Homedeal.nl Companies Blog Hoe krijg ik als ZZP’er schilderopdrachten?

Hoe krijg ik als ZZP’er schilderopdrachten?

zzp schilder opdrachten

Ben je op zoek naar ZZP schilder opdrachten en is uitstekend schilderwerk je passie? Voor velen is een eigen schildersbedrijf beginnen een toekomstdroom. Op die manier maak je je eigen planning qua schilderopdrachten en beschik je over alle vrijheid. Tegen jouw eigen tarief, op elke plek die je maar wilt. Waar kan je echter de beste ZZP schilder opdrachten vinden? En waar moet je op letten bij het aannemen van de opdrachten? In dit artikel lees je alles over ZZP schilder opdrachten.

Waar vind je de beste ZZP schilder opdrachten?

Vrijwel ieder bedrijf is continu op zoek naar ZZP schilder opdrachten. Of je nu over een beginnend of een ervaren schildersbedrijf beschikt, de klussen waaien niet zomaar aan. Als ZZP schilder die werkt zoekt, moet je flink investeren in het verkrijgen van nieuwe schilderopdrachten. Aangezien je niet de enige bent, is het van belang op te vallen tussen je concurrenten. Met deze methoden zorg je ervoor dat jij je onderscheidt van de andere ZZP schilders die werk zoeken.

 • ZZP schilder opdrachten via social media

  Als je als ZZP schilder werk zoekt, is reclame via social media zeer belangrijk. Tegenwoordig is vrijwel iedereen op de bekende websites te vinden. Dus ook opdrachtgevers. Creëer daarom account voor je bedrijf op LinkedIn, Twitter, Facebook en Instagram en laat hierop je meest recente schilderopdrachten zien. Toon een voor en na foto van verschillende projecten om goed aan je klanten te laten zien waar jouw schildersbedrijf toe in staat is. Om ervoor te zorgen dat je sociale media door meer potentiële klanten gezien wordt, zijn speciale aanbiedingen en kortingsacties een aanrader. Geef bijvoorbeeld een korting als lezers jouw pagina delen. Zo weten steeds meer klanten de weg naar jouw schildersbedrijf te vinden.

 • ZZP schilder opdrachten via je netwerk

  Bij het ontvangen van mooie ZZP schilder opdrachten is het opbouwen van een goed netwerk belangrijk. Zorg er daarom voor dat het contact met je voormalige werkgevers, oud-opdrachtgevers, maar ook je buren, oud-klasgenoten, en uiteraard familie en vrienden uitstekend is. Als het einde van de schilderopdrachten namelijk in zicht is, kan je aan hen vragen om je aan te bevelen. Uiteraard moet je je netwerk wel voortdurend onderhouden, en niet alleen als jij hen nodig hebt. Biedt ook een dienst aan, zonder er iets voor terug te vragen. Hierbij geldt “geven en nemen”.

 • ZZP schilder opdrachten via nieuwe contacten

  Het ontmoeten van nieuwe contacten is van wezenlijk belang bij het vinden van ZZP schilder opdrachten. Hoe meer mensen van het bestaan van jouw schildersbedrijf af weten, des te meer schilderopdrachten je binnen haalt. Bezoek daarom een speciaal netwerk evenement, speciaal voor de schildersbranche. Laat je gezicht zien en vertel aan potentiële klanten wat jij voor ze kan betekenen. Hebben ze binnen korte termijn een schilder nodig? Dan sta jij graag voor ze klaar. Beurzen, evenementen of borrels van de schildersbranche zijn ook een ideale plek om collega’s te ontmoeten en bij te praten over de laatste technieken op schildersgebied.

 • ZZP schilder opdrachten via een online database

  Een zeer handige manier om nieuwe schilderopdrachten te vinden is via een online database zoals Homedeal. De website koppelt klanten direct aan de meeste geschikte bedrijven in de regio. Op die manier hoef je niet zelf naar schilderopdrachten te zoeken, want Homedeal brengt de klanten meteen naar jouw bedrijf toe. Als je je nu inschrijft bij Homedeal, maak je de eerste veertien dagen zelfs gratis gebruik van de diensten die de website levert.

