Vind de beste glaszetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Glas Dubbel glas vervangen

Dubbel glas vervangen

Dubbel glas vervangen door nog beter isolerend glas vormt de basis voor een besparing op de energiekosten. Een andere reden om de dubbele beglazing te vervangen is omdat de kozijnen ook aan vervanging toe zijn. Op die manier sla je twee vliegen in één klap. Indien alleen het glas vervangen wordt, kan gekozen worden voor HR++ of triple glas. Uiteraard bestaat ook de mogelijkheid om vanwege de kosten weer voor standaard dubbel glas te kiezen.

Kosten dubbel glas vervangen

Het is natuurlijk belangrijk om te weten wat de kosten zijn om dubbel glas te laten vervangen. Indien je voor de voordeligste optie kiest en weer gaat voor standaard dubbel glas, dan zijn de minimale kosten € 45 per m² voor een glasdikte 4 millimeter. Bij een dikte van 8 millimeter geldt dat de kosten voor dubbel glas vervangen oplopen naar zo’n € 65 euro per m². Om meer inzicht te geven in de kosten van de dubbele beglazing wordt hieronder een overzicht getoond van de gemiddelde projectprijzen inclusief het plaatsen van dubbel glas.

ProjectGemiddelde prijzen
Raam (1000 x 1400 mm)€ 180 tot € 240
4 raampjes in deur (600 x 800 mm)€ 250 tot € 300
Alle ramen rijtjeshuis (15m²)€ 2.000 tot € 3.000

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

dubbel glas vervangen

Wanneer dubbel glas vervangen?

Wanneer vervang je dubbel glas? Er kunnen verschillende redenen zijn voor het vervangen van dubbel glas, bijvoorbeeld:

 • Je wil je huis beter isoleren
 • Een raam is kapot
 • Je kozijnen zijn toe aan vervanging

Dubbel glas vervangen door beter isolerend glas

Als je op het punt staat dubbel glas te vervangen, heb je de mogelijkheid om voor een nog beter isolerende oplossing te kiezen, bijvoorbeeld HR++ isolatieglas of triple glas. Deze beglazing isoleert nog beter en biedt een comfortabele warme basis in huis. Bovendien bespaar je op deze manier nog meer op de energierekening dan wanneer je dubbel glas vervangt door hetzelfde type beglazing. Bij het vervangen van dubbel glas door HR++ of triple glas woon je met extra comfort. Van kou en tocht heb je geen last en er is geen sprake van condensvorming aan de binnenzijde van de ruiten. Bovendien werkt deze beglazing eveneens extra geluidsisolerend.

Alle voordelen van dubbel glas vervangen voor beter isolerend glas op een rijtje:

 • Extra comfortabel
 • Meer warmte
 • Geen tocht
 • Geen kou
 • Geen condens
 • Geluidsisolerend
 • Extra besparing op energiekosten

Stapsgewijs dubbel glas vervangen

Het proces van dubbel glas vervangen in een woning of bedrijfspand verloopt volgens een aantal stappen. Het is belangrijk dat het glas op een professionele manier wordt ingemeten. De juiste maatvoering is belangrijk om het dubbel glas te kunnen vervangen. Na het inmeten van het glas en het het type beglazing is gekozen, wordt het glas besteld. Als de beglazing er is, is het aanbrengen van celband de eerste stap. Er komt celband op de glaslatten en de sponning om een goede drukverdeling te realiseren. Het gebruik van steunblokjes zorgt voor een goede ondersteuning van de beglazing. Daarna kunnen er eventueel stelblokjes aangebracht worden.

 • Inmeten
 • Bestellen
 • Dubbel glas vervangen
 • Celband aanbrengen
 • Steunblokjes aanbrengen
 • Beglazing plaatsen
 • Stelblokjes optioneel

Glaslatten toepassen bij dubbel glas vervangen

Op het moment dat het dubbel glas vervangen is door nieuwe beglazing ben je er nog niet. Er dienen namelijk nog glaslatten aangebracht te worden. Bij het vervangen van dubbele beglazing door nieuw glas geldt dat er aan de onderzijde een ventilerend glaslatje komt. Dat kan overigens ook een neuslat zijn die op rubberen blokjes komt te staan voor een optimale ventilatie. Het gebruik van een beetje kit is in dit geval handig, zodat de blokjes als het ware vastplakken in de sponning. De zijkanten en bovenzijde van de beglazing krijgen gewone glaslatten. Tot slot vindt er een topafdichting plaats door het afkitten van de binnenkant en buitenkant.

dubbel glas vervangen

Extra opties bij dubbel glas vervangen

Bij het vervangen van dubbel glas profiteer je weer van extra voordelen. Er zijn bovendien opties om voor extra functionaliteiten te kiezen. Bijvoorbeeld door met het vervangen van dubbel glas voor een zonwerende beglazing te kiezen. Of door geluidswerend dubbel glas of extra isolerend glas aan te schaffen. Bij zonwerend glas wordt tot 60% minder warmte doorgelaten. Bij geluidswerende beglazing is er sprake van een geluidsvermindering tot 70% in vergelijking met standaard dubbel glas. Ook kun je optioneel voor brandwerend glas of inbraakwerende beglazing kiezen.

Budget voor dubbel glas vervangen

Het is aan te raden om met je budget rekening te houden als je dubbel glas vervangt. Het gaat dan in eerste instantie om de opties die beschikbaar zijn. Gaat je voorkeur weer uit naar standaard dubbel glas? Of wil je extra besparen op de energierekening en van optimaal comfort profiteren? De kosten liggen wat hoger bij HR++ glas en triple glas, maar dan zijn er wel extra voordelen waar je van profiteert. En wat dacht je van de extra opties, zoals zonwerend of geluidswerend glas?

Kosten vergelijken bij vervangen van dubbel glas

Bij het vervangen van dubbel glas is het belangrijk om de kosten van verschillende glaszetters te vergelijken. Bij het ene bedrijf wordt een hogere prijs in rekening gebracht voor het vervangen van dubbel glas van bijvoorbeeld 15m² in een hele woning dan door het andere bedrijf. Daar waar je dus in dit voorbeeld al met een prijs rekening houdt vanaf een bedrag van € 2.000 euro is het ook zo maar mogelijk dat een ander bedrijf een offerte met een bedrag van € 2.500 euro presenteert. Voorkom dus onnodig hoge kosten door verschillende offertes van uiteenlopende glasspecialisten te ontvangen en te kiezen voor de prijs/kwaliteitverhouding die bij jou past.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost het vervangen van dubbel glas?

Het vervangen van dubbel glas kan al vanaf € 45 per m² voor een glasdikte van 4 millimeter. Voor een dikte van 8 millimeter ben je ongeveer  € 65 per m² kwijt. Vergelijk gratis offertes.

Heeft het zin om dubbel glas te vervangen?

Dubbel glas vervangen heeft zeker zin en heeft meerdere voordelen. Zo zul je comfortabeler wonen door minder tocht en meer warmte en zul je besparen op energiekosten. Verder zul je minder last hebben van condens.

Kan HR++ glas in oude kozijnen?

Je kunt HR++ glas in de meeste bestaande kozijnen laten plaatsen. Of dit mogelijk is hangt sterk af van de kwaliteit van de kozijnen.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden