Vind de beste glaszetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Glas HR++ glas kosten

HR++ glas kosten

Minimale kosten
€ 220
Gemiddelde kosten
€ 655
Maximale kosten
€ 1.970
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 540 - € 775

Benieuwd naar HR++ glas kosten? Wanneer je, net als de meeste mensen, je huidige glas wil laten vervangen door HR++ glas om zo te besparen op de energiekosten, dan wil je vast eerst meer informatie over HR++ glas plaatsen en de opties je hebt. Homedeal helpt je verder met dit handige overzicht.

Wat kost HR++ glas plaatsen?

HR++ glas bestaat uit twee glasplaten gescheiden door een spouwruimte gevuld met argongas. Hierdoor isoleert het beter dan met normale lucht gevuld dubbel glas en bespaar je op je energierekening. Het isolerende HR++ glas heb je al vanaf € 80 per meter, inclusief plaatsing. Zie hieronder alle opties en de prijzen voor HR++ glas plaatsen voor een gemiddeld project van 5 à 6 m²:

SoortGemiddelde prijzenGemiddelde prijs per m²
HR++€ 400 - € 550€ 80 - € 90
HR++ extra zonwerend€ 550 - € 700€ 110 - € 130
HR++ veiligheidsglas€ 500 - € 650€ 100 - € 120

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Dubbel glas

De volgende drie situaties geven een toelichting op de kosten in de tabel:

De goedkoopste optie

Je wilt je huidige glas vervangen voor HR++ glas, zodat je bespaart op de stookkosten. Aan meer hoeft het glas niet te voldoen. Dan kies je voor standaard HR++ glas. Standaard HR++ glas prijzen beginnen bij € 80 per m².

Extra zonwerend: effectief in elk seizoen

Wanneer je in de winter je woning zo goed mogelijk geïsoleerd wilt hebben en het in de zomer lekker koel wilt houden, kies je voor HR++ extra zonwerend glas. Dit glas isoleert uitstekend, maar laat van buitenaf ook minder zonnewarmte binnen. Hierdoor is het comfortabel in huis, ongeacht het weer. Extra zonwerend HR++ glas laat je vanaf € 110 per m² zetten.

De veiligste optie

Heb je een paar drukke kinderen in huis of een onhandige huisgenoot, en wil je potentiële ongelukken voorkomen? Kies dan voor HR++ veiligheidsglas. Dit glas vermindert de kans op ernstige ongelukken, mocht het glas kapot gaan. HR++ glas prijzen voor veiligheidsglas beginnen bij € 100 per m².

Waaruit bestaan de HR++ glas prijzen?

Kostenoverzicht HR glas prijzen

De kosten voor HR++ glas zijn onder te verdelen in arbeidskosten, materiaalkosten, voorrijkosten en afvoerkosten. Wil je op de arbeidskosten besparen? Vraag meerdere offertes aan en vergelijk ze om te bepalen wat voor jou het voordeligst is. De voorrijkosten zijn afhankelijk van de afstand die de vakspecialist moet afleggen tot aan je huis. Wil je daarop besparen? Kies dan een vakman uit de buurt. Afvoerkosten zijn de kosten voor het verwijderen en afvoeren van het oude glas en overige materialen. Op de materiaalkosten heb je zelf invloed door het maken van enkele keuzes, die we hieronder hebben uitgelicht.

Welke keuzes bepalen de HR++ glas kosten?

Je hebt als consument bij HR++ glas een aantal keuzes te maken,:

Keuze 1: Welk soort glas?

Zoals eerder aangegeven zijn er meerdere soorten HR++ glas. Het standaard glas is de goedkoopste, met een prijs vanaf € 80 per m². Extra zonwerend HR++ glas is vanaf € 110 te verkrijgen en HR++ veiligheidsglas vanaf € 100. Veiligheidsglas is onderverdeeld in gelaagd en gehard glas. Daarnaast draagt ook draadglas bij aan de veiligheid. Gelaagd glas valt niet in stukken uiteen door het elastisch folie tussen beide glasplaten. Gehard glas valt in kleine stukjes uiteen wanneer het breekt en voorkomt zo gevaarlijke situaties. Tot slot bevat het inbraakwerende draadglas staaldraad, wat voorkomt dat het glas bij een breuk uiteenvalt. Overweeg de opties en beslis voor jezelf wat het beste bij je past.

Keuze 2: Welke dikte?

Diktes van HR++ glas variëren van 4 tot 8 millimeter per glasplaat. Tussen beide glasplaten zit een spouwruimte van 9, 12 of 15 millimeter. Het verschil in HR++ glas prijzen tussen glas van 4 en 8 millimeter dikte is ongeveer € 30 per m². De dikte die geschikt is voor jouw woning is mede afhankelijk van het kozijn. Raadpleeg een vakman voor informatie over de ideale dikte van het glas voor jouw specifieke klus.

Keuze 3: Wel of geen nieuwe kozijnen?

Sommige kozijnen zijn niet geschikt voor HR++ glas en moeten vervangen worden. Het kan ook zijn dat een huidig kozijn sowieso, bijvoorbeeld door ouderdom, aan vervanging toe is. Een glaszetter zet ook nieuwe kozijnen en rekent daarvoor een prijs van ongeveer € 700 tot € 850 per m² inclusief montage en btw.

Keuze 4: Alternatief: voorzetramen

Wil je niet van je huidige glas af, of is het geen optie om nieuw HR++ glas te plaatsen? Overweeg dan om voor voorzetramen te kiezen. Voorzetramen zijn glasplaten in een frame die tegen de binnenkant van het huidige raam worden gemonteerd. Hierdoor verhoog je de isolatiewaarde van het raam. Voorzetramen hebben alleen meerwaarde bij enkel glas. Een voorzetraam kost € 120 tot € 160 per m².

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Wat is HR++ glas?

HR++ glas is glas dat bestaat uit twee glasplaten gescheiden door een spouwruimte gevuld met argongas. Hierdoor isoleert het beter dan met normale lucht gevuld dubbel glas en bespaar je op je energierekening. Vergelijk gratis offertes voor HR++ glas.

Wat kost HR ++ glas per m2 inclusief montage?

De prijs voor HR++ glas ligt tussen de € 80 – € 90 per m², inclusief plaatsing.

Wat kost HR +++ glas per m2?

De prijs voor HR+++ glas ligt tussen de € 80 – € 130 per m².

Homedeal Bespaartips

Vraag subsidie aan

Voor de aanschaf van HR++ glas is er een landelijk geregelde subsidie beschikbaar vanwege de goede isolatiewaarde. Met één isolatiemaatregel kun je 15% subsidie ontvangen en met twee isolatiemaatregelen 30%. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor de voorwaarden die daar aan gesteld worden.

Onderhoud de kozijnen

Slecht onderhouden kozijnen kunnen resulteren in onverwachte, maar vooral vervelende extra kosten. Langzittend vuil tast de kozijnen zo aan dat de ramen gaan lekken. Hierdoor wordt de isolatie minder, maar kan er ook vocht ontstaan tussen de glasplaten. Om dit te voorkomen hoef je slechts regelmatig het vuil van de kozijnen te verwijderen.

Ga voor HR+++ glas

Een glassoort die steeds populairder wordt is HR+++ glas. Dit is driedubbel glas met edelgas er tussen. Het bevat 2 isolerende spouwen, waardoor de isolatiewaarde van HR+++ glas nog hoger is dan gewoon HR++ glas. Door de betere isolatie bespaar je nog meer op de jaarlijkse stookkosten. De investering is hoger dan bij HR++ glas, maar de terugverdientijd is korter. De prijs voor HR+++ glas ligt tussen de € 80 en € 130 per m², inclusief plaatsing.

Hoe werkt het?

1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?

350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden