Vind de beste hovenier voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Tuinaanleg Schutting prijzen

Schutting prijzen

Minimale kosten
€ 300
Gemiddelde kosten
€ 575
Maximale kosten
€ 2.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 700 - € 825

Wil je lekker in je tuin zitten zonder dat de hele buurt je kan zien? Voor meer privacy in je tuin is een schutting een goede oplossing. Wil je weten wat de kosten van een schutting zijn? Homedeal heeft de prijzen voor jou op een rij gezet.

Wat kost een schutting?

Een schutting kost € 60 tot € 200 per meter, afhankelijk van de houtsoort. Bij een schutting van geïmpregneerd hout starten de kosten vanaf € 90 per meter, bij kwalitatief hardhout ga je richting de € 150 per meter. Een schutting laten plaatsen kost gemiddeld € 15 per meter.

Bekijk onderstaand prijzenoverzicht wat diverse houtsoorten met de prijs voor je schutting doen.

ProductGemiddelde prijs
Schutting van geïmpregneerd hout€ 60 - € 130
Schutting van hardhout€ 90 - € 200
Poort van geïmpregneerd hout€ 70 - € 400
Poort van hardhout€ 150 - € 750
Montagekosten€ 15 - € 20 per meter

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Schutting prijzen

Meest voordelige keus:
Kunnen jouw buren vanaf hun tuin zo jouw tuin inkijken en wil je hier iets aan doen? Een schutting is een goede oplossing om tussen jullie tuin te plaatsen. Je hebt dan geen poort nodig, maar alleen een paar meter schutting. Een schutting kost dan per meter gemiddeld tussen de € 60 en € 200.

Gemiddelde keus:
Wil je een schutting om je tuin die redelijk lang mee gaat? Een schutting van geïmpregneerd hout gaat gemiddeld 15 jaar mee en kost gemiddeld tussen de € 60 en € 130 per meter. Daarnaast heb je nog een geïmpregneerd houten poort nodig, die kost gemiddeld tussen de € 70 en € 400.

Meest luxe keus:
Wil je een luxer soort hout dat nog langer mee gaat en mooi blijft dan geïmpregneerd hout? Dan kan je beter kiezen voor een schutting van hardhout. Een schutting van hardhout kost gemiddeld tussen de € 90 en € 200 en een hardhouten poort kost gemiddeld tussen de € 150 en € 750.

Prijsopbouw van een schutting

 

Kostenoverzicht Schutting prijzen

Welke keuzes bepalen de schutting prijzen?

Er zijn verschillende keuzes die de prijs van je schutting bepalen.

Keuze 1: Wat voor hout kies je?

Er zijn 2 soorten hout waarvan een schutting gemaakt kan worden: geïmpregneerd hout en hardhout.

Geimpregneerd zachthout: Geïmpregneerd hout is voordeliger dan hardhout, dit komt omdat de kwaliteit van hardhout beter is. Een schutting van geïmpregneerd hout gaat meestal niet meer dan 15 jaar mee, terwijl een schutting van hardhout langer dan 25 jaar mee gaat. Geïmpregneerd hout is zachthout zoals grenen, vuren of cederhout, dat met een impregneermiddel bewerkt is, zodat het beschermd is tegen schimmels en insecten. Een schutting van geïmpregneerd hout kost tussen de € 60 en € 130 per meter.

Hardhout: Hardhout is het stevigste hout dat er is en gaat daarom ook een stuk langer mee dan geïmpregneerd hout. Daarnaast hoeft het hout niet behandeld te worden en is het zo goed als onderhoudsvrij. Voorbeelden van veelgebruikte soorten hardhout zijn beukenhout, eikenhout en mahoniehout. Hardhout is wel iets duurder dan geïmpregneerd hout, maar je krijgt er wel een betere kwaliteit voor terug.

houten schutting prijzen

Keuze 2: Wat voor poort wil je in de schutting?

Er zijn verschillende keuzes voor een schuttingpoort mogelijk. Je kan kiezen uit een rechte deur, of een deur die aan de bovenkant gebogen is. De meeste mensen kiezen een deur van 90 x 180 cm, dit is een poort met een enkele deur. Een enkele deur van geïmpregneerd hout kost gemiddeld tussen de € 70 en € 250 en een poort van hardhout met enkele deur kost gemiddeld tussen de € 200 en € 380. Een andere mogelijkheid is om een grotere poort met een dubbele deur aan te schaffen. Voor een poort met dubbele deur van geïmpregneerd hout liggen de kosten gemiddeld tussen de € 350 en € 400. Een poort met dubbele deur van hardhout kost gemiddeld tussen de € 600 en € 750.

Keuze 3: Zelf monteren of uitbesteden?

Er zijn veel aanbieders te vinden waar je planken kan bestellen om zelf je schutting in elkaar te zetten. Om dit zelf te doen heb je wel flink wat handigheid en technische kennis nodig. Als je dit niet hebt, kan je de schutting beter door een monteur laten plaatsen. Een monteur zorgt ervoor dat de schutting perfect geplaatst wordt en dat jij je handen niet vuil hoeft te maken. De montagekosten liggen tussen de € 15 en € 20 per meter, al zijn de meeste prijzen van aanbieders al inclusief de montagekosten.

Keuze 4: Extra opties

De volgende opties zijn niet noodzakelijk voor je schutting, maar ze zijn het wel waard om te overwegen.

Product
PrijsVoordeel
Gaasschermen€ 5 per meter
Schermen om klimop te laten groeien.
Klimop begroeiing€ 20 - € 45 per 150 cmGeeft meer privacy en mooiere uitstraling.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Homedeal bespaartips

Haal het materiaal zelf op

Je bespaart makkelijk op kosten door het materiaal zelf af te halen bij de leverancier. Je bespaart zo geld doordat je geen bezorgkosten hoeft te betalen. Als je het toch wilt laten bezorgen, omdat je geen tijd of vervoer hebt, zorg dan dat je het bestelt bij een leverancier uit de regio.

Doe voorbereidend werk

Heb je nog een oude schutting of planten staan op de plek waar de nieuwe schutting komt te staan? Zorg dan dat je dit zelf van te voren verwijdert en de rommel hiervan afvoert. Daarnaast kun je, als je een beetje kunt klussen, meehelpen met de montage. Dit bespaart de monteur tijd en jou dus geld.

Kwantumkorting

Laat je een schutting plaatsen tussen de tuin van jou en je buren? Misschien wil je buurman aan de andere kant van zijn tuin wel nog een schutting om tussen hem en zijn andere buren te plaatsen. Vraag dit na bij je buren en regel op deze manier kwantumkorting bij de aanbieder.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden