Vergelijk glaszetter offertes
Vind dé glaszetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Glas Glas op maat

Glas op maat

Minimale kosten
€ 110
Gemiddelde kosten
€ 1.000
Maximale kosten
€ 12.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 820 - € 1.180

Glas op maat laten maken is precisiewerk. Geen enkel kozijn is hetzelfde. Het maken van glas op maat is bij elke glassoort mogelijk, van standaard dubbel glas tot HR+++ glas en enkel glas. Ook wanneer je speciale functies als een zonwerende coating wilt toepassen is dit mogelijk. Wil je meer informatie en gemiddelde prijzen over glas op maat? Lees vooral verder.

Inhoudsopgave

Glas op maat prijzen

Glas op maat prijzen lopen flink uiteen. Bij glas op maat zijn er meerdere factoren die de totale prijs bepalen. Denk bijvoorbeeld aan het aantal m², eventuele plaatsing in een nieuw kozijn, het soort glas en extra opties. Om je een beeld te geven van de verschillende keuzes en prijzen is hieronder een prijsindicatie weergegeven. Lees meer over de prijzen van glas.

Type glasGemiddelde prijs per m² (incl. montage en btw)
Dubbel glas€ 115
HR€ 120
HR+€ 125
HR++€ 130
HR+++€ 170
Draadglas€ 100
Gehard glas€ 120
Plexiglas€ 125
Gelaagd glas€ 150
Brandwerend glas€ 450
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
glas op maat

Prijsvoorbeelden glas op maat

In de eerder genoemde prijzentabel zie je een overzicht van de gemiddelde glas op maat prijzen. Hieronder zijn voorbeelden beschreven waardoor de prijzen verder toegelicht worden.

Meest gekozen werk

Ramen voorzien van nieuw dubbel glas is een van de meest voorkomende klussen.  Stel je wilt in drie ramen dubbel glas plaatsen. Bij een afmeting van 1500 bij 1500 millimeter zijn de gemiddelde glas op maat prijzen € 780.

Groter project

Je kozijnen bevatten nog enkel glas, zijn al behoorlijk oud en op sommige plekken beginnen ze zelfs te rotten. In deze situatie zijn zowel de kozijnen als het glas nodig toe aan renovatie. Kies je voor het populaire HR++ glas in combinatie met houten kozijnen, dan ben je voor een gemiddeld rijtjeshuis ongeveer € 25.000 kwijt. Of wellicht wil je graag een glazen wand plaatsen in je woonkamer. Hiervoor ben je gemiddeld € 1.000 – € 4.000 kwijt.

Gedetailleerd project

Is een enkel raam kapot gegaan en dus toe aan vervanging? Bij één groot raam van 2500 bij 1500 millimeter met tweezijdig gelaagd glas liggen de glas op maat prijzen op gemiddeld € 560.

Voordelen glas op maat

  • Maatwerk: Maatwerk stelt je in staat om elke ruimte te personaliseren met specifieke groottes, vormen en typen glas die perfect bij je interieur passen.
  • Lagere energiekosten: Opties zoals dubbel of thermisch geïsoleerd glas verbeteren de energie-efficiëntie van je woning en kunnen bijdragen aan lagere energiekosten.
  • Veiligheid: De mogelijkheid om te kiezen voor speciaal veiligheidsglas, zoals gehard of gelaagd glas, biedt extra bescherming en veiligheid in je leefomgeving.
  • Deskundig advies: Werken met professionals biedt je toegang tot waardevol advies en expertise om de beste glaskeuzes te maken voor jouw specifieke behoeften en situatie.
  • Kwaliteitsgarantie: Glas op maat wordt vaak vervaardigd met een aandacht voor detail en kwaliteit die standaardstukken wellicht niet hebben, waarbij duurzaamheid en esthetiek hand in hand gaan.
  • Esthetische Waarde: De mogelijkheid om kleur, textuur en afwerking af te stemmen op je persoonlijke voorkeuren verhoogt de esthetische waarde van de ruimtes in je huis.
  • Functionaliteit: Maatwerk betekent ook dat de functionaliteit van het glas afgestemd kan worden op je specifieke gebruiksbehoeften, of dat nu voor extra privacy, geluidsisolatie of UV-bescherming is.

Prijsopbouw glas op maat

Kostenoverzicht Glas op maat

Zoals je ziet bestaan de kosten van glas op maat laten maken voornamelijk uit het materiaal, dat wil zeggen de glassoort die je kiest. Daarnaast komen er kosten bij voor het werk van de glaszetter.

Welke keuzes hebben invloed op de prijs?

Als je glas op maat wilt laten maken, dan zijn er verschillende keuzes die invloed hebben op de uiteindelijke glas op maat prijs. Bekijk hieronder de keuzes die je maakt als je nieuw glas koopt.

Keuze 1: Welke soort glas

Glas op maat is verkrijgbaar in verschillende soorten. Ben je benieuwd naar de glas op maat prijzen van de meest voorkomende glassoorten? Hieronder is een overzicht te vinden voor de plaatsing per glassoort.

GlassoortenGemiddelde prijs per m² (incl. montage en btw)
Draadglas€ 100
Plexiglas (5 mm)€ 115
Gehard glas€ 120
Dubbel glas (HR++)€ 130
Enkel glas€ 140
Gelaagd glas€ 150
Brandwerend glas€ 450

Een groot verschil tussen deze typen glas is de isolatiewaarde, ook wel de U-waarde genoemd. Dit zegt iets over de mate van isolatie. Enkel glas heeft de laagste isolatiewaarde en HR+++ de hoogste. Meer over de verschillende soorten HR glas lees je hier.

Keuze 2: Wel of geen nieuwe kozijnen

Ga je voor nieuwe kozijnen, dan heb je de keuze uit kunststof, houten of aluminium kozijnen. Wanneer je glas op maat laat plaatsen en de glaszetter erachter komt dat je kozijnen niet goed meer functioneren is het aan te raden deze ook meteen te laten vervangen. De kozijnen zijn namelijk net zo belangrijk als het glas zelf om vocht- en tochtproblemen te voorkomen. Hieronder is een prijsindicatie te vinden voor het vervangen van kozijnen.

Soort kozijnGemiddelde prijzen voor 2,5 m²Voordeel
Kunststof€ 850 – € 1.300Lange levensduur (50 jaar), weinig onderhoudskosten
Hout€ 2.000 – € 3.000Sterk isolerende werking, warme uitstraling
Aluminium€ 2.500 – € 3.200Roest en rot niet, modern uiterlijk

Keuze 3: Wel of geen ventilatieroosters boven het glas

Naast glas op maat laten maken is er ook de mogelijkheid om ventilatieroosters boven je raam te laten plaatsen. Door middel van een goede ventilatie in je woning ontstaat er lucht die snel opwarmt. Door deze techniek hoeft er minder gestookt te worden en houd je de energiekosten lager. Een kleine ventilatierooster kost gemiddeld € 15 en een grotere kost gemiddeld € 60.

Glas bestellen op maat

Glas op maat stelt je in staat om jouw huis volledig te personaliseren en aan te passen aan specifieke behoeften en voorkeuren. Jij hebt de controle en kunt kiezen uit een waaier aan tinten, afwerkingen en texturen. Door een glasspecialist in te schakelen ben je verzekerd van een mooi resultaat dat lang meegaat. Vraag vandaag nog offertes aan en ontdek de mogelijkheden van op maat gemaakt glas bestellen, precies gesneden en geïnstalleerd volgens jouw wensen.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost glas op maat?

Glas op maat kost gemiddeld tussen de € 115 en € 450 per m2. De prijs hangt af van het type glas, een eventueel nieuw kozijn en het aantal m2. Vergelijk gratis offertes.

Wat kost glas per vierkante meter?

De kosten van glas per vierkante meter hangen af van het type glas dat je kiest. Enkel glas kost gemiddeld € 40 – € 60 per m2. Dubbel glas kost ongeveer € 70 – € 120 per m2. HR ++ glas kost ongeveer € 120 – € 170 per m2. Bekijk alle glas prijzen.

Wat kost HR ++ glas per m2 inclusief montage?

HR++ glas kost gemiddeld € 120 – € 170 per m2, inclusief montage en btw.

Homedeal bespaartips

Onderhoud het kozijn regelmatig

Wanneer je wilt besparen met glas op maat, is het belangrijk dat de kozijnen in goede staat zijn. Rotte kozijnen laten veel kou en vocht binnen. Nieuw glas is niet zo prijzig maar het vervangen van kozijnen wel. Onderhoud je de kozijnen netjes, dan zorg je voor een langere levensduur. Regelmatig onderhoud is essentieel om hoge onverwachte kosten te vermijden.

Kies voor glas met een hoge isolatiewaarde

Met 20 m² HR++ glas op maat kun je een besparing realiseren van € 125 tot € 450 per jaar. Voorbeelden besparingen glas op maat (glasoppervlak 20 m²):

- met enkel glas dat je vervangt door HR++ glas op maat bespaar je: € 450 per jaar
- met standaard dubbel glas dat je vervangt door HR++ glas op maat bespaar je € 125

Kwantumkorting

Ben je van plan om glas op maat te plaatsen en je buurman toevallig ook? Dan is het verstandig om samen dezelfde glaszetter in te schakelen. Op deze manier is het mogelijk om gebruik te maken van de kwantumkorting. Zo bespaar je onder andere op de transportkosten. De kwantumkorting is geen vast bedrag waardoor wij je geen kortingsindicatie kunnen geven. Vraag dus bij de glaszetter om meer informatie over eventuele kwamtumkorting.