 • ZZP schilderopdrachten dankzij reviews

  Een tevreden klant biedt uitstekende reclame. Als een klant tevreden is over het werk dat jij hebt verricht, vraag dan of zij een review over je willen schrijven. Potentiële opdrachtgevers laten zich namelijk leiden door de ervaringen van anderen. Als er veel positieve feedback over jou online staat, kiest een potentiële klant voor jouw schildersbedrijf. Bij verschillende platforms is het mogelijk om reviews achter te laten. Facebook en Google zijn hierbij populaire voorbeelden, maar ook op de website van Homedeal is dit mogelijk.

zzp schilder opdrachten

Waar moet je op letten bij het binnenhalen van ZZP schilder opdrachten?

Of het nu gaat om binnen of buiten schilderwerk, seizoensgebonden opdrachten of behang opdrachten; als ZZP schildersbedrijf heb je volledig de vrije keuze om de opdrachten te kiezen die voor jou interessant zijn. Je kiest hierbij op basis van de grootte van de opdracht, de reisafstand en de beschikbaarheid. Wat zijn echter belangrijke aandachtspunten als je op zoek bent naar de juiste schildersopdracht? Dit zijn een aantal handige tips om jezelf goed te presenteren voor potentiële opdrachtgevers.

 • Maak een helder bedrijfsprofiel van jouw schildersbedrijf

  Potentiële opdrachtgevers willen helderheid over het soort schilderswerk dat jouw bedrijf aanbiedt. Is binnen schilderwerk of buiten schilderwerk meer jouw specialiteit? Onderhoudsschilder, nieuwbouwschilder of constructieschilder? En in welke regio ben je het meest actief? Aan de hand van een duidelijk en helder bedrijfsprofiel zorg je voor een onderscheidende identiteit. Je geeft aan wat jouw specialiteiten zijn en omschrijft welke werkzaamheden je graag als ZZP schilder uitoefent. Een helder bedrijfsprofiel zorgt voor betere opdrachten die meer op jouw bedrijf toegespitst zijn.

 • Laat jouw unieke kwaliteiten zien

  Naast jouw schildersbedrijf staan tientallen concurrenten klaar om dezelfde schilderopdrachten aan te nemen. Zorg daarom dat je bij jouw werk je unieke kwaliteiten laat zien. Niet alleen het werk dat je aflevert is hierbij belangrijk, ook de manier waarop je met de schilderopdrachten omgaat. Communiceer daarom duidelijk met de opdrachtgever, kies voor een persoonlijke aanpak en geef een helder advies. Met deze kwaliteiten ervaart de opdrachtgever de samenwerking als prettig, wat positieve reviews oplevert. Plaats deze kwaliteiten ook in je cv of op je website. Denk hierbij aan kwaliteiten als: goed in teamwork, zelfstandig, sociaal, oog voor detail of een snelle werker. Zo onderscheid je je van andere schilderbedrijven.

 • Uitstekende presentatie van je bedrijf online

  Bij ZZP schilder opdrachten is een uitstekende presentatie van je bedrijf tegenwoordig onmisbaar. Zorg er daarom voor dat je schildersbedrijf over een goede website beschikt waarop je laat zien wat voor opdrachten je kan uitvoeren. De website hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Als er maar een gemakkelijk overzicht op staat met een overzicht van jouw kwaliteiten en diensten. Foto’s van eerdere afgeronde ZZP schilder opdrachten zijn hierbij een must. Als je zelf niet goed bent in het opbouwen van een website, huur dan iemand in die jouw website in elkaar zet. Bij Homedeal vul je eenvoudig via de website het gebruikersprofiel in. Hier vinden de opdrachtgevers jouw belangrijke informatie op één plek.

Schrijf je vrijblijvend in bij Homedeal voor ZZP schilder opdrachten

Met Homedeal vind je op een zeer eenvoudige manier talloze schilder opdrachten voor jouw schildersbedrijf. Homedeal werkt volgens een gemakkelijke methode. Zowel potentiële opdrachtgevers als ZZP schildersbedrijven melden zich aan via de website. Zodra een opdrachtgever een opdracht aanbiedt via de website, krijg jij als schildersbedrijf de kans om op deze opdracht te reageren. Je stuurt in dat geval een offerte met de te verwachten prijs, je beschikbaarheid, hoe lang de schilderklus duurt en andere belangrijke elementen. Het is vervolgens aan de opdrachtgever om te bepalen of deze met jou in zee gaat. Het vinden van schilderopdrachten verloopt hierbij gemakkelijk, efficiënt en succesvol. Ben jij op zoek naar schilderopdrachten? Meld je dan nu aan via de website van Homedeal. Als je dit nu doet, maak je de eerste veertien dagen gratis gebruik van de service die Homedeal aanbiedt.