Vind de beste glaszetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Glas Dubbel glas vervangen

Dubbel glas vervangen

Dubbel glas vervangen door nog beter isolerend glas vormt de basis voor een besparing op de kosten van energie. Dat is ook vaak de reden om het dubbel glas te vervangen net als dat er sprake is van een nog betere isolatie. Een andere reden om de dubbele beglazing te vervangen is op het moment dat de kozijnen ook aan vervanging toe zijn. Dan worden er twee vliegen in één klap geslagen. Indien alleen het glas vervangen wordt, kan er gekozen worden voor HR++ of triple glas. Uiteraard bestaat met het oog op de kosten ook de mogelijkheid om weer voor dubbel glas te kiezen.

Kosten dubbel glas vervangen

Het is natuurlijk belangrijk om te weten wat de kosten zijn om dubbel glas te vervangen. Indien er voor de voordeligste optie gekozen wordt met weer dubbele beglazing dan zijn de minimale kosten € 45 per m2 en dan bedraagt de dikte 4 mm. Bij een dikte van 8 mm geldt dat de kosten oplopen naar € 65 euro per m2. Om wat meer inzicht te geven in de kosten van de dubbele beglazing wordt hieronder een overzicht getoond van de gemiddelde projectprijzen inclusief het plaatsen ervan.

Gemiddelde prijzen per project

 • € 180 tot € 240 voor een raam van 1000×1400 mm
 • € 250 tot € 300 voor 4 deurraampjes van 600×800 mm
 • € 2.000 tot € 3.000 voor alle ramen van een rijtjeswoning 15m2

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

dubbel glas vervangen

Dubbel glas vervangen door beter isolerend glas

Als je op het punt staat dubbel glas te vervangen, heb je de keuze om voor een nog beter isolerende oplossing te kiezen. Daarbij is er een onderscheid tussen HR++ isolatieglas en triple glas. De beglazing isoleert nog beter en biedt een comfortabele warme basis in huis. Bovendien bespaar je op deze manier nog meer op de energierekening dan wanneer je kiest voor dubbel glas vervangen door hetzelfde type beglazing. Bij het vervangen van dubbel glas door HR++ of triple glas woon je met extra comfort. Van kou en tocht heb je geen last en er is geen sprake van condensvorming aan de binnenzijde. Bovendien werkt deze beglazing eveneens extra geluidsisolerend.

 • Extra comfortabel
 • Meer warmte
 • Geen tocht
 • Geen kou
 • Geen condens
 • Geluidsisolerend
 • Extra besparing op energiekosten

Stapsgewijs vervangen van dubbel glas

Het proces van dubbel glas vervangen in een woning of bedrijfspand verloopt volgens een aantal stappen. Het is belangrijk dat het glas op een professionele manier wordt ingemeten. De juiste maatvoering is belangrijk om het dubbel glas te kunnen vervangen. Na het inmeten van het glas en het gekozen type beglazing komt de volgende stap en dat is het bestellen. Als de beglazing er is, wordt het dubbel glas vervangen. Het aanbrengen van celband is dan de eerste stap. Er komt celband op de glaslatten en de sponning om een goede drukverdeling te realiseren. Het gebruik van steunblokjes zorgt voor een goede ondersteuning van de beglazing. Daarna kunnen er eventueel stelblokjes aangebracht worden.

 • Inmeten
 • Bestellen
 • Dubbel glas vervangen
 • Celband aanbrengen
 • Steunblokjes aanbrengen
 • Beglazing plaatsen
 • Stelblokjes optioneel

Glaslatten toepassen bij dubbel glas vervangen

Op het moment dat het dubbel glas vervangen is door nieuwe beglazing is er nog een stap. Er dienen namelijk nog glaslatten aangebracht te worden. Bij het vervangen van dubbele beglazing door nieuw glas geldt dat er aan de onderzijde een ventilerend glaslatje komt. Dat kan overigens ook een neuslat zijn die op rubberen blokjes komt te staan voor een optimale ventilatie. Het gebruik van een beetje kit is in dit geval handig, zodat de blokjes als het ware vastplakken in de sponning. De zijkanten van de beglazing krijgen gewone glaslatten net als de bovenzijde. Tot slot vindt er een topafdichting plaats met het afkitten van de binnenkant en buitenkant.

dubbel glas vervangen

Extra opties bij dubbel glas vervangen

Bij het vervangen van dubbel glas profiteer je weer van extra voordelen. Er zijn bovendien opties om voor extra functionaliteiten te kiezen. Bijvoorbeeld door met het vervangen van dubbel glas voor een zonwerende beglazing te kiezen. Of door geluidswerend dubbel glas of extra isolerend glas aan te schaffen. Bij zonwerend glas is er sprake van een vermindering van het doorlaten van warmte tot 60%. Bij geluidswerende beglazing is er sprake van een geluidsvermindering tot 70% in vergelijking met reguliere dubbel beglazing. Zo is er optioneel ook nog een keuze voor brandwerend glas of voor inbraakwerende beglazing.

Budget voor dubbel glas vervangen

Het is aan te raden om met het budget rekening te houden bij dubbel glas vervangen. Het gaat dan in eerste instantie om de opties die beschikbaar zijn om uit te kiezen. Gaat je voorkeur weer uit naar dubbele beglazing? Of wil je extra besparen op de energierekening en van optimaal comfort profiteren? De kosten liggen dan wat hoger bij de keuze voor HR++ glas of voor triple glas, maar dan zijn er wel extra voordelen waar je van profiteert. Daarnaast is het uiteraard nog mogelijk als er budget voor is om voor extra opties te kiezen, zoals zonwerend glas, geluidswerende beglazing, brandwerend glas of inbraakwerend glas te kiezen.

 • Dubbel glas
 • HR++ glas
 • Triple glas
 • Zonwerend
 • Geluidswerend
 • Brandwerend
 • Inbraakwerend

Kosten vergelijken bij vervangen van dubbel glas

Bij het vervangen van dubbel glas is het eveneens belangrijk om de kosten te vergelijken bij verschillende bedrijven. Bij het ene bedrijf wordt er een hogere prijs in rekening gebracht voor het vervangen van dubbel glas van bijvoorbeeld 15m2 in een hele woning dan door het andere bedrijf. Daar waar je dus in dit voorbeeld al met een prijs rekening houdt vanaf een bedrag van € 2.000 euro is het ook zo maar mogelijk dat een ander bedrijf een offerte met een bedrag van € 2.500 euro presenteert. Daarom is het ook zo handig om op een snelle en efficiënte manier een vergelijking te maken tussen de kosten. Dat is mogelijk als je gebruikmaakt van de mogelijkheid verschillende offertes van uiteenlopende glasspecialisten te ontvangen voor het vervangen van dubbel glas in je huis.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden