Vind de beste glaszetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Glas HR++ glas kosten

HR++ glas kosten

Minimale kosten
€ 220
Gemiddelde kosten
€ 655
Maximale kosten
€ 1.970
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 540 - € 775

Benieuwd naar HR++ glas kosten inclusief plaatsen? Wanneer je, net als de meeste mensen, je huidige glas wil laten vervangen door HR++ glas om zo te besparen op de energiekosten, dan wil je vast eerst meer informatie over het plaatsen van dit glas en de opties die je hebt. Homedeal helpt je verder met dit handige overzicht.

Inhoudsopgave

Wat zijn de HR++ glas kosten?

Het isolerende HR++ glas heb je al vanaf € 80 per m², inclusief plaatsing. Dit glas bestaat uit twee glasplaten gescheiden door een spouwruimte gevuld met argongas. Hierdoor isoleert het beter dan met normale lucht gevuld dubbel glas en bespaar je op je energierekening. Zie hieronder alle opties en de kosten voor HR++ glas inclusief plaatsen voor een gemiddeld project van 5 à 6 m²:

SoortGemiddelde prijzenGemiddelde prijs per m²
HR++€ 400 - € 550€ 80 - € 90
HR++ extra zonwerend€ 550 - € 700€ 110 - € 130
HR++ veiligheidsglas€ 500 - € 650€ 100 - € 120
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Hr++ glas

Prijsvoorbeelden HR++ glas

De volgende drie situaties geven een toelichting op de kosten voor HR++ glas inclusief plaatsen:

De goedkoopste optie

Je wilt je huidige glas vervangen voor HR++ glas, zodat je bespaart op de energiekosten. Aan meer hoeft het glas niet te voldoen. Dan kies je voor standaard HR++ glas. De prijzen hiervan beginnen ongeveer bij € 80 per m².

Extra zonwerend: effectief in elk seizoen

Wanneer je in de winter je woning zo goed mogelijk geïsoleerd wilt hebben en het in de zomer lekker koel wilt houden, kies je voor HR++ extra zonwerend glas. Dit glas isoleert uitstekend, maar laat van buitenaf ook minder zonnewarmte binnen. Hierdoor is het comfortabel in huis, ongeacht het weer. Als je dit zonwerende glas laat zetten ben je ongeveer € 110 per m² kwijt.

De veiligste optie

Heb je een paar drukke kinderen in huis of een onhandige huisgenoot, en wil je potentiële ongelukken voorkomen? Kies dan voor HR++ veiligheidsglas. Dit glas vermindert de kans op ernstige ongelukken, mocht het glas kapot gaan. HR++ glas prijzen voor veiligheidsglas beginnen bij € 100 per m².

Waaruit bestaan de HR++ glas prijzen?

Kostenoverzicht HR glas prijzen

De kosten voor HR++ glas inclusief plaatsen zijn onder te verdelen in arbeidskosten, materiaalkosten, voorrijkosten en afvoerkosten. Wil je op de arbeidskosten besparen? Vraag meerdere offertes aan en vergelijk ze om te bepalen wat voor jou het voordeligst is. De voorrijkosten zijn afhankelijk van de afstand die de vakspecialist moet afleggen tot aan je huis. Wil je daarop besparen? Kies dan een vakspecialist uit de buurt. Afvoerkosten zijn de kosten voor het verwijderen en afvoeren van het oude glas en overige materialen. Op de materiaalkosten heb je zelf invloed door het maken van enkele keuzes, die we hieronder hebben uitgelicht.

Subsidie voor HR++ glas

Als je eigenaar bent van een koopwoning en dit je hoofdverblijf is, dan kun je aanspraak maken op de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. Om deze subsidie voor HR++ glas te ontvangen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Allereerst is het belangrijk om te weten dat het hierbij gaat om woningen met een bouwjaar voor 2019, de installatie van de isolatie moet gebeuren door een vakspecialist en de subsidie niet geldt als je jouw huidige woonoppervlak gaat vergroten en dit wilt isoleren.

Voor het aanvragen van subsidie voor glasisolatie geldt dat je dit maar één keer kunt doen. Ben je van plan om in meerdere keren HR++ glas te laten plaatsen? Zorg er dan voor dat dit allemaal binnen 24 maanden gebeurt, zodat je dit in één subsidieaanvraag kunt verwerken. Daarnaast moet het geïsoleerde oppervlak (inclusief de oppervlakte van het glas) minimaal 8 m² bedragen en kun je voor maximaal 45 m² subsidie ontvangen. Bekijk alle voorwaarden op de website van de Rijksoverheid.

Wat kan ik per jaar besparen?

De keuze voor HR++ glas kan leiden tot aanzienlijke besparingen op je energierekening. Wanneer je enkel glas vervangt door HR++ glas, kun je jaarlijks, bij een gasprijs van € 1,20/per m³, gemiddeld € 290 tot € 450 besparen op je energiekosten. En als je dubbel glas vervangt kunnen de jaarlijkse besparingen uiteenlopen van € 80 tot € 120. Deze besparing is afhankelijk van het type huis dat je hebt en hoe vaak je jouw huis verwarmt.

Deze besparingen zijn het resultaat van de uitstekende isolerende eigenschappen van HR++ glas, waardoor warmteverlies wordt geminimaliseerd en je minder energie verbruikt om je huis comfortabel te houden.

Welke keuzes beïnvloeden de totale kosten?

