te maken van wat voor een terrasoverkapping je voor welke prijs koopt, geven we 3 prijsvoorbeelden.

Goedkoopste terrasoverkapping:
Het meest voordelig is een prefab terrasoverkapping. Het model is al klaar en hoeft alleen nog geplaatst te worden. De prijs voor een prefab terrasoverkapping is gemiddeld € 2.000. Denk hierbij aan een houten constructie met houten of polycarbonaat dak. Deze prijs is zonder extra’s als, glas in het dak of elektra.

Meest voorkomende terrasoverkapping:
Een terrasoverkapping op maat laten maken komt het meeste voor. Hierdoor heb je de mogelijkheid om materialen te kiezen die jij mooi vindt en beslis je zelf, op de centimeter, hoe lang en breed de terrasoverkapping wordt. Gemiddeld kost een terrasoverkapping op maat € 3.500.

Duurste terrasoverkapping:
De duurst terrasoverkapping is maatwerk. De terrasoverkapping wordt speciaal ontworpen naar aanleiding van jouw wensen. Daarnaast is de prijs afhankelijk van de extra’s die je kiest. Bij de duurste terrasoverkapping zitten glazen koepels in het dak, heeft een regenpijp, vind je elektriciteit onder de terrasoverkapping en het dak is voorzien van bitumen dakbedekking. Hiervoor betaal je gemiddeld € 7.500.

Hoe ziet de prijsopbouw van een terrasoverkapping eruit?

tuinaanleg - terrasoverkapping

Welke keuzes bepalen de kosten voor een terrasoverkapping?

De prijzen voor een terrasoverkapping zijn afhankelijk van verschillende keuzes. Zet aan de hand van onderstaande keuzes alvast op papier wat jouw wensen zijn voor de perfecte terrasoverkapping.

Keuze 1: Maatwerk of prefab

De manier van bouwen van je terrasoverkapping zorgt voor een groot verschil in prijs. Denk daarom goed na over wat je wensen zijn en welke vorm daar het beste bij aansluit.

  • Maatwerk: Heb je specifieke wensen? Dan is maatwerk de manier om je eigen, unieke terrasoverkapping te verkrijgen. Afmeting, materiaal, kleur, alles stel je zelf samen. Bij maatwerk wordt het materiaal voor je terrasoverkapping in je tuin in elkaar gezet.
  • Prefab: Wil je graag de voordelen van een terrasoverkapping maar voor de laagste prijs? Dan kies je voor een prefab terrasoverkapping. De terrasoverkapping is al in de fabriek gemaakt en wordt kant-en-klaar afgeleverd in je tuin. Omdat deze terrasoverkapping in grote massa’s geproduceerd wordt, ligt de prijs een stuk lager dan bij maatwerk. Het prijsverschil tussen prefab en maatwerk loopt op tot € 2.000.

Keuze 2: Formaat

Afhankelijk van de grootte van de terrasoverkapping gaan de prijzen omhoog of omlaag. De meeste mensen kiezen voor een breedte die evenredig is aan het huis voor een optimaal resultaat en een diepte van 3 meter. Echter wordt niet iedere terrasoverkapping aan een huis geplaatst. Voor een losstaande terrasoverkapping wordt meestal een vierkante vorm van 3 meter bij 3 meter aangehouden. Per m² kost een terrasoverkapping gemiddeld € 300.

Keuze 3: Materiaal

Terrasoverkappingen worden van verschillende materialen gemaakt. De meestvoorkomende materialen zijn: aluminium, staal en hout.

  • Hout: Een houten terrasoverkapping wordt van hardhout gemaakt en zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Hout heeft in tegenstelling tot aluminium en staal elk jaar onderhoud nodig, en een levensduur van 30 jaar. De aanschafkosten zijn daarentegen wel het laagste.
  • Aluminium: Aluminium is licht materiaal en roest of rot niet. Een aluminium terrasoverkapping is hierdoor onderhoudsvrij en heeft een lange levensduur van gemiddeld 50 jaar. De prijzen liggen gemiddeld iets hoger dan bij een houten terrasoverkapping, maar lager dan staal.
  • Staal: Een stalen terrasoverkapping is het duurste. Staal is zwaarder dan aluminium waardoor de palen smaller zijn. Het staal dient wel thermisch verzinkt te worden om roest tegen te gaan. Een stalen terrasoverkapping heeft een levensduur van gemiddeld 50 jaar.

Keuze 4: Extra opties

Om de terrasoverkapping te voorzien van extra comfort en een langere levensduur heb je verschillende opties. Deze opties voor je terrasoverkapping inclusief prijzen zie je onderstaand: 

OptieGemiddelde meerprijs, incl. montage en btw
Regenpijp€ 250
Elektra€ 400
Bitumen dakbedekking€ 500
Glas in dak€ 1.000

Vind de beste deal

De kosten voor het maken van een terrasoverkapping lopen erg uiteen. Wist je dat in de praktijk blijkt dat het prijsverschil kan oplopen tot wel 40%? Het is verstandig om offertes aan te vragen en die te vergelijken zodat je nooit te veel betaalt. Vraag op HomeDeal gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van specialisten bij jou in de buurt. Binnen 48 uur heb je de offertes al in huis met alle prijzen, zo zie je snel wie je de beste deal biedt.

HomeDeal bespaartips

Wees gedetailleerd

Tijd investeren in het zelf uitdenken van je project loont. Door een gedetailleerde beschrijving van je wensen voor je terrasoverkapping aan bedrijven te geven, worden de offertes veel specifieker en makkelijker te vergelijken. Maak keuzes voor materialen, elektra, regenpijp, etc. Misschien heb je zelfs al wel een afbeelding van een terrasoverkapping die je mooi vindt.

Ga voor prefab

Prefab is een standaard model die in de fabriek gemaakt wordt. De prijzen zijn hierdoor lager dan bij een op maat gemaakte terrasoverkapping. Je bespaart hierdoor tot wel € 2.000.

Kies een lokaal bedrijf

Laat je een terrasoverkapping op maat maken, kies dan voor een lokaal bedrijf. Lokale bedrijven rekenen minder voorrijkosten dan bedrijven die in het hele land actief zijn. Eenvoudige manier om geld te besparen.