Vergelijk glaszetter offertes
Vind dé glaszetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Glas Enkel glas prijzen

Enkel glas prijzen

Minimale kosten
€ 40
Gemiddelde kosten
€ 200
Maximale kosten
€ 400
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 160 - € 240

Benieuwd naar enkel glas prijzen? Als je enkel glas nodig hebt voor in je ramen, dan wil je hier eerst meer over weten. Wil je weten welke mogelijkheden je hebt en waar je op moet letten? Homedeal zocht het uit en heeft de prijzen en mogelijkheden in een duidelijk overzicht geplaatst.

Inhoudsopgave

Wat kost enkel glas?

Waar enkel glas vroeger de norm was, is er nu veel minder vraag naar. De meeste woningen hebben dubbel glas, omdat je daarmee meer bespaart op de energiekosten. Enkel glas vind je voornamelijk in binnendeuren en -ramen. Door de kleine vraag naar enkel glas wordt het niet meer massaal geproduceerd. Dit heeft invloed op de enkel glas prijzen. Veel glaszetters hanteren namelijk een minimum af te nemen oppervlakte van 0,5 m². De enkel glas prijzen inclusief plaatsing bij verschillende projecten vind je hieronder.

Project (in mm)Gemiddelde prijzenOpmerking
Raam (1200 x 800)€ 80 – € 160Hierbij wordt er vanuit gegaan dat verandering van het kozijn onnodig is
6 ruiten in deur (216 x 251 p/s)€ 40 – € 80Minimum van 0,5 m² van toepassing
Glazen deur (2150 x 850)€ 250 – € 400Incl. scharnieren en deurklink
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Enkel glas

Aan de hand van een aantal situaties wordt ingegaan op de verschillende projecten en prijzen:

Kleine oppervlakte

Er is een ongeluk gebeurd in huis. Je jongste zoon heeft per ongeluk de bal van de hond door het raam van je binnendeur gegooid. Je besluit bij alle zes kleine ramen in de deur het enkel glas te vervangen. Het totale oppervlak dat je nodig hebt is alleen minder dan het minimum van een halve m². Je betaalt vanwege het verplichte minimum alsnog voor een halve m² enkel glas. Enkel glas prijzen voor dit project kosten zo’n € 40 tot € 80 inclusief plaatsing.

Gemiddelde oppervlakte

Er is een ruit gesneuveld in de keuken en je wilt zo snel mogelijk nieuw glas laten plaatsen. Je vindt het niet nodig om dubbel glas te plaatsen of het is niet mogelijk, dus kies je voor enkel glas. Voor een glas van 120 x 80 centimeter betaal je € 80 tot € 160. Deze kosten omvatten de enkel glas prijzen en de plaatsing.

Grote oppervlakte

Je wilt graag meer licht in de woonkamer en besluit om een glazen deur te laten plaatsen tussen de woonkamer en de hal. De totale prijs hiervoor, inclusief scharnieren, deurklink en plaatsing, is gemiddeld € 250 tot € 400.

Hoe zijn enkel glas prijzen opgebouwd?

Enkel glas prijzen

De totale prijs van enkel glas bestaan uit arbeidskosten, materiaalkosten en voorrijkosten. De arbeidskosten zijn gemiddeld € 40 tot € 70 per m². Andere glaszetters berekenen een uurloon van € 35 tot € 45. Het zetten van enkel glas is over het algemeen snel gedaan. Vergelijk offertes om te weten te komen welke vorm van arbeidskosten voor jou het voordeligste uitpakt. Voorrijkosten zijn afhankelijk van de afstand tussen jouw woning en de glaszetter. Op de materiaalkosten kun je zelf meer invloed uitoefenen. Benieuwd hoe? Bekijk het hieronder.

Welke keuzes hebben invloed op de enkel glas prijs?

Als je gaat voor enkel glas komen daar enkele keuzes bij kijken. Je kunt enkel glas compleet op maat laten maken. Hieronder lees je de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Keuze 1: Helder of ondoorzichtig glas?

Wil je helder glas waar je makkelijk doorheen kijkt of liever een variant die meer privacy biedt? Voor meer privacy kies je voor gezandstraald of figuurglas. Ondoorzichtig glas is gemiddeld wel duurder dan helder glas. Dit verschil kan oplopen tot enkele tientjes per m², afhankelijk van jouw wensen.

Keuze 2: Welke dikte?

Enkel glas is verkrijgbaar in diktes van 2 tot 19 millimeter. Prijzen variëren hierbij van ongeveer € 15 per m² voor 2 millimeter, tot € 250 per m² voor 19 millimeter. Hoe dikker het glas, hoe sneller de prijs oploopt. Zo is het verschil tussen 2 en 5 millimeter € 7 per m², en het verschil tussen 12 en 15 millimeter zo’n € 75. Ga dus na wat voor jouw situatie de juiste keuze is om onnodige kosten te vermijden. Neem contact op met een glaszetter om de optimale dikte van jouw glas te bepalen en te ontdekken met welke enkel glas prijzen jij dus rekening moet houden.

Keuze 3: Veiligheidsglas of niet?

Wil je glas dat meer veiligheid biedt, dan zijn er een aantal soorten veiligheidsglas waar je uit kan kiezen:

  • Gehard: Gehard glas is vijf keer sterker dan gewoon glas. Mocht het toch breken, dan valt het in stukjes uiteen die niet scherp zijn. Hierdoor vermijd je eventuele ongelukken. Ook gehard glas is inbraakwerend. Kosten voor gehard glas zijn € 40 tot € 80 per vierkante meter.
  • Draadglas: In draadglas zit staaldraad verwerkt. Dit voorkomt dat het glas bij een breuk uiteenvalt. Door de zichtbare draden geeft het glas daarnaast een leuk effect. De gemiddelde prijs van draadglas ligt tussen de € 40 en € 60 per m².
  • Gelaagd: Ook gelaagd glas zorgt voor extra veiligheid. Dit glas is alleen geen enkel glas, maar bestaat uit twee glazen platen met daartussen elastisch folie. Het folie zorgt ervoor dat het glas niet uit elkaar valt bij scheuren en breuken. Gelaagd glas is daardoor ook inbraakwerend. Gelaagd glas kost € 60 tot € 100 per m².
Keuze 4: Wel of geen ventilatieroosters?

De keuze voor ventilatieroosters is niet per se noodzakelijk, maar kan het leefcomfort in je huis wel verhogen. Ventilatieroosters zorgen namelijk voor een drogere lucht in huis, en een drogere lucht verkleint de kans op schimmels en houtrot. Daarnaast is droge lucht makkelijker en sneller op te warmen, waardoor je optimaal profiteert van de verwarming zonder onnodig hoge energiekosten. Een klein ventilatierooster is al verkrijgbaar vanaf € 15 en een groot rooster kost zo’n € 60.

Enkel glas offertes

Benieuwd naar de kosten van enkel glas voor jouw specifieke situatie? Via Homedeal vraag je gratis en vrijblijvend offertes aan bij diverse glaszetters. Zo kun je het aanbod en de kosten van verschillende vakspecialisten vergelijken en de glaszetter kiezen die het beste bij jouw past.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Hoe duur is enkel glas?

Enkel glas is verkrijgbaar in diktes van 2 tot 19 millimeter. Prijzen variëren hierbij van ongeveer € 15 per m² voor 2 millimeter, tot € 250 per m² voor 19 millimeter. Hoe dikker het glas, hoe sneller de prijs oploopt. Vergelijk gratis glas offertes.

Hoeveel kost enkel glas per m2?

Enkel glas kost gemiddeld tussen de 20 en 50 per m2. Dit is goedkoper dan andere soorten glas, zoals HR++ glas. Enkel glas isoleert wel minder goed.

Wat is het verschil tussen enkel glas en dubbel glas?

Enkel glas bestaat uit 1 laag glas en isoleert niet. Dubbel glas bestaat uit 2 lagen en isoleert matig. HR ++ glas heeft net als dubbel glas 2 lagen, maar hier is gas tussen geplaatst waardoor dit glas goed isoleert.

Homedeal Bespaartips

Vervang minimaal 0,5m²

Betalen voor iets dat je niet gebruikt is zonde, dat vinden we allemaal. Heb je minder enkel glas nodig dan het minimum van 0,5m²? Kijk dan eens rond in je huis en overweeg om meer glas te vervangen of vraag de buren eens of ze nieuw enkel glas nodig hebben. Zo krijg je waar voor je geld.

Vraag offertes aan

Het is al vaak gezegd, maar het vergelijken van meerdere offertes werkt echt. Door het vergelijken krijg je een goed beeld van de kosten die jouw project met zich mee brengt. Met dit inzicht maak je de juiste keuze en bespaar je tot wel 40% op de kosten.

Kies voor HR++ glas

Heb je op het moment nog enkel glas aan de buitenzijde van je woning? Overweeg dan om te kiezen voor HR++ glas. Dit isoleert veel beter dan enkel glas en daardoor bespaar je op de energiekosten. Per raam levert het een besparing op van 20 m³ gas per jaar. Door HR++ glas te plaatsen in het hele huis bespaar je zo’n € 250 per jaar.