Homedeal.nl Inspiratie Keramisch parket: best of both worlds

Keramisch parket: best of both worlds

keramisch parket

Wil je genieten van de uitstraling van een houten vloer, maar heb je geen tijd en geld voor al het onderhoud wat hierbij komt kijken? Kies dan voor keramisch parket! Keramisch parket bestaat uit tegels die er uit zien als echt hout. Bovendien is keramisch parket onderhoudsarm en is vloerverwarming ook mogelijk!

Keramisch parket, wat is dat?

Zoals de naam al zegt is keramisch parket gemaakt van keramische tegels die een print van hout erop hebben. Deze tegels worden ook wel houtlook tegels genoemd. Keramisch parket is in heel veel maten verkrijgbaar en wordt met een zeer smalle voeg gelegd, waardoor het niet van echt parket te onderscheiden is. Zo geniet je van de warme uitstraling van een houten vloer, met alle voordelen van een tegelvloer. Keramische tegels zijn onder andere water- en hittebestendig en lopen geen schade op bij het gebruik van schoonmaakmiddelen.

Kan ik vloerverwarming onder mijn keramisch parket leggen?

Dat kan zeker! Bij echt houten parket is dit niet altijd mogelijk, omdat het hout door de warmte na verloop van tijd kan vervormen. Daarentegen zijn alle tegels geschikt voor vloerverwarming, dus ook keramisch parket. Door van vloerverwarming de hoofdverwarming te maken, creëer je bovendien meer ruimte in huis, omdat radiatoren dan overbodig zijn. Als je je radiatoren wilt behouden, kies je voor vloerverwarming als bijverwarming.

keramisch parket

Wat kost keramisch parket?

Hou bij het aanleggen van keramisch parket rekening met de kosten voor de tegels, de tegelzetter en het materiaal.

Keramisch parket leggen

Houtlook tegels voor keramisch parket kosten € 13 tot € 82 per m2. Keramisch parket is in veel maten beschikbaar en bovendien ook in allerlei verschillende houttinten. Ook heb je de keuze uit mooi, strak hout of juist met enige oneffenheden, zodat het keramisch parket net echt lijkt.

Tegelzetter

Ben je zelf niet zo handig of heb je gewoon liever dat jouw keramisch parket snel en vakkundig gelegd wordt door een professional? Dan is het inhuren van een tegelzetter het overwegen waard! Zeker omdat het loon van een tegelzetter gemiddeld maar een derde van de totaalprijs van keramisch parket leggen in beslag neemt.

Een tegelzetter kost € 25 tot € 40 per m2 bij het leggen van eenvoudige legverbanden op een grote oppervlakte, zoals je woonkamer of keuken. Als je een kleine oppervlakte wil laten betegelen waarbij veel tegels gesneden moeten worden of je voor een speciaal legverband kiest, kost de tegelzetter € 30 tot € 40 per uur. Hiernaast rekenen sommige tegelzetters een totaalprijs voor het hele project.

Materiaal

Onder materiaalkosten vallen alle materialen die de tegelzetter nodig heeft om keramisch parket te leggen, maar ook bijvoorbeeld lijm en voegmiddel. Materiaal kost gemiddeld tussen € 8 en € 20 per m2.

Ook handig om te weten

Tot slot biedt Homedeal je nog 3 tips om rekening mee te houden als je keramisch parket laat leggen in huis:

PEI-waarde

Houd als je keramisch parket gaat kopen ook rekening met de PEI-waarde van tegels: voor vloertegels is een PEI-waarde van minimaal 3 aan te raden, omdat je vloertegels dan niet snel zullen slijten. De PEI-waarde vind je op de verpakking van de tegels.

Tegelplinten

Tegelplinten zijn smalle repen tegel die omhoog tegen de wand worden gezet. Hierdoor lijkt de ruimte groter en bovendien zorgen tegelplinten voor een mooie afwerking van jouw vloer. Tegelplinten kosten € 35 tot € 50 per m2 voor het legloon en materiaal.

Adviesgesprek

Elke tegelzetter biedt de mogelijkheid tot een adviesgesprek. Tijdens zo’n gesprek wordt gekeken naar de mogelijkheden in jouw huis en maak je afspraken met de tegelzetter over bijvoorbeeld het legverband en of je wel of geen tegelplinten wilt. Zo weet je zeker dat jouw keramisch parket vloer helemaal naar jouw zin wordt. Tegelzetters rekenen hier in eerste instantie € 50 voor, maar als je met hen in zee gaat krijg je dit adviesgesprek gratis.

1 thoughts on “Keramisch parket: best of both worlds

  1. Bedankt voor de uitleg, deze tegels waren bij mij nog niet bekend! Wij willen graag ook een houtlook (maar geen echt hout, want vergt teveel onderhoud) dus nu gaan we voor pvc met een houtlook!

Comments are closed.