1 miljoen projecten verricht

Homedeal.nl > Bedrijven > Blog > Hoe maak je jouw bedrijfsprofiel compleet?

Hoe maak je jouw bedrijfsprofiel compleet?

Je bent gestart met je gratis deelname en nu heb je automatisch een bedrijfsprofiel wat potentiële klanten kunnen bekijken. De eerste stap is gezet, maar hoe nu verder? Het is de hoogste tijd om jouw bedrijfsprofiel te voorzien van de juiste informatie, zodat je opvalt bij je potentiële klanten. Op deze pagina ontdek je hoe je jouw profiel vult, zodat jij ook online de kwaliteiten toont die jij elke dag levert.

Stap 1: Bedrijfsgegevens

De bedrijfsgegevens die al bekend zijn staan automatisch op je bedrijfsprofiel. Denk bijvoorbeeld aan je website, je telefoonnummer en je e-mailadres. Deze gegevens pas je eenvoudig aan door op het potloodje aan de rechterkant te klikken. Op basis van het adres dat je invult, verschijnt er een kaartje in Google Maps met jouw bedrijfslocatie. Een potentiële klant ziet hierdoor direct waar jouw bedrijf is gevestigd.

Stap 2: Bedrijfslogo

Om jouw bedrijf een gezicht te geven, is het toevoegen van een bedrijfslogo essentieel. Hiermee zorg je voor herkenbaarheid. In de meeste gevallen hebben we het logo al toegevoegd. Mocht dit niet zo zijn, dan voeg je dit logo zo zelf toe door op het potlood te klikken aan de linkerkant.

Stap 3. Bedrijfsomschrijving

‘Hi, wil je kort even iets over jezelf vertellen?’. Je hoort deze vraag natuurlijk vaker. De bedrijfsomschrijving mag je dan ook beschouwen als een introductie van jou en je bedrijf. Vertel in het kort wat je doet, wie je bent en waar jij goed in bent. Houd het kort en krachtig, zodat klanten direct een duidelijk beeld van jou en je bedrijf hebben. Je voegt deze tekst toe door op het potlood te klikken.

De eisen voor deze omschrijving lees je hieronder:

 • Vertel waar je bedrijf gevestigd is.
 • Vertel waarom jij dit werk doet.
 • Zoom in op je specialisme; waarom moeten klanten jou inhuren?
 • De tekst mag maximaal 500 karakters lang zijn.

 

Stap 4. Projectfoto’s

Projectfoto’s geven klanten een duidelijk beeld van je werkzaamheden. Zorg ervoor dat je minimaal 5 projectfoto’s toevoegt. Breng er variatie in zodat de klant een goed beeld krijgt van jouw expertise. Je voegt de foto’s als volgt toe:

 1. Klik op de groene button ‘foto toevoegen’. De afbeelding dient opgeslagen te zijn in JPG of PNG.
 2. Klik op ‘bevestigen’ en voeg het beeld toe.
 3. Bepaal handmatig de grootte van de foto door het min- of plusteken te bewegen.
 4. Voeg eventueel een beschrijving van het project toe.
 5. Publiceer de foto, deze is nu zichtbaar op je bedrijfsprofiel.

Stap 5. Reviews

Wist je dat 84% van de klanten online reviews net zo betrouwbaar vindt als een persoonlijke aanbeveling? Bovendien vertrouwt 32% een bedrijf wanneer deze 4 – 6 reviews bezit (Brightlocal). Hoe meer betrouwbare en recente reviews je verzamelt, hoe beter. Vraag de klant daarom of hij een review wil achterlaten nadat je een project succesvol hebt afgerond. Volg de onderstaande stappen:

 1. Klik op de tab ‘projectaanvragen’.
 2. Klk op ‘Vraag een review aan’ verschijnt in beeld. Als je de aanvraag hebt bevestigd, ontvangt de klant je reviewverzoek.
 3. Zodra de review compleet is, berekent het systeem het cijfer van 1 tot 10. Dit cijfer verschijnt op je profiel en is zichtbaar op de website.