1 miljoen projecten verricht

De beste tuinaanleg deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Tuinaanleg > Goedkoop tuin aanleggen

Goedkoop tuin aanleggen

Wil je een nieuwe tuin aanleggen, maar daar niet te veel voor betalen? Een tuin is mooi als je erin rust en geniet van de natuur. Hoe je ervoor zorgt dat je deze mooie tuin met een klein budget laat aanleggen, lees je hier.

Kosten goedkope tuinaanleg

De prijzen voor het aanleggen van een tuin lopen erg uiteen. Voor een goedkope tuin moet je dan ook veel afwegingen en doordachte keuzes maken. Maak een globale inschatting van de kosten voor de aanleg van een goedkope tuin met onderstaand kostenoverzicht.

Hovenier kostenGemiddelde prijs, incl. btw
Hovenier per uur€ 35 - € 55
Hovenier per m²€ 50 - € 100
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie
MateriaalkostenPrijsindicatie per m2 incl. btw en materiaal
Grasveld€ 5 - € 10
Beplanting€ 10 - € 30
Straatwerk€ 50 - € 150
Houten vlonders€ 75 - € 150
Houten schutting of sierhekwerk€ 50 - € 150 (per meter)

Wil je meer prijsinformatie over het aanleggen van een tuin? Bekijk de prijsgids: Tuinaanleg prijzen.

Goedkope tuinaanleg

Tips voor een goedkope tuinaanleg

  1. Haal zelf materialen op

Heb je bepaalde materialen nodig, zoals hout, verlichting of beplanting? Haal de materialen dan zelf op bij de leverancier. Je bespaart zo op de bezorgkosten. Wil je het toch laten bezorgen omdat je geen tijd of vervoer hebt, kies dan een leverancier uit de regio, zodat de voorrijkosten laag blijven.

  1. Neem een onderhoudsvrije tuin

Door geen onderhoud te hebben aan je tuin bespaar je veel geld. Je hebt geen kosten aan materiaal zoals aarde voor planten of een houten vlonder die in de lak gezet moet worden.

  1. Ga voor goedkoop materiaal

Er zijn verschillende materialen te gebruiken in diverse prijsklasse om je tuin in te richten. De aanleg van betontegels is in vergelijking met natuursteen bijvoorbeeld een stuk goedkoper. Ook tuinmeubels zijn in verschillende materialen te verkrijgen. Een tuintafel van aluminium is goedkoper om aan te schaffen dan hardhout en heeft minder onderhoud nodig. Ook mate van onderhoud is een belangrijke om mee te nemen in je beslissing. Let op: Goedkoop materiaal kan op den duur ook prijziger zijn. Het materiaal wordt sneller lelijk en is eerder toe aan vervanging. Kijk daarom ook naar de gemiddelde levensduur.

  1. Doe voorbereidend werk

Heb je niet genoeg tijd om de tuinaanleg zelf te doen, waardoor je hulp nodig hebt van een specialist? Je bespaart kosten bij de aanleg van je tuin als je zelf mee helpt. Haal zelf de tuin leeg als dat nodig is. Als je goed bent in klussen, is meehelpen met de aanleg ook nog een optie. Denk hierbij aan beplanting of lampen ophangen en laat het strak betegelen van je tuin lekker over aan een ervaren stratenmaker.

Goedkoop tuinaanleg

  1. Maak zelf een tuinontwerp

Het is handig om gebruik te maken van een tuinontwerp voordat je een tuin gaat aanleggen, zodat je efficiënt te werk kan gaan en niet tegen onverwachte kosten aanloopt als extra materiaal. Het laten maken van zo’n ontwerp kost behoorlijk wat geld, dus probeer het zelf te maken met een tekening op schaal. Op internet zijn er ook diverse tools die je gratis kan gebruiken.

  1. Ga niet voor extra’s

Wil je een goedkope tuin aanleggen? Houd het tuinontwerp dan simpel. Kies niet voor te veel extra’s als een vijver of pergola, maar ga voor een strakke tuin om kosten te besparen of neem helemaal geen nieuwe extra’s. Om je tuin in een nieuw jasje te steken is je oude tuintafel schilderen in een leuke, vrolijke kleur een stuk goedkoper.

  1. Vergelijk offertes

Laat je je tuin aanleggen dan is het vergelijken van meerdere offertes zeker aan te bevelen. De prijzen van specialisten lopen flink uiteen, in de praktijk blijkt zelfs dat het verschil kan oplopen tot wel 40%. Door meerdere offertes aan te vragen zie je zelf welke specialist het beste bij jou wensen aansluit op het gebied van prijs en/of kwaliteit. Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend, zonde om hier geen gebruik van te maken.

Voordelen goedkope tuin aanleggen

  • Weinig tijd aan onderhoud kwijt
  • Leefbare tuin
  • Creatief omgaan met materialen uit je oude tuin

Gouden tip: Vraag offertes aan en zie hoe goedkoop jouw tuinaanleg wordt

Offertes aanvragenNu heb je gemiddelde prijzen, maar de kans is groot dat je wilt weten wat het aanleggen van een tuin in jouw situatie kost. Vraag op HomeDeal gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van specialisten bij jou uit de buurt. Het aanvragen van offertes duurt slechts 2 minuten, je ontvangt er dan direct meerdere, je hebt ze al binnen 48 in huis en het kan je een besparing tot wel 40% opleveren. Waar wacht je nog op?