Homedeal.nl Inspiratie Behaal je goede voornemen met je eigen yogakamer

Behaal je goede voornemen met je eigen yogakamer

Yogakamer

Voor veel mensen is gezonder leven, bijvoorbeeld door meer te sporten of bewegen, één van de belangrijkste goede voornemens. Elk jaar weer stellen we deze mooie doelen voor onszelf, maar een jaar volhouden vraagt veel wilskracht. Door een kamer specifiek in te richten op je goede doel vergroot je de kans dat je aan het eind van het jaar zegt: “Ik heb het gehaald!”. Kijk mee hoe je je eigen yogakamer inricht.

Yoga is zowel goed voor je lichaam, als voor je geest. Je wordt van yoga leniger, komt tot rust, en pakt makkelijk een uurtje beweging mee doordat je dit thuis kunt doen en dus niet naar de sportschool hoeft. Yoga zit op één lijn met meditatie. Daarom is het goed dat je de ruimte in huis uitkiest waar je tot rust komt en geen afleiding hebt.

Yogakamer

De inrichting

Heb je de juiste ruimte gevonden? Dan is het tijd om aan de slag te gaan met de inrichting. Wat zet je wel in je yoga kamer, en wat niet?

Eigenlijk is het heel eenvoudig: om je zo goed mogelijk te concentreren op de oefeningen en je ademhaling, is het belangrijk dat er zo min mogelijk in de kamer staat. Alle overbodige items leiden alleen maar af. Wat je wel in de kamer wilt is natuurlijk je yoga mat.

Om een fijne plek te creëren om eventueel nog te mediteren, of zittende oefeningen te doen, plaats je in de kamer een fijn kleed en meerdere kussentjes voor een zachte ondergrond. Daarnaast creër je een gezellige en inspirerende sfeer door kaarsen neer te zetten en deze te branden wanneer je je yoga moment pakt.

Het is een goed idee om voor 1 geurkaars of wierook te kiezen met een geur die je persoonlijk fijn vindt. Op den duur zie je dat elke keer dat je deze geur ruikt, je rustig wordt, en dat is wel zo prettig na bijvoorbeeld een lange werkdag of een intensieve verbouwing in huis.

Yogakamer

Rustgevende kleuren

In je yoga kamer is het ook belangrijk dat je de juiste kleuren kiest voor op de muren, maar ook in de accessoires (kaarsen, kussentjes). Felle kleuren zorgen vaak voor een onrustig gevoel, kies dus voor zachte kleuren. Ga je voor pastel, dan is elke kleur die je mooi vindt geschik; pastel groen is namelijk net zo rustgevend als pastel roze. Om eenheid te creëren in je yogakamer, kies je voor één basiskleur. Ga je voor hemelsblauwe muren? Kies dan ook voor blauwe kussentjes. Of ga voor een kleur die goed aanvult, zoals wit, grijs of zandkleur.

yogakamer

En verder?

Inspirerende achtergrond muziek is altijd fijn als je aan de slag gaat met yoga, maar speel deze muziek liever af met een cd-speler dan je gebruikelijke elektronica. Een laptop of telefoon geeft altijd meldingen wanneer je hier niet op zit te wachten, laat deze dus vooral buiten de kamer om je focus te bewaren.