Vergelijk glaszetter offertes
Vind dé glaszetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Glas Enkel glas vervangen

Enkel glas vervangen

Enkel glas vervangen door dubbel glas of HR++ glas kan interessant zijn als je wil besparen op energiekosten. Dubbel glas heeft namelijk een hogere isolatiewaarde dan enkel glas en dit zie je direct terug op je energierekening. Maar wat zijn de kosten van enkel glas vervangen en welke mogelijkheden heb je precies? Dat lees je in dit artikel.

Inhoudsopgave

De kosten van enkel glas vervangen

Wil je enkel glas vervangen door dubbel glas? Dan moet je eerst kiezen welke soort dubbel glas je wil laten plaatsen. Hierbij heb je de keuze uit standaard dubbel glas, HR glas, HR+ glas en HR++ glas. De kosten zijn afhankelijk van het soort glas dat je kiest.

Gemiddelde kosten enkel glas vervangen door dubbel glas:

Soort dubbel glasGem. kosten per m² incl. plaatsingGem. besparing per jaar (woning met 20 m² glas)Gem. terugverdientijd
Dubbel glas€ 120€ 14017 jaar
HR glas€ 125€ 20013 jaar
HR+ glas€ 130€ 22012 jaar
HR++ glas€ 135€ 26010 jaar
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Deze kosten zijn inclusief de plaatsing van het glas.

Wil je bijvoorbeeld 20 m2 aan enkel glas vervangen door HR++ glas? Dan betaal je hier gemiddeld 2700 euro voor. Houd er rekening mee dat je uiteindelijke kosten afhankelijk zijn van diverse factoren. Denk hierbij niet alleen aan het glas dat je uiteindelijk kiest en het aantal m2, maar ook aan de tarieven van het glasbedrijf. Goed om te weten: het materiaal van je kozijnen heeft geen invloed op de prijs. Dus of je nu enkel glas wil vervangen door dubbel glas in houten ramen of in kunststof ramen; dit maakt voor je investering niet uit.

Benieuwd wat de kosten van enkel glas vervangen door HR++ precies zijn? Vraag dan een offerte aan bij een glasbedrijf.

Enkel glas wordt vervangen door een glaszetter

Maandelijkse besparing en terugverdientijd

Zoals al eerder vermeld, heeft dubbel glas een hogere isolatiewaarde dan enkel glas. Dit betekent dat je energierekening direct daalt na enkel glas vervangen. Uiteindelijk verdien je jouw investering in enkel glas vervangen door dubbel glas in houten ramen dus netjes terug.

Gemiddelde besparing en terugverdientijd van enkel glas vervangen:

  • Dubbel glas: 140 euro per jaar – 17 jaar terugverdientijd.
  • HR glas: 200 euro per jaar – 13 jaar terugverdientijd.
  • HR+ glas: 220 euro per jaar – 12 jaar terugverdientijd.
  • HR++ glas: 260 euro per jaar – 10 jaar terugverdientijd.

Ben je niet van plan om 10+ jaar in je woning te blijven wonen? Dan is enkel glas vervangen door HR++ nog altijd interessant. Door in dubbel glas te investeren, krijgt je woning namelijk een beter energielabel. Dit is een groot voordeel als je jouw huis wil verkopen.

De voordelen van enkel glas vervangen

Naast een energie- en dus kostenbesparing, brengt enkel glas vervangen door dubbel glas nog enkele andere voordelen met zich mee. Wij zetten de belangrijkste pluspunten voor je op een rijtje:

  • Dubbel glas biedt comfort. Met dubbel glas heb je namelijk geen last meer van koude luchtstromen (tocht) in huis.
  • Dubbel glas houdt de kou niet alleen buiten in de winter, maar de warmte bovendien buiten in de zomer.
  • Dubbel glas werkt geluidsisolerend. Door enkel glas te vervangen voor dubbel glas, heb je minder last van het geluid van buiten.
  • Dubbel glas is sterker dan enkel glas. Dit geeft het glas een langere levensduur en maakt het bovendien veiliger.

Enkel glas vervangen door dubbel glas: de mogelijkheden

Er zijn enkele keuzes die je moet maken als je enkel glas wil vervangen door dubbel glas. Ten eerste bepaal je welk type glas je wil laten plaatsen. Je kunt enkel glas vervangen door HR++ glas, maar ook door standaard dubbel glas of HR+++ glas.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om alleen het glas te laten vervangen, maar kan je ook direct de kozijnen meenemen. Zijn je kozijnen ook aan vervanging toe? Dan kan het interessant zijn om je kozijnen ook direct te vernieuwen. Hierbij heb je de keuze om houten kozijnen, kunststof kozijnen, aluminium kozijnen of stalen kozijnen te laten plaatsen.

Zijn je kozijnen nog in goede staat? Dan is het uiteraard ook mogelijk om deze te laten zitten. In dit geval huur je een glasbedrijf in voor enkel glas vervangen door dubbel glas in houten ramen, kunststof ramen of aluminium ramen.

Enkel glas vervangen offertes

Ben je niet zo handig? Huur dan een professionele glaszetter in voor enkel glas vervangen door HR++ of dubbel glas en je weet zeker dat dit goed gaat. Bang dat je je houten kozijnen beschadigt? Dan kan je ook beter een expert inhuren voor enkel glas vervangen door dubbel glas in houten ramen. Vraag gratis offertes aan via Homedeal en vergelijk glaszetters.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat kost enkel glas vervangen?

Dit is afhankelijk van de glassoort die je kiest, het aantal vierkante meters aan glas dat je nodig hebt en de tarieven van het glasbedrijf. En wil je bijvoorbeeld ook nieuwe kozijnen laten plaatsen? Dan ben je logischerwijs ook duurder uit dan wanneer je kies voor enkel glas vervangen door dubbel glas in houten ramen. De gemiddelde kosten van enkel glas vervangen liggen tussen de 120 euro en 135 euro per vierkante meter.

Kan je enkel glas vervangen door dubbel glas?

Ja, het is zeker mogelijk om enkel glas te laten vervangen door dubbel glas. Het maakt niet uit hoeveel m2 je aan glas wil vervangen en van welke materiaalsoort je kozijnen gemaakt zijn. Zo is enkel glas vervangen door dubbel glas in houten ramen mogelijk, maar ook in kunststof kozijnen, aluminium kozijnen of stalen kozijnen.

Hoe enkel glas vervangen?

Ja, het is zeker mogelijk om enkel glas te laten vervangen door dubbel glas. Het maakt niet uit hoeveel m2 je aan glas wil vervangen en van welke materiaalsoort je kozijnen gemaakt zijn. Zo is enkel glas vervangen door dubbel glas in houten ramen mogelijk, maar ook in kunststof kozijnen, aluminium kozijnen of stalen kozijnen.

Hoe enkel glas vervangen?
Voor enkel glas vervangen door dubbel glas volg je de volgende stappen:
-Kit verwijderen met een stanleymes.
-Glaslatten verwijderen met een beitel.
-Het oude glas verwijderen.
-De ruit schoonmaken.
-De beglazingsband aanbrengen.
-Het nieuwe glas plaatsen.
-De glaslatten aanbrengen.
-Het glas afkitten.