Homedeal.nl Companies Blog Vind eenvoudig ZZP werk

Vind eenvoudig ZZP werk

ZZP werk

De Kamer van Koophandel is bezocht, de handtekening op de papieren is gezet. Gefeliciteerd, je bent nu officieel ZZP’er! Maar als je dacht dat dit het ingewikkeldste was, heb je het mis. De oneindige speurtocht naar opdrachten begint nu. Niet alleen voor beginnende freelancers is ZZP werk vinden de grootste uitdaging voor zelfstandigheid, ook de ervaren ZZP’er weet als geen ander dat de ambitie niet altijd gelijk loopt aan het aantal binnenkomende opdrachten. Hoe vind je als freelancer eenvoudig ZZP werk? Hoe zorg je ervoor dat je als schilder, hovenier, stoffeerder of dakdekker genoeg opvalt bij je potentiële klanten? De service van Homedeal is hierbij een uitstekende optie. Via onze website kom je eenvoudig in contact met klanten die op zoek zijn naar jouw service. Wil je meer weten? Meld je aan voor een gratis deelname van veertien dagen. Lees snel verder welke andere tips er zijn om eenvoudig werk voor ZZP te vinden.

In welke branches is werk voor ZZP ers aanwezig?

Het aantal ZZP’ers in de bouw blijft groeien. Momenteel zijn er circa honderdduizenden zelfstandige bouwers zonder personeel in de bouwsector. Hiermee vormen ze de snelst groeiende groep in de branche. De sector bestaat uit een verscheidenheid aan bedrijven. Veelvoorkomende bedrijfsgroepen zijn aannemers, installatiebedrijven en afbouwbedrijven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan specialistische bedrijven als dakdekkers, slopers, voegers, loodgieters, hoveniers, elektriciens en stratenmakers. Een interessante groei vind je op het gebied van de duurzame bouw. Doordat steeds meer mensen overstappen op groene energie (vloerverwarming, zonnepanelen, betere isolatie), maakt het ZZP werk in deze sector een enorme ontwikkeling door.

Hoe krijg je ZZP werk?

Hoe zorg je dat je voldoende opvalt tussen alle concurrenten voor werk als ZZP er? Dit zijn handige opties om gemakkelijk ZZP werk te vinden.

Bestaande relaties

Zorg ervoor dat je een goed contact onderhoudt met je voormalige opdrachtgevers, oud-werkgevers, maar ook buren, oud-klasgenoten en uiteraard vrienden en familie. Als een opdracht bijna ten einde is, is het altijd een optie om te vragen of zij soms nieuw ZZP werk voor je weten. Of misschien is het mogelijk dat ze jou ergens introduceren? Natuurlijk moet je een netwerk wel voortdurend onderhouden. Het gaat er dus om dat je ze niet alleen belt als je hen nodig hebt. Wat kan jij hen met jouw netwerk bieden? Bepaalde diensten, meedenken voor hun bedrijf, bepaalde contacten leggen of een fraaie ruimte? Biedt aan hen ook iets aan zonder er iets voor terug te vragen. Het gaat hierbij om geven en nemen.

Nieuwe contacten leggen voor ZZP werk

Bij het vinden van werk voor ZZP ers is nieuwe contacten ontmoeten belangrijk. Dit kan werkelijk waar overal zijn. Op specifieke netwerkborrels, maar ook op verjaardagen, recepties, congressen of beurzen. Zelfs in de supermarkt. Hierbij is van belang dat je in een paar zinnen vertelt wie je bent, wat je doet en waar je in uitblinkt. Bij het netwerken voor ZZP werk is een borrel van je eigen vakgebied handig. Zo blijf je ook op de hoogte van nieuwtjes, houd je je vak bij, doe je nieuwe kennis op en kom je in contact met potentiële opdrachtgevers en samenwerkingspartners. Niet alleen gezellig, maar ook nog zinvol!

Werk voor ZZP via sociale media

Een zeer gemakkelijke wijze om te werken aan je netwerk is het gebruik van sociale media. Websites als LinkedIn, Twitter en Facebook vormen een uitstekende basis om aan potentiële klanten voor ZZP werk te komen. Zorg hierbij voor een goed profiel, deel je kennis, laat zien waar je mee bezig bent en geef eventueel hierbij aan dat je binnenkort beschikbaar bent voor nieuw ZZP werk. Recruiters gebruiken bovendien steeds vaker LinkedIn en Twitter om tijdelijke opdrachten bekend te maken en hier opdrachtnemers voor te vinden. Uiteraard vind je hier zelf ook opdrachten op. Gebruik hierbij Twitter en LinkedIn niet te commercieel. Het is meer van belang dat je ervaring uitwisselt en kennis deelt. Facebook is wel een commerciëler medium.

