Vind de beste glaszetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Glas Dubbel glas prijzen

Dubbel glas prijzen

Minimale kosten
€ 150
Gemiddelde kosten
€ 225
Maximale kosten
€ 410
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 185 - € 265

Wat kost dubbel glas? Als je wilt investeren in dubbel glas in je ramen om je energiekosten te verlagen, wil je natuurlijk eerst meer weten over dubbel glas prijzen. Homedeal heeft je het vooronderzoek uit handen genomen, zodat je een goed overzicht krijgt van de kosten en mogelijkheden van dubbel glas.

Wat kost dubbel glas?

Je hebt al dubbel glas van 4 millimeter dikte vanaf € 45 per m². Kies je voor 8 millimeter dikte, dan beginnen de dubbel glas prijzen bij € 65 per m². De ideale dikte van het dubbel glas in jouw woning hangt af van de grootte van de ruimte en de grootte van het raam. Hoe groter de ruimte en het raam, hoe dikker het glas moet zijn. Uiteraard zijn er weinig ramen met precies een bepaalde m² aan glas. Bekijk in onderstaande tabel wat een gemiddeld project kost inclusief plaatsing. Ook staat aangegeven wat je jaarlijks bespaart door de isolerende werking. De investering in dubbel glas plaatsen verdien je gemiddeld in 10 tot 15 jaar terug.

Project (in mm)Gemiddelde prijzenGas besparing per jaar
Raam (1000 x 1400)€ 180 - € 24028 m³
4 raampjes in deur (600 x 800)€ 250 - € 30038 m³
Alle ramen rijtjeshuis (15 m²)€ 2.000 - € 3.000300 m³

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Dubbel glas

Prijsvoorbeelden dubbel glas

In de prijzentabel zie je een overzicht van de gemiddelde prijzen. Door middel van drie voorbeelden worden de prijzen toegelicht:

Hoogste besparing: alle ramen vervangen

Je wilt zoveel mogelijk besparen op de energiekosten en daarom laat je alle ramen in je rijtjeshuis vervangen door ramen met dubbel glas. De totale oppervlakte van alle ramen samen is 15 m². De dubbel glas prijzen voor dit project beginnen bij € 2.000.

Kapot raam

Een bal door het keukenraam; het kan iedereen overkomen. Het glas dient echter wel vervangen te worden. Je kiest voor dubbel glas. Glas vervangen in deze situatie – een raam van 1,4 m² – kost je zo’n € 180 tot € 240 als je er niet voor verzekerd bent.

Klein project

De ramen van enkel glas in de voordeur laten te veel koude lucht binnen, waardoor je meer energie verbruikt dan nodig is. Je besluit ze te vervangen door ramen met dubbel glas. De dubbel glas prijzen van deze vier ramen van elk 60 bij 80 centimeter komen uit op € 250 tot € 300.

Uit welke kosten bestaan de dubbel glas prijzen?

Kostenoverzicht Dubbel glas prijzen

Dubbel glas prijzen zijn opgebouwd uit arbeidskosten, materiaalkosten, voorrijkosten en afvoerkosten. De voorrijkosten worden beïnvloed door de afstand tussen het bedrijf en jouw woning. Daarnaast kun je ervoor kiezen de glaszetter het oude glas te laten afvoeren, zodat je niet met de troep achterblijft. Op onder meer de arbeidskosten heb je invloed door meerdere offertes te vergelijken en daar de beste deal uit te kiezen. De gemiddelde arbeidskosten zijn € 40 tot € 70 per m² of € 35 tot € 45 per uur. Het plaatsen van glas gebeurt over het algemeen binnen een werkdag. De materiaalkosten zijn afhankelijk van enkele keuzes die je zelf maakt. Deze keuzes worden hieronder verder toegelicht.

Welke keuzes hebben invloed op de prijs?

Bij het kopen van glas heb je een aantal keuzes om te maken:

Keuze 1: Welke dikte?

De twee glazen platen van dubbel glas hebben elk een andere dikte. Het glas aan de buitenkant is minstens even dik of dikker dan het glas aan de binnenkant. Welke dikte bij jouw woning past is mede afhankelijk van je kozijnen en de grootte van de ruimte. Vraag bij twijfel dus altijd een glaszetter om advies. Je hebt de volgende keuzes voor dubbel glas:

BuitenglasBinnenglasGemiddelde prijs per m²
4 mm4 mm€ 42
5 mm4 mm€ 45
6 mm4 mm€ 50
6 mm5 mm€ 52
8 mm5 mm€ 64
8 mm6 mm€ 66
Keuze 2: Wel of geen veiligheidsglas?

Naast standaard dubbel glas kun je ook kiezen voor veiligheidsglas. Veiligheidsglas is speciaal gemaakt om ernstige ongelukken te voorkomen, mocht het glas kapot gaan.

  • Gelaagd: Gelaagd glas bestaat uit twee glazen platen met daartussen een folie. Wanneer het glas breekt, valt het door dit folie niet in stukken uiteen, maar blijft het één geheel. Gelaagd glas is brandveiliger en meer inbraakwerend dan gewoon glas. De dubbel glas prijzen van gelaagd glas liggen tussen de € 60 en € 100 per m².
  • Gehard: Gehard glas is vijf keer zo sterk als gewoon glas. Mocht gehard glas toch kapot gaan, dan valt het in stukken uitéén. Deze scherven zijn niet scherp, waardoor verwondingen worden voorkomen. Gehard glas kost zo’n € 40 tot € 80 per m².
  • Draadglas: Draadglas is inbraakwerend glas waarin staaldraad is verwerkt. Hierdoor is het glas steviger en breekt het niet snel in kleine stukken. De dubbel glas prijzen van draadglas zijn gemiddeld € 40 tot € 60 per m².
Keuze 3: Wel of geen ventilatieroosters?

Naast het vervangen van glas heb je ook de keuze om ventilatieroosters te laten plaatsen. Ventilatieroosters zorgen voor een drogere lucht in huis, waardoor schimmels en houtrot worden voorkomen. Ventilatieroosters zijn dus goed voor je gezondheid. Daarnaast wordt drogere lucht sneller opgewarmd en dat scheelt weer in de energiekosten. Kleine ventilatieroosters zijn te verkrijgen vanaf € 15 en grote ventilatieroosters vanaf € 60. Je kan altijd een glas offerte laten opmaken met en zonder ventilatieroosters en daarna je keuze maken.

Keuze 4: Alternatief: voorzetramen

Heb je enkel glas en is het plaatsen van dubbel glas geen optie of wil je het kozijn niet vervangen? Dan zijn voorzetramen een goed alternatief. Hierbij wordt een glasplaat, inclusief frame, tegen de binnenkant van het huidige raam geplaatst. Dit heeft hetzelfde effect als dubbel glas en is een makkelijk te plaatsen alternatief. Voorzetramen kosten € 120 tot € 160 per m², inclusief plaatsing.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Is HR ++ glas beter dan dubbel glas?

HR ++ glas isoleert beter dan dubbel glas. Dit komt doordat er in HR ++ een edelgas vulling is verwerkt. Vergelijk gratis glas offertes.

Wat is de levensduur van dubbel glas?

Gemiddeld gaat dubbel glas ongeveer 20 jaar mee. Het laten plaatsen van het glas door een vakspecialist zorgt ervoor dat de ruit langer meegaat, omdat deze dan zeker weten juist wordt geplaatst wat lekkages voorkomt.

Hoe herken je oud dubbel glas?

Het type glas dat in jouw kozijnen zit kun je herkennen door te kijken op de aluminium strip tussen de glasplaten. Als hier HR staat, dus is het HR ++ glas. Wanneer er geen letters staan, of iets anders dan HR, dan is het vaak dubbel glas.

Homedeal Bespaartips

Onderhoud het kozijn

Het is erg vervelend als je raam lekt, waardoor er kou naar binnen komt of er vocht in je dubbel glas zit. Dit voorkom je door de kozijnen goed te onderhouden. Maak ze regelmatig schoon, want goed onderhoud bespaart je vervelende kosten in de toekomst.

Kies voor HR+++

Naast gewoon dubbel glas zijn er nog beter isolerende glassoorten. De beste is HR+++ glas. Dit glas bestaat uit 3 platen met 2 ruimtes er tussen. De ruimtes worden opgevuld met edelgas, dat meer isoleert dan gewone lucht. HR+++ kost per m2 enkele tientjes meer, maar de besparing op energiekosten wordt ook hoger. Ook is de terugverdientijd korter bij HR+++.

Vraag eens of de buren een project hebben

Je kan op de voorrijkosten van een glaszetter besparen als je hem meerdere projecten levert in dezelfde straat. Vraag eens aan de buren of zij niet ook een project voor de glaszetter hebben, zodat jullie de voorrijkosten kunnen delen.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden