Homedeal.nl Inspiratie Woonkamer Zo word jij dé verfspecialist!

Zo word jij dé verfspecialist!

zelf schilderen

Veel mensen denken snel even een likje verf aan te kunnen brengen aan het huis maar gaat dit wel echt zo gemakkelijk?
Wanneer je bijvoorbeeld je aluminium kozijnen, kunststof kozijnen of hout gaat verven, zijn er een aantal tips en trucs waar je aan moet denken.
Wij nemen je graag mee door je eigen woning om deze genoemde materialen op de juiste manier te schilderen.

Aluminium kozijnen verven

Er zijn materialen die ervoor zorgen dat de verf niet goed kan hechten. Denk hierbij aan aluminium. Voor de aluminium kozijnen in jouw woning is het aan te raden om gebruik te maken van watergedragen acrylverf. Voordat je gaat verven is het slim om eerst de aluminium kozijnen schoon te maken en te schuren. Door deze handeling eerst uit te voeren blijft de verf beter hechten.

Let op! Gebruik bij de aluminium kozijnen verven geen alkydhars primer. Dit zal ervoor zorgen dat er verzeping plaatsvindt op het aluminium. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Kunststof kozijnen verven

Ook wanneer je kunststof kozijnen wil verven zitten er een aantal addertjes onder het gras. Als eerste stap is het belangrijk om de kunststof kozijnen goed schoon te maken met neutrale, vloeibare zeep. Gebruik hierbij geen producten waar siliconen inzitten want dan hecht de verf niet goed aan de kunststof kozijnen.

Na het schoonmaken ga je de kunststof kozijnen schuren, ontvetten en een hechtprimer aanbrengen. Zorg ervoor dat je een hechtprimer koopt voor kunststof. Kunststof rekt en krimpt erg bij temperatuurverschillen dus de verf moet ook mee kunnen bewegen.

Na het aanbrengen van de hechtprimer schuur je het nog lichtjes na en dan kan het schilderen beginnen. De meeste mensen brengen 2 lagen aan op de kunststof kozijnen en het duurt ongeveer 2 weken voordat de verf echt optimaal gedroogd is. Houd hier dus rekening mee!

Houten schilderen

Een houten deur schilderen lijkt ook al zo gemakkelijk. Een kwast, verf, rollen en klaar. Maar helaas ook bij het schilderen van hout gaat dat niet zo 1-2-3.
De eerste stap is het schoonmaken en schuren van het hout. Gebruik voor het schoonmaken warm water met amoniak (is te koop in iedere supermarkt of bouwmarkt). Doe dit echter voor het schuren, anders zit je schuurpapier vol met vet.

Wanneer er kleine beschadigingen of gaatjes in het hout zitten, kan je die wegwerken met kit zoals urethaankit. Deze kit werkt goed op hout omdat hout beweegt en de kit elastisch werkt. Stof hierna nog even alles af en na het afplakken met schildertape kan je beginnen met schilderen.

HELP!!!

Omdat al deze delen een onderdeel zijn van jouw woning is het belangrijk dat er één geheel ontstaat. Kies dus bij het verven van de soorten materialen voor een kleur die bij jouw woning past.

Gaat het toch niet helemaal lukken dan kan je altijd een schilder inhuren. Een professionele schilder heeft veel ervaring met deze klussen en maakt jouw huis tot een mooi thuis. Interesse in een schilder? Homedeal heeft dé geschikte schilder bij jou in de buurt al klaarstaan.