Online marktplaats voor opdrachten

Diverse websites bieden een marktplaats aan waar beschikbare opdrachten voor freelancers te vinden zijn. Homedeal is hier een uitstekend voorbeeld van. Met een handig profiel waarin je vermeldt wat jouw expertise is en in welke regio je beschikbaar bent, trek je bovendien eenvoudig potentiële klanten aan. De kosten voor een opdrachten website als Homedeal zijn relatief laag (eerste veertien dagen zelfs gratis) en meestal aftrekbaar voor ondernemers.

ZZP werk

Waar moet je op letten voor binnenhalen van ZZP werk?

Wat zijn belangrijke aandachtspunten als je op zoek bent naar werk voor ZZP ers? Dit zijn handige tips om jezelf goed te presenteren bij potentiële klanten.

Maak een compleet bedrijfsprofiel voor geschikt werk als ZZP

Om te zorgen dat je goed bereikbaar bent voor potentiële klanten die werk voor ZZP ers hebben, moet je jezelf een belangrijke vraag stellen: welk werk als ZZP er past bij mij? Bij werk voor ZZP is het van grote betekenis dat je een duidelijke identiteit hebt. Dit doe je aan de hand van een bedrijfsprofiel. Hierin omschrijf je wat voor werk als ZZP er je uitvoert en wat je uitblinkende specialiteiten zijn. Zoek je werk voor ZZP bij particulieren, of trekt het bedrijfsleven je meer? Een helder bedrijfsprofiel zorgt niet alleen dat jij een heldere visie op het werk als ZZP er hebt, maar ook dat je gerichter betere opdrachten van klanten binnenhaalt.

Zorg voor een online visitekaartje

Een online visitekaartje is tegenwoordig onmisbaar bij werk voor ZZP ers. Zorg daarom dat je een eigen website hebt waar klanten eenvoudig zien wat je allemaal in huis hebt. De website hoeft zeker niet groot en ingewikkeld te zijn. Een eenvoudig overzicht van de diensten die je aanbiedt is voldoende. Vergeet hierbij niet om foto’s toe te voegen van het resultaat van eerdere opdrachten. Op deze manier maak je reclame voor je bedrijf en geef je nuttige informatie voor klanten met potentieel werk voor ZZP. Ben je zelf niet technisch aangelegd? Huur dan iemand in die jouw website opbouwt. Als je gebruik maakt van Homedeal, vul je eenvoudig het gebruikersprofiel in. Zo vinden klanten alle belangrijke informatie op één locatie.

Toon jouw unieke kwaliteiten

Bij het binnenhalen van opdrachten gaat het niet alleen om het werk dat je aflevert aan je klanten. Ook de manier waarop je met de klus aan de slag gaat, speelt een rol. Denk hierbij aan een duidelijk advies, persoonlijke aanpak en heldere communicatie. Dit zijn kwaliteiten die ervoor zorgen dat klanten het prettig vinden om met je in zee te gaan. Deze kwaliteiten plaats je bijvoorbeeld op je website of in je cv. Kwaliteiten die van belang zijn, zijn onder andere: snelle werker, goed in teamwork, zelfstandig, oog voor detail of sociaal. Op die manier onderscheidt je je van alle concurrenten.

ZZP werk

Schakel Homedeal in voor ZZP werk

Het vinden van opdrachten voor ZZP’ers is een stuk eenvoudiger geworden sinds de opkomst van het internet. Via verschillende kanalen komen ZZP’ers in contact met klanten die hun opdrachten aanbieden. Homedeal is hierbij een uitstekende keuze. Het werkt heel gemakkelijk. Zowel klanten als ZZP’ers melden zich aan via de website. Als een klant een opdracht beschikbaar maakt, heb jij als ZZP er de mogelijkheid om te reageren door middel van een offerte. De klant bekijkt je prijzen, vergelijkt je bedrijfsprofiel met andere ZZP’ers en maakt tenslotte een keuze. Zo werkt het vinden van ZZP werk efficiënt, succesvol en gemakkelijk. Ben jij op zoek naar ZZP opdrachten? Meld je dan nu aan op Homedeal en maak gebruik van de gratis deelname van veertien dagen.