Vergelijk glaszetter offertes
Vind dé glaszetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Glas Gelaagd glas

Gelaagd glas

Minimale kosten
€ 20
Gemiddelde kosten
€ 1.000
Maximale kosten
€ 2.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 820 - € 1.180

Gelaagd glas zorgt voor isolatie, geluidswering en voor veiligheid. Gelaagd glas, ook wel veiligheidsglas genoemd, bestaat uit meerdere glasplaten waar een folie tussen geplaatst is. Dit folie houdt het glas bij eventuele breuken bijeen. Wanneer je dit glas dus gebruikt als deur, kan deze glazen deur nooit uit elkaar vallen. Wil je meer informatie over gelaagd glas en ben de benieuwd naar de gemiddelde gelaagd glas prijs? Wij vertellen je de nodige informatie in dit artikel.

Inhoudsopgave

Wat kost gelaagd glas?

De gelaagd glas prijs varieert van € 90 tot € 190 per m², inclusief montage. Het verschil in prijs zit hem vooral in of je voor eenzijdig gelaagd glas, tweezijdig gelaagd glas of voor gelaagd glas met folie ertussen gaat. Bekijk onderstaand kostenoverzicht voor de gemiddelde gelaagd glas prijzen.

Type gelaagd glasGemiddelde prijs, incl. btw en montage
Eénzijdig gelaagd€ 90 – € 130 per m²
Tweezijdig gelaagd€ 130 – € 170 per m²
Gelaagd met folie voor gehard glas€ 150 – € 190 per m²
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
gelaagd glas

Gelaagd glas prijsvoorbeelden

In de eerder genoemde prijzentabel staat een overzicht van de gemiddelde prijzen. Hieronder zie je voorbeelden waarbij de gelaagd glas prijzen verder toegelicht worden. Meer over de veiligheidsglas prijzen lees je hier.

Meest gekozen werk

Tegenwoordig wordt gelaagd glas veel gebruikt als tussendeur of als balustrade voor zowel binnen- als buitenshuis. Wanneer je bijvoorbeeld een glazen balustrade wilt laten plaatsen kun je rekenen op een gemiddeld kostenplaatje tussen de € 300 en € 500.

Groter project

De kosten van gelaagd glas liggen natuurlijk hoger dan normale beglazing. Dit komt door de extra veiligheid waarvoor je betaalt. In dit geval gaat het om een inbraakgevoelig huis waar misschien al eens of meerdere malen een ruit is ingegooid om binnen te komen. Als je dit wilt tegengaan kan je de gehele beneden en bovenverdieping voorzien van gelaagd glas, wat inbraakvertragend werkt. Wanneer zes ramen vervangen worden van ieder 1.500 bij 1.500 millimeter dan kom je uit op een gemiddelde gelaagd glas prijs van € 2.200.

Gedetailleerd project

Een kleiner project is wanneer er in de achterdeur glas zit dat er al twee keer uit is gesprongen doordat de wind de deur steeds hard dichttrekt. Dit is gevaarlijk voor kinderen maar ook voor jezelf. Voor een klein project als deze reken je op een gemiddelde gelaagd glas prijs tussen de € 50 en € 100.

Meestal laat men veiligheidsglas op maat maken. Voor een beter beeld van de kosten van jouw project vraag je gratis en vrijblijvend offertes aan.

Waaruit bestaan de prijzen van gelaagd glas?

Kostenoverzicht Gelaagd glas prijs

Welke keuzes hebben invloed op de prijs?

Als je gelaagd glas laat plaatsen, dan wordt de prijs bepaald door een drietal keuzes.

Keuze 1: Dikte van gelaagd glas

Gelaagd glas bestaat uit meerdere lagen die verkrijgbaar zijn in meerdere diktes. 33.2 of 1212.2 zijn voorbeelden van codes van gelaagd glas, maar wat betekenen die codes eigenlijk? Elk stuk gelaagd glas bestaat uit drie verschillende onderdelen: gehard glas – folie – gehard glas. De eerste twee cijfers van de code staan voor de dikte van het glas. Het cijfer achter de punt staat voor het aantal lagen folie. Bij de code 33.2 bestaat gelaagd glas uit twee stukken glas van 3 millimeter dik. Tussen deze twee lagen zitten twee lagen folie.

Hieronder is een prijsindicatie van de verschillende glassoorten en diktes te vinden op het gebied van gelaagd glas.

Glassoort en diktePrijs per m²
tot 3 m² (incl. btw)
Gelaagd 33.1€ 20 – € 50
Gelaagd 44.1€ 25 – € 70
Gelaagd 55.2€ 45 – € 80
Gelaagd 66.2€ 50 – € 80
Gelaagd 88.2€ 80 – € 150
Gelaagd 33.1 mat€ 40 – € 70
Gelaagd 44.1 mat€ 50 – € 80
Gelaagd 55.2 mat€ 65 – € 100
Gelaagd 66.2 mat€ 70 – € 120
Gelaagd 88.2 mat€ 80 – € 150

Keuze 2: Eenzijdig gelaagd glas of tweezijdig gelaagd glas

Isolatieglas HR++ met twee zijden gelaagd veiligheidsglas is voornamelijk geschikt voor situaties waarin extra bescherming nodig is in geval van glasbreuk. Bijvoorbeeld situaties waarin (geluids)isolerende eigenschappen van belang zijn in combinatie met bescherming tegen glasbreuk.

Wanneer alleen veiligheid aan de binnenkant van de woning noodzakelijk is, is eenzijdig gelaagd glas vaak voldoende. Ook is eenzijdig gelaagd glas voldoende wanneer het glas alleen bedoeld is om warmte binnen te houden. Indien ook aan de buitenkant de veiligheid van belang is – denk aan toegangsdeuren – dan is tweezijdig gelaagd glas de beste keuze. Daar hangt echter wel een prijskaartje aan. Tweezijdig gelaagd glas is al snel € 40 per m² duurder dan eenzijdig gelaagd glas.

Keuze 3: Kozijnen vervangen

De kosten van gelaagd glas zijn ook afhankelijk van de kozijnen. Wanneer de kozijnen ook vervangen moeten worden, liggen de kosten automatisch hoger. Kozijnen zijn belangrijke onderdelen van je woning, maar het zijn ook onderdelen die veel onderhoud nodig hebben. Kozijnen hebben veel te maken met invloeden van buitenaf. Bij slecht onderhoud kunnen er lekkages en tocht ontstaan. Bij het plaatsen van kozijnen maak je een keuze uit kunststof, houten of aluminium kozijnen. Hieronder is een prijsindicatie te vinden van de te verwachte kosten wanneer je de kozijnen laat vervangen.

Soort kozijnGemiddelde prijzen voor 2,5 m²Voordeel
Kunststof€ 850 – € 1.300Lange levensduur (50 jaar), weinig onderhoudskosten
Hout€ 2.000 – € 3.000Sterk isolerende werking, warme uitstraling
Aluminium€ 2.500 – € 3.200Roest en rot niet, modern uiterlijk
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat is gelaagd glas?

Gelaagd glas bestaat uit meerdere glasplaten waartussen een folie geplaatst is. Dit folie houdt het glas bij eventuele breuken bijeen. Wanneer je dit glas dus gebruikt als deur, kan deze glazen deur nooit uit elkaar vallen. Vergelijk gratis gelaagd glas offertes.

Waarom gelaagd glas?

Gelaagd glas zorgt voor isolatie, geluidswering en voor veiligheid. Bij een breuk blijft de ruit een geheel, in tegenstelling tot gewoon glas waar een grote opening ontstaat. Bekijk de gelaagd glas prijzen.

Is gelaagd glas duurder?

De kosten van gelaagd glas liggen hoger dan normale beglazing. Dit komt door de extra veiligheid waarvoor je betaalt.

Homedeal bespaartips

Onderhoud het kozijn

Wanneer je wilt besparen op een glaszetter, is het belangrijk niet alleen je ramen in goede staat te houden, maar ook je kozijnen. Het raam zit in een kozijn verwerkt dus wanneer er kou of vocht in je woning komt, ligt dat vaak aan het kozijn. Wanneer je het kozijn goed onderhoud en schoonmaakt ontstaan deze klachten niet snel waardoor je veel geld bespaart op zowel stookkosten als onderhoud-/reparatiekosten.

Hoge isolatiewaarde

Kies je voor gelaagd glas of HR++ glas dan is de isolatie zeer hoog zijn. Wanneer de ramen goed geïsoleerd zijn, heeft dit een positieve invloed op je energiekosten. Een overgang van enkel glas naar gelaagd glas levert je al snel een jaarlijkse besparing op van € 260.

Kwantumkorting

Wanneer niet alleen jij van plan bent om de beglazing te laten vervangen, maar ook je buren, is het interessant om het project samen te voegen. Op die manier zorg je er namelijk voor dat je gebruik kan maken van de kwantumkorting. Deze korting gaat van de totale prijs af omdat de glaszetter bijvoorbeeld geen extra kosten hoeft te maken op transport. Omdat de kwantumkorting niet vaststaat, kunnen wij geen prijsindicatie geven. Deze is namelijk sterk afhankelijk van de glaszetter.