Vergelijk hovenier offertes
Vind dé hovenier voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Tuinaanleg Terrasoverkapping prijzen

Terrasoverkapping prijzen

Minimale kosten
€ 800
Gemiddelde kosten
€ 4.000
Maximale kosten
€ 1.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 3.280 - € 4.720

Staat jouw tuin op het zuiden, waardoor je nooit schaduw hebt? Met een terrasoverkapping creëer je gemakkelijk schaduw en het ziet er nog leuk uit ook. Op Homedeal vind je prijzen en je diverse opties, om weloverwogen keuzes te maken.

Inhoudsopgave.

Wat kost een terrasoverkapping?

Gemiddeld zijn de kosten voor een mooie terrasoverkapping € 800 en deze prijs kan oplopen tot € 10.000, afhankelijk van je wensen. De afmeting, of je voor maatwerk gaat en je materiaalkeuze hebben allemaal invloed op de totaalprijs. Bekijk hieronder de gemiddelde prijzen voor de meest voorkomende afmeting van 5 meter breed bij 3 meter diep.

Soort terrasoverkappingGemiddelde prijzen (incl. montage en btw)
Prefab€ 800 – € 3.500
Maatwerk€ 2.500 – € 10.000
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Terrasoverkapping prijzen

Prijsvoorbeelden

Om een inschatting te maken van de prijzen en mogelijkheden, geven we je 3 prijsvoorbeelden. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan om de exacte prijs van jouw project te zien. 

Goedkoopste terrasoverkapping

Het meest voordelig is een prefab terrasoverkapping. Het model is al klaar en hoeft alleen nog geplaatst te worden. De prijs voor een prefab overkapping is gemiddeld € 2.000. Denk hierbij aan een houten constructie met houten of polycarbonaat dak. Deze prijs is zonder extra’s zoals glas in het dak of elektra.

Meest voorkomende terrasoverkapping

Een terrasoverkapping op maat laten maken komt het meeste voor. Hierdoor heb je de mogelijkheid om materialen te kiezen die jij mooi vindt en beslis je zelf, op de centimeter, hoe lang en breed de overkapping wordt. Gemiddeld kost een terrasoverkapping op maat € 3.500.

Duurste terrasoverkapping

Een maatwerk terrasoverkapping is de duurste optie. De overkapping wordt speciaal ontworpen naar aanleiding van jouw wensen. Daarnaast is de prijs afhankelijk van de extra’s die je kiest. Bij de duurste optie zitten glazen koepels in het dak, is er een regenpijp, vind je elektriciteit onder de overkapping en het dak is voorzien van bitumen dakbedekking. Hiervoor betaal je gemiddeld € 7.500.

Hoe ziet de prijsopbouw van een terrasoverkapping eruit?

Kostenoverzicht Terrasoverkapping prijzen

Welke keuzes bepalen de kosten voor een terrasoverkapping?

De prijzen zijn afhankelijk van verschillende keuzes. Zet aan de hand van onderstaande keuzes alvast op papier wat jouw wensen zijn. Als je niet precies weet wat mooi staat in jouw tuin kun je ook een tuinarchitect inschakelen om je advies te geven en/of een tuinontwerp voor je te maken. 

Keuze 1: Maatwerk of prefab

De manier van bouwen van je terrasoverkapping zorgt voor een groot verschil in prijs. Denk daarom goed na over wat je wensen zijn en welke vorm daar het beste bij aansluit.

  • Maatwerk: Heb je specifieke wensen? Dan is maatwerk de manier om je eigen, unieke terrasoverkapping te verkrijgen. Afmeting, materiaal, kleur, alles stel je zelf samen. Bij maatwerk wordt alles in je tuin in elkaar gezet.
  • Prefab: Wil je graag de voordelen van een terrasoverkapping, maar voor de laagste prijs? Dan kies je voor een prefab overkapping. Deze variant is al in de fabriek gemaakt en wordt kant-en-klaar afgeleverd in je tuin. Omdat deze terrasoverkapping in grote massa’s geproduceerd wordt, ligt de prijs een stuk lager dan bij maatwerk.

Keuze 2: Formaat

Afhankelijk van de grootte van de terrasoverkapping gaan de prijzen omhoog of omlaag. De meeste mensen kiezen voor een breedte die evenredig is aan het huis voor een optimaal resultaat en een diepte van 3 meter. Echter wordt niet iedere overkapping aan een huis geplaatst. Voor een losstaande overkapping wordt meestal een vierkante vorm van 3 meter bij 3 meter aangehouden. Per m² kost het gemiddeld € 300.

Keuze 3: Materiaal

Terrasoverkappingen worden van verschillende materialen gemaakt. De meestvoorkomende materialen zijn: aluminium, staal en hout.

  • Hout: Een houten terrasoverkapping wordt van hardhout gemaakt en zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Hout heeft in tegenstelling tot aluminium en staal elk jaar onderhoud nodig, en een levensduur van 30 jaar. De aanschafkosten zijn daarentegen wel het laagste.
  • Aluminium: Aluminium is licht materiaal en roest of rot niet. Een aluminium terrasoverkapping is hierdoor onderhoudsvrij en heeft een lange levensduur van gemiddeld 50 jaar. De prijzen liggen gemiddeld iets hoger dan bij een houten overkapping, maar lager dan staal.
  • Staal: Een stalen terrasoverkapping is het duurste. Staal is zwaarder dan aluminium waardoor de palen smaller zijn. Het staal dient wel thermisch verzinkt te worden om roest tegen te gaan. Een stalen overkapping heeft een levensduur van gemiddeld 50 jaar.

Keuze 4: Extra opties

Om de terrasoverkapping te voorzien van extra comfort en een langere levensduur heb je verschillende opties.

Extra optiesGemiddelde meerprijs (incl. montage en btw)
Regenpijp€ 250
Elektra€ 400
Bitumen dakbedekking€ 500
Glas in dak€ 1.000
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Wees gedetailleerd

Tijd investeren in het zelf uitdenken van je project loont. Door een gedetailleerde beschrijving van je wensen voor je terrasoverkapping aan bedrijven te geven, worden de offertes veel specifieker en makkelijker te vergelijken. Maak keuzes voor materialen, elektra, regenpijp, etc. Misschien heb je zelfs al wel een afbeelding die je mooi vindt.

Ga voor prefab

Prefab is een standaard model die in de fabriek gemaakt wordt. De prijzen zijn hierdoor lager dan bij een op maat gemaakte terrasoverkapping. Je bespaart hierdoor tot wel € 2.000.

Kies een lokaal bedrijf

Laat je een terrasoverkapping op maat maken, kies dan voor een lokaal bedrijf. Lokale bedrijven rekenen minder voorrijkosten dan bedrijven die in het hele land actief zijn. Eenvoudige manier om geld te besparen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden