Vergelijk glaszetter offertes
Vind dé glaszetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Glas Dubbel glas vervangen

Dubbel glas vervangen

Dubbel glas vervangen door nog beter isolerend glas vormt de basis voor een besparing op de energiekosten. Een andere reden om dubbel glas te vervangen is omdat de bestaande kozijnen ook aan vervanging toe zijn. Op die manier sla je twee vliegen in één klap. Indien alleen het dubbel glas vervangen wordt, kan gekozen worden voor HR++ of triple glas. Benieuwd naar de mogelijkheden voor dubbel glas vervangen, je leest het hier.


Wat kost dubbel glas vervangen?

Indien je voor de voordeligste optie kiest van dubbel glas vervangen en weer gaat voor standaard dubbel glas, dan zijn de minimale kosten € 45 per m² voor een glasdikte 4 millimeter. Bij een dikte van 8 millimeter geldt dat de kosten voor dubbel glas oplopen naar zo’n € 65 euro per m². Bekijk hieronder de gemiddelde projectprijzen voor dubbel glas vervangen inclusief het plaatsen van dubbel glas.

ProjectGemiddelde prijzen
Raam (1000 x 1400 mm)€ 180 tot € 240
4 raampjes in deur (600 x 800 mm)€ 250 tot € 300
Alle ramen rijtjeshuis (15m²)€ 2.000 tot € 3.000
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Wanneer dubbel glas vervangen?

Wanneer vervang je dubbel glas? Er kunnen verschillende redenen zijn voor het vervangen van dubbel glas, bijvoorbeeld:

 • Verminderde isolatie: oud dubbel glas kan zijn isolerende eigenschappen verliezen, wat resulteert in warmteverlies en hogere energiekosten.
 • Barsten, lekken en condensatie: het glas kan barsten, lekken of condensvorming vertonen, waardoor het uiterlijk en de functionaliteit worden aangetast.
 • Verbeterde energie-efficiëntie: vervanging van dubbel glas kan de energie-efficiëntie van je woning verbeteren, waardoor je energie kunt besparen.
 • Geluidsisolatie: als je last hebt van geluidsoverlast van buitenaf, kan het vervangen van dubbel glas helpen om het geluid te verminderen.
dubbel glas is vervangen in een woning

Dubbel glas vervangen door HR++ glas

Het vervangen van dubbel glas door HR++ glas wordt steeds vaker overwogen door woningeigenaren die streven naar een verhoogde energie-efficiëntie en een comfortabeler binnenklimaat. HR++ glas biedt aanzienlijke voordelen boven standaard dubbel glas, met name door de aanwezigheid van een warmtereflecterende coating en een edelgas tussen de glaslagen, wat resulteert in superieure isolatiecapaciteiten. Hiermee bespaar je op je energierekening, maar het biedt ook een effectievere barrière tegen externe geluiden, waardoor je minder last hebt van omgevingsgeluiden. Dubbel glas vervangen door HR++ glas is dan ook een keuze die zowel duurzaamheid als leefbaarheid op de lange termijn bevordert.

Dubbel glas vervangen door HR++ kosten

Wanneer je overweegt om je dubbel glas te vervangen door HR++ glas, is het begrijpelijk dat je wilt inzien wat de financiële implicaties zullen zijn. De kosten van dubbel glas vervangen door HR++” zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals de totale glasoppervlakte, het uurtarief van de glaszetter, en eventuele bijkomende kosten, bijvoorbeeld voor het aanpassen van kozijnen. Hoewel de initiële investering voor HR++ glas hoger ligt dan voor traditioneel dubbel glas, is het belangrijk om deze kosten in perspectief te zien tegen de achtergrond van de toekomstige besparingen op energiekosten. Door de verbeterde isolatie-eigenschappen van HR++ glas wordt op termijn een verlaging van de energierekening gerealiseerd, wat de initiële investering compenseert en zelfs kan overstijgen. De kosten van dubbel glas vervangen door HR++ glas liggen ongeveer op € 130 – € 150 per m2.

De voordelen van HR++ en triple glas

Als je op het punt staat dubbel glas te vervangen, heb je de mogelijkheid om voor een nog beter isolerende oplossing te kiezen, bijvoorbeeld HR++, isolatieglas of triple glas. Deze beglazing isoleert nog beter en biedt een comfortabele warme basis in huis. Bovendien bespaar je op deze manier nog meer op de energierekening dan wanneer je het glas vervangt door hetzelfde type beglazing. Als je het glas vervangt door HR++ of triple glas woon je met extra comfort. Van kou en tocht heb je geen last en er is geen sprake van condensvorming aan de binnenzijde van de ruiten. Bovendien werkt deze beglazing eveneens extra geluidsisolerend.

Alle voordelen van dubbel glas vervangen voor beter isolerend glas op een rijtje:

 • Extra comfortabel
 • Meer warmte
 • Geen tocht
 • Geen kou
 • Geen condens
 • Geluidsisolerend
 • Extra besparing op energiekosten
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Stappenplan: dubbel glas vervangen

Als je besluit om dubbel glas te laten vervangen door een vakspecialist, kun je rekenen op een professionele aanpak en deskundig advies. In onderstaand stappenplan zie je hoe een glaszetter te werk gaat bij het vervangen van glas. Doe je dit toch liever zelf? Dan kun je ook dit stappenplan aanhouden.

 1. Inmeten: het proces begint met het professioneel inmeten van het dubbel glas om de juiste maatvoering te bepalen.
 2. Bestellen: nadat het glas is ingemeten en het gewenste type beglazing is gekozen, wordt het glas besteld.
 3. Glas vervangen: het oude glas wordt verwijderd en het nieuwe dubbel glas wordt geplaatst.
 4. Celband aanbrengen: om een goede drukverdeling te realiseren, wordt er celband aangebracht op de glaslatten en de sponning.
 5. Steunblokjes aanbrengen: steunblokjes worden gebruikt om de beglazing goed te ondersteunen.
 6. Beglazing plaatsen: het nieuwe dubbel glas wordt geplaatst in de daarvoor bestemde opening.
 7. Stelblokjes (optioneel): indien nodig kunnen er stelblokjes worden aangebracht om het glas op de juiste positie te stellen.

Glaslatten toepassen na het vervangen

Op het moment dat het dubbel glas vervangen is door nieuwe beglazing ben je er nog niet. Er dienen namelijk nog glaslatten aangebracht te worden. Bij het vervangen van dubbele beglazing door nieuw glas geldt dat er aan de onderzijde een ventilerend glaslatje komt. Dat kan overigens ook een neuslat zijn die op rubberen blokjes komt te staan voor een optimale ventilatie. Het gebruik van een beetje kit is in dit geval handig, zodat de blokjes als het ware vastplakken in de sponning. De zijkanten en bovenzijde van de beglazing krijgen gewone glaslatten. Tot slot vindt er een topafdichting plaats door het afkitten van de binnenkant en buitenkant.

Bloemen met dubbel glas op de achtergrond

Extra opties bij het vervangen van dubbele beglazing

Bij het vervangen van dubbel glas profiteer je weer van extra voordelen. Er zijn bovendien opties om voor extra functionaliteiten te kiezen. Bijvoorbeeld door het te vervangen voor een zonwerend glas. Of door geluidswerend dubbel glas of extra isolerend glas aan te schaffen. Bij zonwerend glas wordt tot 60% minder warmte doorgelaten. Bij geluidswerende beglazing is er sprake van een geluidsvermindering tot 70% in vergelijking met standaard dubbel glas. Ook kun je optioneel voor brandwerend glas of inbraakwerende beglazing kiezen. Lees meer over mogelijkheden voor glas vervangen.

Budget voor dubbel glas vervangen

Het is aan te raden om met je budget rekening te houden als je het glas vervangt. Het gaat dan in eerste instantie om de opties die beschikbaar zijn. Gaat je voorkeur weer uit naar standaard dubbel glas? Of wil je extra besparen op de energierekening en van optimaal comfort profiteren? De kosten liggen wat hoger bij HR++ glas en triple glas, maar dan zijn er wel extra voordelen waar je van profiteert. En wat dacht je van de extra opties, zoals zonwerend of geluidswerend glas?

Kosten vergelijken bij vervangen van dubbel glas

Bij het vervangen van glas is het belangrijk om de kosten van verschillende vakspecialisten te vergelijken. Bij het ene bedrijf wordt een hogere prijs in rekening gebracht voor het vervangen van dubbel glas van bijvoorbeeld 15 m² in een hele woning dan door het andere bedrijf. Daar waar je dus in dit voorbeeld al met een prijs rekening houdt vanaf een bedrag van € 2.000 euro is het ook zo maar mogelijk dat een ander bedrijf een offerte met een bedrag van € 2.500 euro presenteert.

Voorkom dus onnodig hoge kosten door verschillende offertes van uiteenlopende glasspecialisten te ontvangen en te kiezen voor de prijs/kwaliteitverhouding die bij jou past.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden

Extra opties bij dubbele beglazing

Bij het overwegen van dubbelglas vervangen is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwste trends en innovaties in de markt. Moderne dubbele beglazing biedt nu tal van extra opties die bijdragen aan het comfort en de energiezuinigheid van je woning. 

 • Gehard glas: wat niet alleen sterker is, maar ook beter bestand is tegen grote temperatuur verschillen. Dit zorgt ervoor dat het glas minder snel barst en langer meegaat.
 • Zonwerende coating: daarnaast kan een extra zonwerende coating worden toegevoegd aan isolerend glas, wat helpt om de warmte buiten te houden tijdens warme zomerdagen, terwijl het in de winter juist warmte vasthoudt. Dit soort speciale coating kan aanzienlijk bijdragen aan een stabieler binnenklimaat.
 • Aluminium strip: de aluminium strip tussen de glaslagen, die zorgt voor een betere thermische isolatie. Dit werkt vaak in combinatie met extra isolerende folie of isolerende folie, wat de isolatiewaarde nog verder verhoogt en energieverlies minimaliseert.
 • Ventilatie: bij het plaatsen van nieuwe dubbele beglazing is het essentieel om te zorgen voor goede ventilatie. Dit voorkomt condensatie en zorgt ervoor dat het binnenklimaat gezond blijft. Het is ook mogelijk om te kiezen voor glas met een speciale coating die helpt om condensvorming te verminderen en de onderhoudskosten te verlagen.

Door gebruik te maken van deze geavanceerde technieken en materialen, zoals gehard glas en speciale coatings, kun je bij het dubbelglas vervangen niet alleen je energierekening verlagen, maar ook het comfort en de duurzaamheid van je woning verbeteren.

Vraag offertes aan voor dubbel glas vervangen

Benieuwd naar de prijzen en opties voor dubbel glas vervangen voor jouw situatie? Vraag gratis en vrijblijvend glas offertes aan. Je ontvangt meerdere offertes van glaszetters bij jou in de buurt. Zo vergelijk je de ontvangen offertes op basis van prijs, kwaliteit en andere mogelijkheden en maak je een welbedachte keuze.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost het vervangen van dubbel glas?

Gemiddeld gezien kan dit al vanaf € 45 per m² voor een glasdikte van 4 millimeter. Voor een dikte van 8 millimeter ben je ongeveer  € 65 per m² kwijt. Vergelijk gratis offertes.

Heeft het zin om dubbel glas te vervangen?

Dubbel glas vervangen heeft zeker zin en heeft meerdere voordelen. Zo zul je comfortabeler wonen door minder tocht en meer warmte en zul je besparen op energiekosten. Verder zul je minder last hebben van condens.

Kan HR++ glas in oude kozijnen?

Je kunt HR++ glas in de meeste bestaande kozijnen laten plaatsen. Of dit mogelijk is hangt sterk af van de kwaliteit van de bestaande kozijn past.