Homedeal.nl Inspiratie 5x kamerplanten die weinig water nodig hebben

5x kamerplanten die weinig water nodig hebben

5x kamerplanten die weinig water nodig hebben.

In elk interieur zien we planten terug. Niet zo gek, want ze verhogen niet alleen de sfeer, maar zuiveren ook de lucht in de ruimte. Geen tijd om deze planten elke dag te verzorgen? Hier volgt een lijstje met kamerplanten die niet meteen overlijden als jij ze een keer geen water geeft.

1. Spathifyllum (lepelplant)

Deze kamerplant staat beter bekend als de lepelplant en vindt zijn oorsprong in het Amazonegebied. Wanneer de rivieren overstromen, staat deze weken lang onder water. Als het water wegtrekt ziet de plant er weer net zo mooi uit als daarvoor. De lepelplant geeft zelf aan wanneer deze water nodig heeft. Hoe handig! De plant gaat dan namelijk hangen. Wanneer de plant wat water krijgt, bloeit de plant op naar de oorspronkelijke vorm.

Lepelplant

2. Dracaena (drakenbloedboom)

Heb je geen groene vingers? Dan is de Dracaena een kamerplant voor jou. Deze noemen we ook wel de drakenbloedboom.  Hij groeit in de onderlaag van het woud waar niet veel zonlicht komt. De plant heeft daarom weinig behoefte aan licht en blijft ook in donkere ruimtes goed staan. Bovendien heeft hij maar een klein beetje water nodig. Een niet veeleisende plant dus!

Drakenbloedboom

3. Aglaonema

De Aglaonema heeft een mooi, decoratief blad. De plant heeft geen opvallende bloeiwijze in vergelijking tot de andere planten. In Zuidoost-Azië vind je deze plant terug als onderbeplanting in tropische regenwouden. Deze plant is goed bestand tegen verschillende soorten klimaten en weersomstandigheden. Zo redt deze sfeermaker zich prima bij hoge luchtvochtigheid, hoge temperaturen en gefilterd zonlicht. De plant heeft niet veel verzorging nodig. Geef hem een scheut lauw water en hij is helemaal tevreden.

Aglaonema

4. Aloë Vera

Wie kent Aloë Vera niet? De Aloë Vera is een vetplant waar veel verzorgingsproducten van worden gemaakt. Maar wist je ook dat deze plant heel geschikt is voor in huis? De Aloë Vera is makkelijk te verzorgen. De plant overleeft zowel op een lichte plek als in de schaduw. Net zoals de andere planten is af en toe water geven voldoende. Een voorbeeldige kamerplant.

Aloë Vera

5. Cycas

De Cycas heeft mooie, sierlijke bladeren en een stoere en robuuste stam. Deze plant komt ook uit Zuidoost-Azië net als de Aglaonema. Hij heeft heel weinig water nodig. De wortels zijn extreem gevoelig voor veel water. Het is belangrijk om altijd te controleren of de grond goed droog is voordat je deze opnieuw water geeft.

Bronnen:

PinterestPinterest, Pinterest, PinterestPinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest