Vergelijk glaszetter offertes
Vind dé glaszetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Glas Triple glas in bestaande kozijnen

Triple glas in bestaande kozijnen

Triple glas is vanwege de hoge isolatiewaarde een populaire verduurzamingsmaatregel onder woningeigenaren. Daarbij vragen woningeigenaren zich af of triple glas in bestaande kozijnen geplaatst kan worden. Triple glas vergt een behoorlijke investering, die nog hoger wordt op het moment dat je ook in nieuwe kozijnen moet investeren. Dus, wil jij ook antwoord op de vraag “Kan triple glas in bestaande kozijnen?”? Lees dan snel verder, triple glas in bestaande kozijnen staat namelijk centraal op deze pagina.

Inhoudsopgave

Kan triple glas in bestaande kozijnen?

We zullen maar gelijk met de deur in huis vallen en de vraag “Kan triple glas in bestaande kozijnen?” beantwoorden: triple glas in een bestaand kozijn plaatsen is vaak niet mogelijk. Dit komt door de kenmerken van triple glas. Triple glas bestaat uit, de naam zegt het al, drie glasplaten. Door deze drie glasplaten is triple glas een stuk breder en zwaarder dan dubbel glas. Daar waar dubbel glas ongeveer 18 millimeter dik is, is triple glas minstens 36 millimeter dik. Twee keer zo dik dus. Daarbij is triple glas per vierkante meter 10 kilo zwaarder dan dubbel glas. Deze breedte en gewicht maken dat triple glas in een bestaand kozijn plaatsen vaak niet mogelijk is. Wil je alsnog triple glas? Dan zal je dus vaak de kozijnen moeten vervangen.

De kosten van triple glas in bestaande kozijnen

Je hebt zojuist antwoord gekregen op de vraag “Kan triple glas in bestaande kozijnen?”? Je weet nu dus ook dat triple glas in een bestaand kozijn niet vaak mogelijk is. Is triple glas in bestaande kozijnen wel mogelijk, dan moet je rekening houden met ongeveer €170 per m2, inclusief btw en montage. Lees meer over de kosten van triple glas.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Triple glas in bestaande kozijnen plaatsen

Mogelijk is het in jouw woning wel mogelijk om triple glas in bestaande kozijnen te plaatsen. Bijvoorbeeld doordat je recentelijk al een kozijnrenovatie hebt laten uitvoeren. Is dit het geval, dan neemt een glaszetter de volgende stappen om triple glas in bestaande kozijnen te plaatsen:

 • Stap 1: triple glas inmeten
  Het triple glas wordt ingemeten, zodat een glasplaat op maat geplaatst kan worden.
 • Stap 2: verwijderen oude beglazing
  De oude beglazing wordt uit het kozijn getild.
 • Stap 3: kozijn schoonmaken
  Het kozijn wordt grondig schoongemaakt. Vuil en verfresten worden verwijderd.
 • Stap 4: glasblokjes
  De glasblokjes worden aangebracht. Glasblokjes voorkomen dat het triple glas breekt door zijn eigen gewicht.
 • Stap 5: triple glas plaatsen in bestaand kozijn
  Het triple glas wordt in het kozijn geplaatst. Vanwege het gewicht van triple glas is dit een zware klus.
 • Stap 6: afwerken
  Het triple glas in het bestaande kozijn wordt afgewerkt door glaslatten te plaatsen en te kitten.
triple glas in bestaande kozijnen

De voordelen van triple glas in bestaande kozijnen

Triple glas in een bestaand kozijn plaatsen heeft een aantal belangrijke voordelen:

 • Voordeel 1: triple glas heeft een hoge isolatiewaarde
  De isolatiewaarde van triple glas is zeer hoog. Wist je al dat triple glas tot zes keer beter isoleert dan dubbel glas? Hierdoor bespaar je aanzienlijk op je energierekening en draag je jouw steentje bij aan een beter milieu.
 • Voordeel 2: triple glas in een bestaand kozijn is goedkoper
  Dit voordeel spreekt voor zich: door triple glas in een bestaand kozijn te plaatsen ben je goedkoper uit. Je hoeft immers geen nieuwe kozijnen aan te schaffen.
 • Voordeel 3: bijdrage aan een beter milieu
  Door triple glas in bestaande kozijnen te plaatsen lever je om nog een reden een bijdrage aan een beter milieu: nieuwe kozijnen hoeven namelijk niet geproduceerd te worden.

Subsidie op triple glas

Als woningeigenaar is het mogelijk om subsidie te krijgen op de aanschaf van triple glas. Deze subsidie heet ISDE-subsidie en wordt verstrekt door de overheid. Dit doet de overheid vanwege de bijdrage die triple glas levert aan het milieu. Per vierkante meter triple glas krijg je een subsidie van maar liefst € 75. Aan deze ISDE-subsidie zijn vanzelfsprekend voorwaarden verbonden. Zo is een belangrijke voorwaarde dat triple glas door een deskundige glaszetter geplaatst moet worden. Een andere voorwaarde is dat, om in aanmerking te komen voor de subsidie, de kozijnen ook vervangen moeten worden door isolerende kozijnen. Deze isolerende kozijnen mogen een maximale isolatiewaarde (U-waarde) van 1,5 hebben. Het plaatsen van triple glas in bestaande kozijnen heeft daarmee als belangrijk nadeel dat je niet in aanmerking komt voor de ISDE-subsidie.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Welke kozijnen zijn geschikt voor triple glas?

Triple glas in een bestaand kozijn plaatsen is vaak niet mogelijk. Dit komt door de dikte en het gewicht van triple glas. Het is dan ook vaak noodzakelijk om de kozijnen te vervangen bij de plaatsing van triple glas. Hierbij wordt het aanbevolen om te kiezen voor kozijnen met een hoge isolatiewaarde. Doe je dit daadwerkelijk, dan kom je vaak in aanmerking voor ISDE-subsidie.

Kan triple glas in een houten kozijn?

Het is mogelijk om triple glas in houten kozijnen te plaatsen. Het belangrijkste is dat het kozijn breed genoeg is en het gewicht van triple glas aan kan. Hierbij is het materiaal van het kozijn niet van belang.

Kan je dubbel glas vervangen voor triple glas?

Dubbel glas kan je zeker vervangen door triple glas. Dit is een belangrijke stap voor de verduurzaming van je woning. Triple glas in een bestaand kozijn is echter niet altijd mogelijk. Wil je triple glas in bestaande kozijnen plaatsen, ga dan goed na of je kozijnen breed genoeg zijn en het gewicht van triple glas kunnen dragen.