Als je HR++ glas wilt plaatsen dan heb je een aantal keuzes te maken:

Keuze 1: Welk soort glas?

Zoals eerder aangegeven zijn er meerdere soorten HR++ glas. Het standaard glas is de goedkoopste, met een prijs vanaf € 80 per m². Extra zonwerend HR++ glas is vanaf € 110 te verkrijgen en HR++ veiligheidsglas vanaf € 100. Veiligheidsglas is onderverdeeld in gelaagd en gehard glas. Daarnaast draagt ook draadglas bij aan de veiligheid. Gelaagd glas valt niet in stukken uiteen door het elastisch folie tussen beide glasplaten. Gehard glas valt in kleine stukjes uiteen wanneer het breekt en voorkomt zo gevaarlijke situaties. Tot slot bevat het inbraakwerende draadglas staaldraad, wat voorkomt dat het glas bij een breuk uiteenvalt. Overweeg de opties en beslis voor jezelf wat het beste bij je past.

Keuze 2: Welke dikte?

Diktes van HR++ glas variëren van 4 tot 8 millimeter per glasplaat. Tussen beide glasplaten zit een spouwruimte van 9, 12 of 15 millimeter. Het verschil in HR++ glas prijzen tussen glas van 4 en 8 millimeter dikte is ongeveer € 30 per m². De dikte die geschikt is voor jouw woning is mede afhankelijk van het kozijn. Raadpleeg een vakman voor informatie over de ideale dikte van het glas voor jouw specifieke klus.

Keuze 3: Wel of geen nieuwe kozijnen?

Sommige kozijnen zijn niet geschikt voor HR++ glas en moeten vervangen worden. Het kan ook zijn dat een huidig kozijn sowieso, bijvoorbeeld door ouderdom, aan vervanging toe is. Een glaszetter zet ook nieuwe kozijnen en rekent daarvoor een prijs van ongeveer € 700 tot € 850 per m² inclusief montage en btw.

Keuze 4: Alternatief: voorzetramen

Wil je niet van je huidige glas af, of is het geen optie om nieuw HR++ glas te plaatsen? Overweeg dan om voor voorzetramen te kiezen. Voorzetramen zijn glasplaten in een frame die tegen de binnenkant van het huidige raam worden gemonteerd. Hierdoor verhoog je de isolatiewaarde van het raam. Voorzetramen hebben alleen meerwaarde bij enkel glas. Een voorzetraam kost € 120 tot € 160 per m².

De voordelen van HR++ glas

Het plaatsen van HR++ glas in je woning biedt niet alleen talloze voordelen op het gebied van isolatie en comfort, maar het heeft ook een positieve impact op het milieu. Bekijk hieronder alle belangrijke voordelen:

  • Uitstekende isolatie, waardoor je energie kunt besparen en lagere energiekosten hebt.
  • Het zorgt voor een comfortabele binnentemperatuur, doordat het de warmte binnenhoudt en kou buiten houdt.
  • Het vermindert geluidsoverlast van buiten, waardoor je kunt genieten van een rustige en stille omgeving.
  • Het glas is milieuvriendelijk, omdat het de CO2-uitstoot vermindert en bijdraagt aan een duurzamer huis.
  • Het verhoogt de waarde van je woning en verbetert het energielabel.
  • HR++ glas plaatsen is een investering die zich op de lange termijn terugbetaalt in energiebesparing en comfort.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat is HR++ glas?

HR++ glas bestaat uit twee glasplaten gescheiden door een spouwruimte gevuld met argongas. Hierdoor isoleert het beter dan met normale lucht gevuld dubbel glas en bespaar je op je energierekening. Vergelijk gratis offertes voor HR++ glas.

Wat kost HR +++ glas per m²?

De kosten voor HR+++ glas, ook wel triple glas genoemd, ligt tussen de € 80 – € 130 per m².

Wat kost HR ++ glas per m² inclusief plaatsen?

De prijs ligt gemiddeld gezien tussen de € 80 – € 90 per m², inclusief plaatsing.

Homedeal Bespaartips

Vraag subsidie aan

Voor de aanschaf van HR++ glas is er een landelijk geregelde subsidie beschikbaar vanwege de goede isolatiewaarde. Met één isolatiemaatregel kun je 15% subsidie ontvangen en met twee isolatiemaatregelen 30%. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor de voorwaarden die daar aan gesteld worden.

Onderhoud de kozijnen

Slecht onderhouden kozijnen kunnen resulteren in onverwachte, maar vooral vervelende extra kosten. Langzittend vuil tast de kozijnen zo aan dat de ramen gaan lekken. Hierdoor wordt de isolatie minder, maar kan er ook vocht ontstaan tussen de glasplaten. Om dit te voorkomen hoef je slechts regelmatig het vuil van de kozijnen te verwijderen.

Ga voor HR+++ glas

Een glassoort die steeds populairder wordt is HR+++ glas. Dit is driedubbel glas met edelgas er tussen. Het bevat 2 isolerende spouwen, waardoor de isolatiewaarde van HR+++ glas nog hoger is dan gewoon HR++ glas. Door de betere isolatie bespaar je nog meer op de jaarlijkse stookkosten. De investering is hoger dan bij HR++ glas, maar de terugverdientijd is korter. De prijs voor HR+++ glas ligt tussen de € 80 en € 130 per m², inclusief plaatsing.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden