Vergelijk hovenier offertes
Vind dé hovenier voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Tuinaanleg Goedkoop tuin aanleggen

Goedkoop tuin aanleggen


Wil je jouw tuin goedkoop aanleggen, maar weet je niet waar te beginnen? In dit artikel verkennen we praktische, budgetvriendelijke methoden om een prachtige tuin te creëren. Lees verder voor handige tips en duurzame keuzes die perfect passen bij jouw financiële situatie, met de expertise van Homedeal.

Inhoudsopgave.

Wat kost een goedkope tuin aanleggen? 

De tuinaanleg prijzen lopen erg uiteen. Een goedkope tuin aanleggen kan al vanaf € 50 tot 100 per m². Je moet dan wel veel afwegingen en doordachte keuzes maken om de prijs zo laag mogelijk te houden. Maak een globale inschatting van de kosten voor de aanleg van een goedkope tuin met onderstaand kostenoverzicht.

Hovenier kostenGemiddelde prijs, incl. btw
Hovenier per uur€ 35 – € 75
Tuninaanleg per m²€ 50 – € 100
MateriaalkostenPrijsindicatie per m2 incl. btw en materiaal
Grasveld€ 5 – € 10
Beplanting€ 10 – € 30
Straatwerk€ 50 – € 150
Houten vlonders€ 75 – € 150
Houten schutting of sierhekwerk€ 50 – € 150 (per meter)
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Goedkoop tuin aanleggen

Tips voor een goedkope tuinaanleg

Goedkoop een tuin aanleggen hoeft niet moeilijk te zijn. Bekijk hieronder de bespaartips die Homedeal voor je heeft verzameld.

Haal zelf materialen op

Heb je bepaalde materialen nodig, zoals hout, verlichting of beplanting? Haal de materialen dan zelf op bij de leverancier. Je bespaart zo op de bezorgkosten. Wil je het toch laten bezorgen omdat je geen tijd of vervoer hebt, kies dan een leverancier uit de regio, zodat de voorrijkosten laag blijven.

Neem een onderhoudsvrije tuin

Door geen onderhoud te hebben aan je tuin bespaar je veel geld. Je hebt geen kosten aan materiaal zoals aarde voor planten of een houten vlonder die in de lak gezet moet worden

Ga voor goedkoop materiaal

Er zijn verschillende materialen te gebruiken in diverse prijsklasse om je tuin in te richten. Goedkoop een tuin aanleggen is zeker mogelijk als je kiest voor goedkope materialen. De aanleg van betontegels is in vergelijking met natuursteen bijvoorbeeld een stuk goedkoper. Ook tuinmeubels zijn in verschillende materialen te verkrijgen. Een tuintafel van aluminium is goedkoper om aan te schaffen dan hardhout en heeft minder onderhoud nodig. Ook mate van onderhoud is een belangrijke om mee te nemen in je beslissing. Let op: goedkoop materiaal kan op den duur ook prijziger zijn. Het materiaal wordt sneller lelijk en is eerder toe aan vervanging. Kijk daarom ook naar de gemiddelde levensduur.

Doe voorbereidend werk

Heb je niet genoeg tijd om de tuinaanleg zelf te doen, waardoor je hulp nodig hebt van een vakspecialist? Je bespaart kosten bij de aanleg van je tuin als je zelf mee helpt. Haal zelf de tuin leeg als dat nodig is. Als je goed bent in klussen, is meehelpen met de aanleg ook nog een optie. Denk hierbij aan beplanting of lampen ophangen en laat het strak betegelen van je tuin lekker over aan een ervaren stratenmaker.

Maak zelf een tuinontwerp

Het is handig om gebruik te maken van een tuinontwerp voordat je een goedkope tuin gaat aanleggen, zodat je efficiënt te werk kan gaan en niet tegen onverwachte kosten aanloopt als extra materiaal. Het laten maken van zo’n ontwerp kun je laten doen door een tuinarchitect, maar dit kost behoorlijk wat geld. Probeer het daarom eens zelf te maken met een tekening op schaal. Op internet zijn er ook diverse tools die je gratis kan gebruiken.

Ga niet voor extra’s

Wil je een goedkope tuin aanleggen? Houd het tuinontwerp dan simpel. Kies niet voor te veel extra’s als een vijver of pergola, maar ga voor een strakke tuin om kosten te besparen of neem helemaal geen nieuwe extra’s. Om je tuin in een nieuw jasje te steken is je oude tuintafel schilderen in een leuke, vrolijke kleur een stuk goedkoper.

Vergelijk offerte

Laat je je tuin aanleggen dan is het vergelijken van meerdere offertes zeker aan te bevelen. De prijzen van specialisten lopen flink uiteen. Door meerdere offertes aan te vragen zie je zelf welke specialist het beste bij jou wensen aansluit op het gebied van prijs en/of kwaliteit. Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend, zonde om hier geen gebruik van te maken.

Voordelen goedkope tuin aanleggen

  • Weinig tijd aan onderhoud kwijt
  • Leefbare tuin
  • Creatief omgaan met materialen uit je oude tuin
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden