1 miljoen projecten verricht

De beste glaszetter deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Glas > HR++ glas prijzen

HR++ glas prijzen

Gemiddelde kosten:
655
Dit project kost gemiddeld tussen:
540 - € 775
Minimale kosten:
220
Maximale kosten:
1.970

Wil je, net als de meeste mensen, je huidige glas laten vervangen door HR++ glas, zodat je bespaart op de stookkosten? Maar weet je niet hoeveel dat kost en welke opties je hebt? Dan helpt HomeDeal je verder met dit handige overzicht.

Wat kost HR++ glas?

Het super isolerende hr++ glas heb je al vanaf € 80 per meter, inclusief plaatsing. Door een laagje edelgas tussen het glas, zorgt hr++ glas voor een mooie besparing op je energierekening. Zie onderstaand je hr++ glas opties en ook wat de prijzen zijn voor een gemiddeld project van 5 à 6 m2:

SoortGemiddelde prijzenGemiddelde prijs per m²
HR++€400 - €550€80 - €90
HR++ extra zonwerend€550 - €700€110 - €130
HR++ veiligheidsglas€500 - €650€100 - €120
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Dubbel glas

De volgende 3 situaties geven een toelichting op de kosten in de tabel:

Goedkoopste

Je wil je huidige glas vervangen voor HR++ glas, zodat je bespaart op de stookkosten. Meer hoeft het glas niet aan te voldoen. Dan kies je voor gewoon HR++ glas. Gewoon HR++ glas is te verkrijgen vanaf € 80 per m².

Effectief in elk seizoen

In de winter wil je een zo goed mogelijk geïsoleerd raam, maar in de zomer mag het binnen ook weer niet te warm worden. Dan kies je voor HR++ extra zonwerend glas. Dit glas isoleert uitstekend, maar laat van buitenaf ook minder zonnewarmte binnen. Hierdoor is het comfortabel in huis, ongeacht het weer. Extra zonwerend HR++ glas heb je vanaf € 110 per m² in je ramen.

Het veiligste

Heb je een paar drukke kinderen in huis of een onhandige huisgenoot, en wil je ongelukken voorkomen? Kies dan voor HR++ veiligheidsglas. Dit glas vermindert de kans op ernstige ongelukken wanneer het glas kapot gaat. HR++ veiligheidsglas heb je vanaf €100 per m².

Waaruit bestaan de HR++ glas prijzen?

HR++ glasDe kosten voor HR++ glas zijn onder te verdelen in arbeidskosten, materiaalkosten, voorrijkosten en afvoerkosten. Wil je op de arbeidskosten besparen? Dan is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 40% op je kosten. De voorrijkosten zijn afhankelijk van de afstand die de vakman moet afleggen tot aan je huis. Wil je daar op besparen? Kies dan een vakman uit de buurt. Afvoerkosten zijn de kosten voor het verwijderen en afvoeren van het oude glas en overige materialen. Op de materiaalkosten heb je zelf invloed door het maken van enkele keuzes. Die prijsbepalende keuzes staan hieronder verder uitgelegd.

Welke keuzes bepalen de HR++ glas prijzen?

Je hebt als consument een aantal keuzes te maken, wanneer je kiest voor HR++ glas:

Keuze 1: Welk soort glas?

Zoals eerder aangegeven zijn er meerdere soorten HR++ glas. Het gewone glas is de goedkoopste, met een prijs vanaf € 80 per m². Het extra zonwerende HR++ glas is vanaf € 110 te verkrijgen en HR++ veiligheidsglas vanaf € 100. Veiligheidsglas valt onder te verdelen in gelaagd en gehard glas. Gelaagd glas valt niet in stukken uiteen en gehard glas is niet scherp wanneer het breekt. Overweeg de opties en beslis voor jezelf wat het beste past in jouw situatie.

Keuze 2: Welke dikte?

Diktes van HR++ glas variëren van 4 tot 8 mm per glasplaat. Daar tussenin zit een spouw van 9, 12 of 15 mm. De dikte die geschikt is voor jouw woning is mede afhankelijk van het huidige kozijn. Raadpleeg een vakman voor informatie over de dikte van het glas voor jouw specifieke klus. Het verschil in prijs tussen 4 en 8 mm dikte is ongeveer € 30 per m².

Keuze 3: Wel of geen nieuwe kozijnen?

Sommige kozijnen zijn niet geschikt voor HR++ glas en dienen vervangen te worden. Het kan ook zijn dat een huidig kozijn sowieso, door ouderdom, aan vervanging toe is. Een glaszetter zet ook nieuwe kozijnen en rekent daar een prijs voor van ongeveer € 700 tot € 850 per m² inclusief montage en btw.

Keuze 4: Alternatief

Wil je het huidige glas niet weg doen, of is het geen optie om nieuw HR++ glas te plaatsen? Overweeg dan om voorzetramen te laten plaatsen. Voorzetramen zijn glasplaten in een frame dat tegen de binnenkant van het huidige raam wordt gemonteerd. Hierdoor zal de isolatiewaarde worden verhoogd. Voorzetramen hebben alleen echt nut wanneer je enkelglas hebt. Een voorzetraam kost € 120 tot € 160 per m².

Vind de beste deal

offerte aanvragenBen je er al uit of je HR++ glas wil laten plaatsen? Vraag dan bij HomeDeal in 1 keer gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan van vakmannen bij jou in de buurt. Door tarieven te vergelijken kan je tot wel 40% besparen op de kosten van je klus. Binnen 2 dagen ontvang je de offertes, zodat jij een juiste keuze maakt.

HomeDeal Bespaartips

Vraag subsidie aan

Voor de aanschaf van HR++ glas is er een landelijk geregelde subsidie beschikbaar vanwege de goede isolatiewaarde. Daarnaast zijn er op gemeenteniveau vaak ook subsidieregelingen die te maken hebben met isolatie en milieubewustheid. Via deze subsidies wordt een behoorlijk deel van de investering vergoed. Kijk op de energiesubsidiewijzer voor de subsidies en de voorwaarden die daar aan gesteld worden.

Onderhoud de kozijnen

Slecht onderhouden kozijnen kunnen resulteren in onverwachte, maar vooral vervelende extra kosten. Langzittend vuil tast de kozijnen zo aan dat de ramen gaan lekken. Hierdoor wordt de isolatie minder, maar kan er ook vocht ontstaan tussen de glasplaten. Om dit te voorkomen hoef je slechts regelmatig het vuil van de kozijnen te verwijderen.

Ga voor HR+++ glas

Een glassoort die steeds populairder wordt is HR+++ glas. Dit is driedubbel glas met edelgas er tussen. Het bevat 2 isolerende spouwen, waardoor de isolatiewaarde van HR+++ glas nog hoger is dan gewoon HR++ glas. Door de betere isolatie bespaar je nog meer op de jaarlijkse stookkosten. De investering is hoger dan bij HR++ glas, maar de terugverdientijd is korter. De prijs voor HR+++ glas ligt tussen de € 120 en € 150 per m², inclusief plaatsing.