Vind de beste hovenier voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Tuinaanleg Tuin uitgraven prijzen

Tuin uitgraven prijzen

Minimale kosten
€ 150
Gemiddelde kosten
€ 900
Maximale kosten
€ 1.400
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 740 - € 1.060

Ga jij je tuin verbouwen en heb je niet de goede grond in je tuin liggen? Of zit er zoveel onkruid in de grond dat het binnen de kortste tijd door je tegels komt? Het laten uitgraven van de grond is dan essentieel. Homedeal zet voor je op een rij wat dit zou gaan kosten.

Wat kost het uitgraven van je tuin?

Gemiddeld kost het laten uitgraven van je tuin € 900. Dit bedrag kan hoger of lager uitvallen afhankelijk van het aantal m2. Gemiddeld kost het laten uitgraven van je tuin € 15 per m2. Bekijk in onderstaand kostenoverzicht de gemiddelde prijzen van diverse uitgraaf projecten.

DienstGemiddelde prijs per m2
Looppad: 15 cm uitgraven, afvoeren en opvullen met zand€ 15 - € 20
Oprit: 20 cm uitgraven, afvoeren en opvullen met zand€ 20 - € 25
Alleen uitgraven en afvoeren€ 10 - € 15

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Tuin uitgraven prijzen

Prijsvoorbeelden

In de prijzentabel zie je een overzicht van de gemiddelde prijzen. Wil je meer weten over deze verschillende opties? Bekijk hieronder 3 handige prijsvoorbeelden.

Uitgraven voor een looppad:
Als je een nieuw looppad wilt aanleggen in je tuin, en daarvoor eerst de oude grond wilt uitgraven om het met zand op te vullen, hoeft de grond niet heel diep uitgegraven te worden. Voor een looppad is 15 cm uitgraven voldoende, hier betaal je € 15 – € 20 per m2 voor. De grond wordt hiervoor uitgegraven, opgevuld met nieuw zand en de oude grond wordt afgevoerd.

Uitgraven voor een oprit:
Hoe zwaarder de nieuwe grond belast wordt in de toekomst, hoe dieper de uitgraving moet worden en hoe meer zand nodig is. Als je dus een oprit wilt bestraten waar auto’s op komen te staan, moet de grond dieper worden uitgegraven. Voor een oprit moet de grond 20 cm worden uitgegraven. Voor het uitgraven, afvoeren en opvullen van 20 cm grond betaal je € 20 – € 25 per m2.

Uitgraven voor vijver:
Wil je een stuk grond laten uitgraven zonder dat het opgevuld moet worden, omdat je bijvoorbeeld een vijver in je tuin wilt, dan heb je niet de kosten van het opvullen. Het uitgraven en afvoeren zonder opvullen kost gemiddeld € 10 – € 15 per m2.

Prijsopbouw tuin uitgraven

 

Kostenoverzicht Tuin uitgraven prijzen

Welke keuzes bepalen de tuin uitgraven prijzen?

Er zijn verschillende keuzes die de prijs van het uitgraven van je tuin beïnvloeden.

Keuze 1: Wat is de grootte van het stuk dat wordt uitgegraven?

De grootte van het stuk grond dat uitgegraven gaat worden is natuurlijk bepalend voor de prijs. Een grotere tuin uitgraven is in principe duurder, maar het is relatief juist voordeliger dan een kleine tuin. Dit komt doordat het uitgraven van een groter stuk grond vaak relatief goedkoper is per m2 dan een kleiner stuk. Dit geldt niet bij elke hovenier, dus als je een groot stuk tuin wilt laten uitgraven, is het slim om te zoeken naar hoveniers die minder per m2 rekenen bij een grotere tuin.

Keuze 2: Met wat voor materiaal wordt het opgevuld?

Als de oppervlakte diep moet worden afgegraven, is het raadzaam om bij het opvullen naast zand ook gebruik te maken van lava of gebroken puin, en daaroverheen een laag zand te doen. Lava en gebroken puin zorgen voor een sterkere ondergrond. Dit voeg je toe als het stuk grond zwaarder belast wordt, zoals bij een oprit. Gebroken puin is voordeliger dan lava. Een voordeel van lava is dat het licht is en het kan ook vaker in een fijnere gradatie besteld worden dan gebroken puin.

Keuze 3: Extra opties

De onderstaande opties zijn niet bij elk project noodzakelijk, maar het is verstandig om te kijken of je 1 of meerdere van deze opties nodig hebt voor jouw project.

ProductGemiddelde prijsWaarom?
Zand Bigbag (1500 kg = 20m2 van 5 cm hoog)€ 65Dit is de bovenste laag van de ondergrond.
Gebroken puin Bigbag (1500 kg = 20m2 van 5 cm hoog)€ 80Zorgt voor een sterkere ondergrond en is voordelig.
Lava(korrels) Bigbag (1500 kg = 20m2 van 5 cm hoog)€ 120Zorgt voor een sterkere ondergrond en is licht

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Veel bedrijven bieden korting als ze een groot oppervlak kunnen uitgraven. Als je in een wijk gaat wonen waar de woningen nieuw gebouwd worden, is het slim om contact te leggen met de andere nieuwe buurtbewoners. Als zij ook hun tuin willen laten uitgraven, kun je met zijn allen vaak een groepskorting krijgen.

Zoek een hovenier uit je buurt

Hoveniers rekenen voorrijkosten als ze ver moeten rijden naar de locatie van het project. Als je een hovenier dicht bij je in de buurt zoekt, kun je besparen op de voorrijkosten die een hovenier rekent.

Help zelf mee

Als je zelf meehelpt bij het project, bespaart dit de hovenier tijd, waardoor jij geld kan besparen. Je kan meehelpen door zelf makkelijke taken te doen, zoals rotzooi opruimen.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden