Vergelijk glaszetter offertes
Vind dé glaszetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Glas Glasschade prijzen

Glasschade prijzen

Minimale kosten
€ 120
Gemiddelde kosten
€ 1.500
Maximale kosten
€ 5.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.230 - € 1.770

Glasschade? Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Spelende kinderen, een bal door de ruit of een vogel door het glas. Komt dit je bekend voor? Een kapot raam of gebroken glas in de voordeur wil je natuurlijk zo snel mogelijk laten vervangen door een glaszetter. Lees in dit artikel alles over glasschade prijzen en andere belangrijke informatie rondom glasherstel.

Glasschade woning – kosten glasherstel

Heb je glasschade aan je woning en wil je graag hulp bij het opruimen van de scherven en het herstellen ervan door het plaatsen van nieuwe ruit? Glasschade prijzen verschillen per glassoort. Wanneer glas repareren geen optie meer is en je genoodzaakt bent nieuwe beglazing aan te schaffen is het slim om eerst naar de verschillende glassoorten te kijken. Wat zijn jouw wensen en behoeften? Hieronder geven wij je de prijzen van de verschillende glassoorten per m².

Type glasGemiddelde prijs per m² (incl. montage en btw)
Dubbel glas€ 115
Enkel glas€ 140
HR€ 120
HR+€ 125
HR ++€ 130
HR +++€ 170
Draadglas€ 100
Gehard glas€ 120
Plexiglas€ 125
Gelaagd glas€ 150
Brandwerend glas€ 450
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Glas voordeur vervangen

Bij glasschade aan de voordeur is het belangrijk om snel te handelen om de veiligheid en esthetiek van je woning te herstellen. Beschadigd glas kan leiden tot tocht, wat resulteert in hogere energiekosten, en het vormt een veiligheidsrisico door de verzwakte structuur. Het vervangen van het glas in de voordeur biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van moderne, duurzamere materialen zoals gehard of gelaagd glas, die niet alleen beter isoleren maar ook veel sterker zijn. Dit zorgt voor een betere bescherming tegen inbraak en ongevallen. Bovendien kun je bij het vervangen van het glas van je voordeur kiezen voor stijlen en patronen die beter passen bij de uitstraling van uw woning. Het is aan te raden om een professionele glaszetter via Homedeal in te schakelen om ervoor te zorgen dat het werk nauwkeurig en veilig wordt uitgevoerd.

Glas voordeur vervangen kosten

De kosten van het vervangen van glas in de voordeur zijn gemiddeld € 150. Hoeveel het kost om het glas van de voordeur te vervangen voor jouw situatie hangt af van het type glas dat je kiest en het aantal m2. In de tabel hierboven zie je een overzicht van alle mogelijkheden als het gaat om glas. Je kunt ook kiezen voor glas met een heldere doorkijk of juist verduisterd glas.

voorbeeld van glasschade in een woning

Glasschade woning prijsvoorbeelden

In de eerder genoemde prijzentabel zie je een overzicht van de gemiddelde glasschade prijzen. Hieronder zijn voorbeelden beschreven die de prijzen verder toegelichten.

Raam kapot – enkelglas vervangen

Een gedetailleerder project is wanneer je glas in de voordeur laat vervangen door bijvoorbeeld dubbel glas. Dit kan noodzakelijk zijn door glasschade, maar door enkel glas te laten vervangen door dubbel glas bespaar je ook op de energiekosten. De kosten van het vervangen van glas in de voordeur zijn gemiddeld € 150.

Een raam vervangen – dubbel glas

De overgang van enkel glas naar dubbel glas van één raam als gevolg van glasschade komt het vaakst voor. De totale oppervlakte van één raam is gemiddeld 2,5 m². Voor dubbel glas met deze oppervlakte komen glasschade prijzen op een gemiddelde uit van € 290, inclusief plaatsing.

Glasschade woning herstellen – gelaagd glas

Bij een groter project voorzie je één raam in je woning bijvoorbeeld van gelaagd glas in plaats van standaard dubbel glas. Die bal die zo vaak door de ruit vliegt is verleden tijd wanneer je voor gelaagd glas kiest. De kosten van gelaagd glas bij één raam zijn € 340, inclusief plaatsing.

Prijsopbouw glasschade woning herstellen

Kostenoverzicht Glasschade prijzen

Welke keuzes hebben invloed op glasschade prijzen?

Om dieper in te gaan op de factoren waarvan de prijs afhankelijk is, lees je hieronder meer over de verschillende keuzemogelijkheden voor het vervangen van je glas bij schade.

Keuze 1: glassoort

Bij het herstellen van je ramen bij glasschade aan je woning kun je kiezen tussen verschillende soorten glas. De meest voorkomende glassoorten zijn:

 • dubbel glas
 • enkel glas
 • brandwerend glas
 • draadglas
 • gehard glas
 • gelaagd glas
 • plexiglas

Elke glassoort heeft zijn eigen prijzen zoals je in de eerste tabel al kon zien. Zo is bijvoorbeeld HR++ glas (dubbel glas met argon gas in de spouwruimte) ongeveer 20% duurder dan enkel glas, maar door de besparing op je energierekening verdien je dit weer terug.

Keuze 2: dikte van het glas

Glas is in verschillende diktes verkrijgbaar. Wanneer je kiest voor het dunste glas heb je een dikte van 4 millimeter. Hoe dikker het glas, hoe duurder. Bespreek wel goed met de specialist wat het beste bij jouw woning past. Wanneer je kiest voor het goedkoopste glas en de isolatiewaarde is erg laag, dan ga je niet besparen op de energiekosten. Simpel dun glas kan voldoende zijn in bijvoorbeeld een schuurtje waar geen waardevolle spullen staan en waar het raam puur dient als lichtinval.

Keuze 3: kozijn aanpassen of vervangen?

Bij glasschade is het een noodzaak om je raam te vervangen. Zijn je kozijnen slecht door vocht en houtrot, is het verstandig deze direct mee te pakken. Bijvoorbeeld voor een nieuw kozijn en de overgang van enkel glas naar dubbel glas betaal je ongeveer € 700 tot € 850 per raam. Hieronder is een prijsindicatie te vinden van de kosten om kozijnen te laten vervangen.

Soort kozijnGemiddelde prijzen voor 2,5 m²Voordeel
Kunststof€ 850 - € 1.300Lange levensduur (50 jaar), weinig onderhoudskosten
Hout€ 2.000 - € 3.000Sterk isolerende werking, warme uitstraling
Aluminium€ 2.500 - € 3.200Roest en rot niet, modern uiterlijk

Keuze 4: extra optie

Naast het vervangen van je ramen is het ook mogelijk om een ventilatierooster te plaatsen. Een goede ventilatie zorgt er namelijk voor dat de lucht in je woning sneller opwarmt doordat het de lucht in huis droger houdt. Een klein ventilatierooster is te verkrijgen vanaf € 15 en een grote vanaf € 60. Op deze manier kan je ervoor kiezen dunnere glazen te laten plaatsen in combinatie met een ventilatierooster. Daarnaast zijn ventilatieroosters goed voor je gezondheid. Heb je weinig ramen die je open kunt zetten? Ook dan is een ventilatierooster aan te bevelen.

Wat te doen bij glasschade woning

Bij het ontstaan van glasschade is het belangrijk om de juiste stappen te nemen om verdere schade te voorkomen en bovendien om de reparatie zo snel mogelijk te laten uitvoeren:

 1. Veiligheid eerst: verwijder voorzichtig alle losse scherven om letsel te voorkomen.
 2. Tijdelijke oplossing: plaats indien mogelijk een tijdelijke afdekking over de kapotte ruit om verdere schade door weersomstandigheden te voorkomen.
 3. Schakel een glaszetter in: voor een nieuw raam of het vervangen van de ruit is het immers verstandig om een professionele glaszetter te gebruiken.
 4. Controleer je verzekering: bekijk of je een aparte glasverzekering hebt of dat de schade gedekt is door je inboedelverzekering. De meeste verzekeraars vergoeden glasschade, maar het is altijd goed om dit te controleren.

Schade melden

Het is belangrijk om snel actie te ondernemen wanneer er glasschade ontstaat. Hier is een stappenplan om de schade te melden bij je verzekering:

 1. Neem contact op met je verzekeraar: bel je verzekeraar direct om de schade te melden. Dit is essentieel om te bepalen of de glasschade gedekt is door je polis.
 2. Maak foto’s van de schade: zorg ervoor dat je duidelijke foto’s maakt van de kapotte ruit of het gebroken glas. Want dat helpt bij het verifiëren van de schade.
 3. Bewaar alle relevante documenten: houd alle administratieve handelingen bij, zoals offertes en reparatiekosten.
 4. Vraag om een bevestiging: zorg ervoor dat je een schriftelijke bevestiging krijgt van de verzekeraar dat de schade is gemeld en wat de volgende stappen zijn.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost nieuw glas in de voordeur?

Glas in de voordeur laat je bijvoorbeeld vervangen door dubbel glas. Dit kan noodzakelijk zijn door glasschade, maar met dubbel glas bespaar je ook op de energiekosten. De kosten van het vervangen van glas in de voordeur zijn gemiddeld € 150. Vergelijk gratis offertes.

Kan glas gerepareerd worden?

Bij oppervlakkige glasschade zoals krassen kan worden gerepareerd door glas te polijsten. Wanneer het glas echter gebroken is, dan zal het vervangen moeten worden.

Hoe duur is een glas reparatie?

Een glasreparatie bij glasschade kost ongeveer tussen de € 115 en € 450 per m2, inclusief montage en btw. De totale prijs hangt af van het type glas.

Homedeal bespaartips

Onderhoud het kozijn

Bij het besparen op glasherstel is het verstandig om je kozijnen goed te onderhouden zodat ze niet gaan lekken of tochten. Wanneer je de kozijnen laat checken op houtrot, is het mogelijk om dit te laten vervangen tegelijk met het glasherstel. Anders is de kans groot dat je de glaszetter over een jaar weer terug moet laten komen om de kozijnen te komen vervangen waardoor de glasplaat er weer uit moet. Als de glaszetter dit in één keer checkt bespaart het op de lange termijn een flinke investering.

Dubbele beglazing

Wanneer je ruit glasschade heeft opgelopen en je vervolgens twijfelt welke glassoort je wilt gaan gebruiken. Denk dan eens aan HR++ glas. Je hebt het niet alleen lekker warm in je woning, maar je bespaart ook flink op de energiekosten. Met enkel glas wat vervangen wordt door HR++ glas bespaar je gemiddeld € 450 per jaar op de energierekening.

Subsidie aanvragen

Wanneer je glasschade hebt en je het glas wilt laten vervangen door dubbelglas, HR glas of triple glas kun je in aanmerking komen voor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Met één isolatiemaatregel kun je 15% subsidie ontvangen en met twee maatregelen 30%. Bekijk de voorwaarden op de website van de Rijksoverheid.