Vergelijk hovenier offertes
Vind dé hovenier voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Tuinaanleg Tuin ophogen prijzen

Tuin ophogen prijzen

Minimale kosten
€ 500
Gemiddelde kosten
€ 750
Maximale kosten
€ 2.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 615 - € 885

Is je tuin verzakt en wil je daarom je tuin ophogen? Hoogteverschil in je tuin kan een tuin karakter geven, maar het kan ook voor problemen zorgen. Homedeal heeft de prijzen van het ophogen van een tuin voor je uitgezocht.

Wat kost het ophogen van je tuin?

Gemiddeld kost het ophogen van je tuin rond de € 750. Uiteraard is de prijs afhankelijk van het aantal m². Voor het ophogen van 1 m² tuin betaal je gemiddeld € 15. Bekijk onderstaand prijzenoverzicht voor alle gemiddelde prijzen van een tuin ophogen.

Benieuwd naar de exacte kosten voor jouw project? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes via Homedeal aan.

WerkzaamhedenGemiddelde prijs per m² (incl. btw)
Ophogen incl. zand en oude tegels terugleggen€ 25 - € 30
Ophogen incl. zand€ 15
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Tuin ophogen

Prijsvoorbeelden

In de prijzentabel zie je de gemiddelde kosten per m². Ben je benieuwd naar het totale kostenplaatje? Bekijk hieronder 3 prijsvoorbeelden.

Meest voordelige keus

Het ophogen van je tuin gebeurt in de meeste gevallen in combinatie met (her)bestraten, met de oude of nieuwe tegels. Als je dit niet wilt, omdat je wat anders gaat doen met het stuk opgehoogde grond, dan betaal je alleen voor het ophogen van de tuin. De kosten zijn gemiddeld € 15 per m², hier is het zand bij inbegrepen. Heb je bijvoorbeeld een tuin van 50 m², dan betaal je gemiddeld € 750.

Gemiddelde kosten

De meeste mensen die hun tuin laten ophogen, doen dit vanwege verzakking van hun bestrating. Ze hebben dus al tegels en die willen ze graag weer op de plek terug laten leggen. Ze laten hun tuin ophogen en de oude tegels worden gebruikt voor de herbestrating. Geldt dit ook voor jou? Je betaalt gemiddeld tussen de € 25 en € 30 per m² voor het ophogen van je tuin met oude tegels, inclusief zand. Voor een tuin van 50 m² betaal je dan gemiddeld tussen de € 1.250 en € 1.500.

Meest luxe keus

Laat je je tuin compleet verbouwen en moet daarbij de tuin worden opgehoogd voor een bestrating? Dan heb je waarschijnlijk nog geen oude tegels liggen. Je kan zelf voor de tegels zorgen en die laten bezorgen in je tuin, maar je kan ook afspreken dat de hovenier de tegels voor je regelt. Je betaalt dan tussen de € 25 en € 30 voor het ophogen van je tuin en het bestraten en daarnaast komen er ook nog kosten van de nieuwe tegels bij.

Prijsopbouw tuin ophogen

Kostenoverzicht Tuin ophogen prijzen

Welke keuzes bepalen de tuin ophogen prijzen?

Er zijn verschillende keuzes die de prijs van het ophogen van de tuin bepalen.

Keuze 1: Wat voor functie heeft de ondergrond?

De prijs van het ophogen wordt mede bepaald door de functie die de grond heeft. Delen die zwaarder belast gaan worden, hebben een ander soort opvulling nodig dan grond die licht belast gaat worden. Op een oprit bijvoorbeeld komen auto’s te staan, dus moet de bestrating van een oprit een zwaardere belasting aankunnen dan een looppad. Als de grond zwaar belast gaat worden is het verstandig om onder het opvulzand ook gebroken puin te leggen. Dit zorgt voor een verharding van de ondergrond. Gebroken puin kost iets meer dan opvulzand. Hou er ook rekening mee dat op delen waar planten komen te staan, je beter tuinaarde kan gebruiken voor het opvullen, aangezien planten het niet fijn vinden om in zand te staan.

Keuze 2: En daarna: bestraten of gras aanleggen?

Besluit voordat je het de tuin gaat ophogen wat je er daarna mee gaat doen. Als je het gaat bestraten, neem je andere maatregelen dan wanneer je er gras op gaat laten groeien. Je hoeft dan geen gebruik te maken van tuinaarde, maar dan gebruik je wit opvulzand. Voor het ophogen van een grasveld gebruik je in plaats van zand tuinaarde. Het ophogen van gras is per m² goedkoper dan het ophogen van bestrating. Wil je meer informatie over het bestraten, kijk dan op onze pagina over bestraten, en wil je meer informatie over het aanleggen van gras, kijk dan op de pagina gras aanleggen.

Keuze 3: Hoe groot is het op te hogen oppervlak?

Als je een heel groot oppervlak wilt laten verhogen, hoef je niet bang te zijn dat het onbetaalbaar is. De totaalprijs zal natuurlijk hoger liggen dan bij een kleiner oppervlak, maar meestal is het per m² juist voordeliger om een groter oppervlak te laten doen. Laat je dus niet afschrikken en vraag bij een hovenier na hoeveel het voor jou zal gaan kosten.

Keuze 4: Extra opties

De onderstaande opties zijn niet noodzakelijk voor elke ophoging, maar het is wel handig om te kijken wat voor jou van belang kan zijn.

ProductGemiddelde prijsWaarom?
Zand Bigbag (1500 kg)€ 65Dit is de bovenste laag van de ondergrond.
Gebroken puin Bigbag (1500 kg)€ 80Zorgt voor een sterkere ondergrond en is voordelig.
Bemeste tuinaarde Bigbag (1500 kg)€ 125Dit gebruik je om oppervlaktes op te vullen waar planten komen te staan.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Vergelijk offertes

Hoveniers hanteren verschillende prijzen voor het ophogen van je tuin. Het is daarom altijd verstandig om offertes aan te vragen. Op die manier kan je de verschillende prijzen vergelijken en weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Doe zelf voorbereidend werk

Je bespaart op de kosten van het ophogen van je tuin als je zelf voorbereidend werk doet, zoals het verwijderen van oude tegels en planten. Als je dit zelf doet, hoeft de hovenier dit niet te doen, waardoor hij minder tijd kwijt is aan het ophogen van je tuin en jij minder hoeft te betalen.

Kwantumkorting

Veel bedrijven vinden het fijn als ze een groot oppervlak in één keer kunnen ophogen, en rekenen daarom kwantumkorting als jij tegelijk met je buren je tuin laat ophogen. Als je last hebt van een verzakking in je tuin is het daarom slim om bij je buren na te vragen of zij hier ook last van hebben, en of ze er tegelijk met jou iets aan willen doen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden