Vergelijk hovenier offertes
Vind dé hovenier voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Tuinaanleg Pergola prijzen

Pergola prijzen

Minimale kosten
€ 600
Gemiddelde kosten
€ 1.100
Maximale kosten
€ 5.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 900 - € 1.300

Wil je een mooie pergola of terrasoverkapping in je tuin laten plaatsen? Een pergola geeft een mooie uitstraling aan je tuin en zorgt ervoor dat je lekker buiten kan zitten in de schaduw. Het is ook mogelijk deze te laten begroeien met planten. Hier vind je de gemiddelde prijzen en mogelijkheden. 

Wat kost een pergola?

Gemiddeld kost een pergola € 1.100, inclusief plaatsing. Of de prijs lager of hoger uitvalt hangt af van de grootte en het materiaal. Bekijk onderstaand kostenoverzicht voor je opties en de gemiddelde prijzen om een pergola te laten plaatsen.

ProductGemiddelde prijs
Polycarbonaat pergola€ 800 tot € 2.000
Houten pergola€ 600 - € 2.500
Aluminium pergola€ 1.300 - € 5.000
Montagekosten€ 50 tot € 100 per m²
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Pergola prijzen

Prijsvoorbeelden 

De totale prijs van het plaatsen van een pergola is afhankelijk van de grootte en het materiaal. Bekijk de prijsvoorbeelden hieronder om een beeld te krijgen van de prijzen bij veelvoorkomende projecten. Wil je de exacte prijs van jouw project weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend tuinaanleg offertes aan bij Homedeal. 

Natuurlijke uitstraling

Als je bezig bent met een tuinrenovatie en wilt gaan voor een natuurlijke uitstraling dan is hout de beste keus. Hout is een natuurlijk materiaal en geeft je tuin een natuurlijke uitstraling. Een houten pergola kost gemiddeld € 600 tot € 2.200. De prijs is afhankelijk van het soort hout en de grootte. 

Moderne uitstraling

Mensen met een modern huis willen meestal een moderne pergola, zodat de pergola bij het huis past. Daarom kiezen zij vaak voor aluminium. Aluminium heeft een industriële look en past daarom goed bij moderne woningen. Een aluminium pergola kost ongeveer tussen de € 1.300 en € 5.000.

Voordelige moderne uitstraling

Als je een goedkope tuin wilt aanleggen, maar wel met een moderne uitstraling dan is kunststof polycarbonaat een goed optie. Dit materiaal is voordeliger dan aluminium, maar heeft alsnog een moderne uitstraling. De prijzen hiervan liggen gemiddeld tussen de € 800 en € 2.000.

Prijsopbouw van een pergola

Kostenoverzicht Pergola prijzen

Welke keuzes bepalen de pergola prijzen?

Er zijn verschillende keuzes die van invloed zijn op de prijs. Bekijk ze hieronder. 

Keuze 1: Welk materiaal? 

Er zijn drie verschillende soorten materialen je uit kunt kiezen. 

Hout: Hout is een veelvoorkomend materiaal. Dit is het makkelijkst op maat te maken en hout geeft een natuurlijke uitstraling. Doordat het een natuurproduct is, heeft het wel meer onderhoud nodig dan de andere twee materialen. Je kunt kiezen uit verschillende soorten hout. Dit zorgt ook voor verschillen in prijs. Hardhout zoals beukenhout, eikenhout of mahoniehout is duurder dan een zachthout, zoals geïmpregneerd vurenhout, grenenhout of cederhout. Houten pergola’s worden vaak begroeid met planten, wat voor een nog gezelligere uitstraling zorgt. De prijzen van houten pergola’s liggen tussen de € 600 en € 2.500.

Polycarbonaat: Kunststof polycarbonaat is redelijk voordelig in vergelijking tot de andere twee materialen. Een voordeel van polycarbonaat is dat het UV-straling en infraroodstraling tegenhoudt, waardoor de meubels die eronder staan niet verkleuren. Daarnaast is kunststof licht van gewicht, waardoor je minder steunpalen nodig hebt en dus voordeliger uit bent. De prijzen van een pergola van polycarbonaat liggen tussen de € 800 en € 2.000.

Aluminium: Voor moderne pergola’s wordt vaak gebruik gemaakt van het lichte maar sterke aluminium. Aluminium kost in verhouding tot de andere twee materialen vaak het meest. Een groot voordeel van aluminium is dat het geen onderhoud nodig heeft. Daarnaast gaat aluminium lang mee en is het een ecologisch verantwoord product. Een nadeel van aluminium is dat het lastig te bewerken is en je er daarom niet veel van je persoonlijke voorkeuren in kwijt kan. De prijzen liggen gemiddeld tussen de € 1.300 en € 5.000.

Keuze 2: Vrijstaand of aan de muur bevestigd? 

Een pergola kan vrijstaand zijn, of tegen de muur bevestigd worden. Een vrijstaande pergola, ook wel ‘stand alone pergola’ genoemd, heeft vier poten en kan overal in je tuin worden geplaatst. Een pergola die aan de muur wordt bevestigd heeft twee poten en de andere kant zit aan de muur vast. Een vrijstaande pergola is meestal iets duurder dan een pergola die aan de muur vast zit.

Keuze 3: Welke dakbedekking? 

Veel mensen laten de bovenkant gewoon open, maar je kunt een pergola ook met een doek of met glas bedekken. Veelgebruikte soort doeken zijn waterdichte harmonicadoeken. Ze zorgen ervoor dat jij en je meubels droog blijven bij een kleine regenbui en zorgen daarnaast ook voor meer schaduw. Glas kan worden gebruikt voor pergola’s die aan de muur bevestigd zitten. Het zorgt voor veel meer licht en houdt geen schaduw tegen. Glas is wel duurder dan een doek, maar heeft ook een veel strakkere uitstraling.

keuze 4: Extra opties

De onderstaande keuzes zijn niet noodzakelijk, maar kun je toepassen om de pergola meer naar jouw wens te maken. Ook kun je jouw pergola voorzien van zonwering.

ProductGemiddelde prijsWaarom?
Klimopbegroeiing€ 20 - € 45 per 150 cmZorgt voor een groenere en natuurlijkere uitstraling.
Andere kleur laten spuiten€ 70 - € 100Kan alleen bij houten pergola’s.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Doe het zelf

Je hebt wel wat technische kennis en handigheid nodig als je zelf een pergola gaat plaatsen. Als je dit niet hebt, is het verstandiger om het door een vakspecialist te laten plaatsen, maar als je wel handig bent, kun je de plaatsingskosten drukken door het zelf te plaatsen of mee te helpen met het plaatsen.

Let op de materialen

Als je niet al te veel geld wilt uitgeven is het belangrijk dat je de materialen vergelijkt. Een aluminium pergola is meestal het duurst en een pergola van hardhout is duurder dan een pergola van zachthout.

Vergelijk altijd offertes

Pergola's en de kosten van het plaatsen verschillen per aanbieder. Daarom is het altijd verstandig om offertes aan te vragen en de verschillende aanbieders te vergelijken. Op die manier zorg je ervoor dat je precies de pergola krijgt die jij wilt en dat je niet teveel betaalt.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden