1 miljoen projecten verricht

De beste glaszetter deals

timer
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
Gratis - Vrijblijvend

Waarom HomeDeal?

Bespaar geld

Bespaar tot 40% op je project

Bespaar tijd

Het duurt slechts 1 minuut

Ontvang meerdere offertes

Van betrouwbare bedrijven

Homedeal.nl > Glas > Glas op maat prijzen

Glas op maat prijzen

Gemiddelde kosten:
1.000
Dit project kost gemiddeld tussen:
820 - € 1.180
Minimale kosten:
110
Maximale kosten:
12.500

Glas op maat laten maken is millimeter werk. Geen enkel kozijn is hetzelfde. Het maken van glas op maat is bij elke glassoort mogelijk, van standaard dubbel glas tot HR+++ glas en enkelglas. Ook wanneer je speciale functies zoals een zonwerende coating wilt toepassen is dit allemaal mogelijk. Wil je meer informatie en gemiddelde prijzen over glas op maat? Lees vooral verder.

Kosten glas op maat

De prijzen van de verschillende soorten glas op maat lopen flink uiteen. Bij glas op maat zijn er meerdere factoren waardoor de prijs bepaald wordt zoals de hoeveelheid m2, eventuele plaatsing in een kozijn, het soort glas en extra opties. Om je een beeld te geven van de verschillende keuzes en prijzen is hieronder een prijsindicatie weergegeven.

Type glasGemiddelde prijs per m2 (incl. montage en btw)
Dubbel glas€ 115
HR€ 120
HR+€ 125
HR ++€ 130
HR +++€ 170
Draadglas€ 100
Gehard glas€ 120
Plexiglas€ 125
Gelaagd glas€ 150
Brandwerend glas€ 450
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40%

Voor glas op maat is het slim om een glaszetter in te schakelen omdat het geen makkelijk werk is. Er zijn genoeg specialisten die dit project voor je uit handen willen nemen en ook de zoektocht naar deze specialisten nemen wij voor je uit handen. Iedere glaszetter hanteert zijn eigen prijzen, waardoor er een prijsverschil kan ontstaat van tot wel 40%. Door het aanvragen van offertes heb je direct inzicht in de verschillende prijzen. Vraag hier tot wel 6 gratis en vrijblijvende offertes op van glaszetters bij jou uit de buurt. Binnen 2 werkdagen ontvang je de prijsinformatie bij jou in huis en kan het vergelijken beginnen.

glas op maat

Prijsvoorbeelden

In de eerder genoemde prijzentabel zie je een overzicht van de gemiddelde prijzen. Hieronder zijn voorbeelden beschreven waardoor de prijzen verder toegelicht worden.

Meest gekozen werk
Het meest gekozen werk is wanneer er 3 ramen van nieuw dubbelglas worden voorzien. Wanneer de afmetingen 1.500 mm bij 1.500 mm zijn, dan is het gemiddelde kostenplaatje € 780.

Groter project
Wanneer de kozijnen enkel glas bevatten, oud zijn en op sommige plekken zelfs rotten. Dan zijn zowel de kozijnen als het glas toe aan renovatie. Kies je voor het populaire HR++ glas in combinatie met houten kozijnen dan ben je voor een gemiddeld rijtjeshuis ongeveer € 25.000 kwijt.

Gedetailleerd project
Is een enkele raam kapot gegaan en dus toe aan vervanging? Bij 1 groot raam van 2.500 mm bij 1.500 mm met tweezijdig gelaagd glas kom je uit op gemiddeld € 560.

Welke keuzes hebben invloed op de prijs?

Als je glas op maat wilt laten maken, dan wordt de prijs bepaald door 3 keuzes.

Keuze 1: Welke soort glas

Glas op maat is verkrijgbaar in verschillende glassoorten. Ben je benieuwd naar de prijzen van de meest voorkomende glassoorten? Hieronder is een overzicht te vinden voor de plaatsing per glassoort.

GlassoortenGemiddelde prijs per m2 (incl. montage en btw)
Draadglas€ 100
Plexiglas (5mm)€ 115
Gehard glas€ 120
Dubbel glas (HR ++)€ 130
Enkel glas€ 140
Gelaagd glas€ 150
Brandwerend glas€ 450

Keuze 2: Wel of geen nieuwe kozijnen

Ga je voor nieuwe kozijnen, dan heb je de keuze uit kunststof, houten of aluminium kozijnen. Wanneer je glas op maat laat plaatsen en de glaszetter erachter komt dat je kozijnen niet goed meer functioneren is het aan te raden om deze ook meteen te laten vervangen. De kozijnen zijn namelijk net zo belangrijk als het glas zelf om vocht- en tochtproblemen te voorkomen. Hieronder is een prijsindicatie te vinden van de kosten om kozijnen te laten vervangen.

Soort kozijnGemiddelde prijzen voor 2,5 m2Voordeel
Kunststof€ 850 - € 1.300Lange levensduur (50 jaar), weinig onderhoudskosten
Hout€ 2.000 - € 3.000Sterk isolerende werking, warme uitstraling
Aluminium€ 2.500 - € 3.200Roest en rot niet, modern uiterlijk

Keuze 3: Wel of geen ventilatieroosters boven het glas

Naast glas op maat laten maken is er ook de mogelijkheid om ventilatieroosters boven je raam te laten plaatsen. Door middel van een goede ventilatie in je woning ontstaat er lucht die snel opwarmd. Door deze techniek hoeft er minder gestookt te worden en scheelt dat enorm op de energiekosten. Een kleine ventilatierooster kost gemiddeld € 15 en een grotere kost gemiddeld € 60.

Vind de beste deal

Offerte aanvragenElke opdracht is uniek en om voor jouw woning de exacte prijs te ontvangen is het verstandig om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. Wanneer je offertes met elkaar vergelijkt weet je zeker dat je niet teveel betaald voor je project. Vraag hier gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan. Binnen 2 werkdagen ontvang je de offertes van specialisten bij jou uit de buurt. Vergelijk de offertes en maak de keuze voor de glaszetter met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Vergelijken kan je een besparing opleveren van tot wel 40% op glas op maat. Zorg ervoor dat je niet onnodig geld uitgeeft en dat je zo voordelig mogelijk geniet van glas op maat.

HomeDeal bespaartips

Onderhoud het kozijn regelmatig

Wanneer je wilt besparen met glas op maat, is het belangrijk dat de kozijnen in goede staat zijn. Wanneer de kozijnen rot zijn, komt er veel kou en vocht binnen. Een raam is niet zo prijzig maar het vervangen van kozijnen wel dus als je ze netjes onderhoud zorg je voor een langere levensduur. Regelmatig onderhoud is essentieel om hoge onverwachte kosten te vermijden.

Kies voor glas met een hoge isolatiewaarde

Met 20 m2 HR++ glas op maat kun je een besparing realiseren van € 125 tot € 450 per jaar. Voorbeelden besparingen glas op maat (glasoppervlak 20 m2):

- met enkel glas wat vervangen wordt door HR++ glas op maat bespaar je: € 450 per jaar
- met standaard dubbel glas wat vervangen wordt door HR++ glas op maat bespaar je € 125

Kwantumkorting

Ben je van plan om glas op maat te plaatsen en je buurman toevallig ook? Dan is het verstandig om samen dezelfde glaszetter in te schakelen. Op deze manier is het mogelijk om gebruik te maken van de kwantumkorting. Zo bespaar je onder andere op de transportkosten. De kwantumkorting is geen vast bedrag waardoor wij je geen kortingsindicatie kunnen geven. Vraag dus bij de glaszetter om meer informatie over eventuele kwamtumkorting.