Vind de beste glaszetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Glas Glaszetter prijzen

Glaszetter prijzen

Minimale kosten
€ 200
Gemiddelde kosten
€ 4.100
Maximale kosten
€ 8.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 3.350 - € 4.850

Glaszetter nodig om het glas in je huis te laten vervangen? Of heb je glasschade? Homedeal helpt je verder met een duidelijk overzicht van de glaszetter kosten, het uurtarief van glaszetters en informatie over de mogelijkheden, zodat je er straks weer lekker warm bij zit.

Wat kost een glaszetter?

De gemiddelde glaszetter kosten zijn € 50 per uur, exclusief glas. Met HR++ glas, de meest geplaatste glassoort in Nederland, kost dit gemiddeld € 140 per m². Bekijk in onderstaand kostenoverzicht wat de gemiddelde kosten zijn per type woning en wat je kan besparen met HR++ glas.

WoningtypeRaam in m²Gemiddelde prijzen Gemiddelde besparing per jaar
Appartement15 m²€ 1.800 – € 2.200€ 200
Tussenwoning20 m²€ 2.500 – € 2.800€ 250
Hoekwoning30 m²€ 3.500 – € 4.000€ 300
2-onder-1-kap35 m²€ 4.400 – € 4.900€ 400
Vrijstaande woning50 m²€ 6.500 – € 7.000€ 500
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.
Glaszetter

Afhankelijk van de situatie zijn de glaszetter kosten als volgt:

Slechts één of enkele ramen vervangen:

Is er sprake van glasschade en wil je bijvoorbeeld één ruit vervangen? Voor een raam van gemiddelde grootte betaal je rond de € 200 of € 300 voor nieuw glas.

HR++ glas in je gehele appartement:

Heb je een appartement met verouderd glaswerk en wil je hiervoor in de plaats modern isolatieglas laten aanbrengen? Uitgaande van een gemiddelde van 15 m² aan ramen, kom je uit op een totaalprijs van rond de € 2.000.

HR+++ glas voor een energieneutraal huis:

Woon je in een 2-onder-1-kap of vrijstaand huis en wil je deze woning energieneutraal maken, dan heb je hiervoor HR+++ glas nodig, het best isolerende glas. Denk voor dit driedubbele glas in alle ramen aan een totaalprijs van gemiddeld € 7.000.

Waar betaal je glaszetter kosten voor?

Glaszetter prijzen

Goed glaswerk is niet goedkoop, en het is daarom goed om inzicht te krijgen in hoe die prijs is opgebouwd. Bij een vierkante meter-prijs van € 140 voor HR++ glas, is het kostenplaatje op te delen in de volgende onderdelen:

 • € 80: materiaalkosten glaswerk
 • € 50: uurtarief glaszetter
 • € 10: bijkomende kosten (voorrijkosten etc.)

Zo zie je dat minder dan de helft van de totaalprijs wordt bepaald door het uurtarief van de glashandel. Dat is relatief weinig geld voor absoluut vakwerk. Soms gebruiken glaszetters geen uurloon, maar een loon per m² van € 50 tot € 70. Glaszetters zijn opgeleid om hun specialistische werk, dat nauw luistert, tot in de puntjes goed uit te voeren. En dat is belangrijk, want alleen door het glas perfect te plaatsen en af te werken, wordt de optimale isolatiewaarde van de nieuwe ruit behaald. Daarmee verzeker je jezelf van een jaarlijkse besparing op je energiekosten van al gauw € 200 of meer.

Welke keuzes bepalen de kosten van jouw glas?

Er zijn verschillende keuzes die de prijs van nieuw glas bepalen. Die hebben te maken met de glassoort, gewenste levertijd en eventuele extra opties.

Keuze 1: Wel of geen spoed?

Heb je glasschade en wil je zo snel mogelijk nieuw glas, of is er geen spoed bij? Bijvoorbeeld wanneer er een bal door de ruit is gegaan. Veel glashandels bieden een snelle glasservice, maar hiervoor wordt wel een meerprijs berekend. Gaat het om een lange termijn-verbetering van je woning, dan is het aan te raden om hier wat meer tijd voor te nemen, zodat je hier ook niet extra voor betaalt.

Keuze 2: Welke glassoort?

De gewenste glassoort is van belang voor de uiteindelijke prijs van je nieuwe ramen. Hoe dikker en beter isolerend glas, hoe hoger de prijs per vierkante meter. De meeste glaszetters werken standaard met HR++ glas. HR++ glas heeft een extra isolerende coating, en de twee glasplaten van HR++ glas zijn van elkaar gescheiden door argongas, dat beter isoleert dan gewone droge lucht. Ondanks al deze speciale features is HR++ glas nauwelijks duurder dan minder goed isolerende glassoorten. Juist die aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding maakt HR++ glas tot de meest gebruikte glassoort in Nederland. Hieronder de m²-prijzen per glassoort, inclusief het uurloon van een glaszetter:

GlassoortPrijs inclusief het uurloon van een glaszetter
Standaard dubbel glas€ 125 per m²
HR glas€ 130 per m²
HR+ glas€ 135 per m²
HR++ glas€ 140 per m²
HR+++ glas€ 180 per m²

Keuze 3: Met of zonder kozijnen?

Veel mensen die voor nieuwe ramen kiezen, laten tegelijkertijd hun kozijnen vervangen. Oudere kozijnen zijn vaak namelijk niet geschikt voor modern isolatieglas, dat dikker en zwaarder is. Veel glashandels bieden daarom ook mogelijkheden om glaswerk inclusief nieuwe kozijnen te plaatsen. Dan heb je nieuw isolatieglas met ook nog eens mooie, goed isolerende nieuwe kozijnen. Denk bij een raam van 60×60 centimeter inclusief kozijnen en glaswerk aan een gemiddelde prijs vanaf € 350.

Keuze 4: Eventuele extra’s/alternatieven

Tot slot is het belangrijk om te bedenken of je het bij het vervangen van het glaswerk wilt houden, of nog extra investeringen wil doen. We noemen een paar voorbeelden:

 • Kunststof kozijnen: € 220 (raam 60 x 60 centimeter)
  Wil je de best isolerende en meest duurzame oplossing? Kies dan voor isolatieglas in combinatie met met sterke kozijnen, zoals moderne kunststof kozijnen.
 • Voorzetramen: € 160 per m²
  Zijn er ramen in je woning waar modern HR++ glas niet mogelijk is? In een pand met een monumentale status bijvoorbeeld mogen aan de voorzijde meestal geen bredere kozijnen worden geplaatst. In dat geval zijn voorzetramen nog een alternatief. Dit zijn glasplaten in een frame, die aan de binnenkant van een raam worden gemonteerd. Op die manier vervullen ze dezelfde functie als gewoon isolatieglas, zonder dat er ingrepen in de kozijnen nodig zijn.
 • Volledige isolatie
  Isolatie houdt natuurlijk niet op bij de ramen alleen. Het is een mooie verbetering om je ramen door een glaszetter te laten vervangen door HR++ beglazing, maar als de rest van het huis niet goed geïsoleerd is, zet dit nog weinig zoden aan de dijk. Check daarom welk energielabel je huis nu heeft, en wat er nog aan de ‘isolatieschil’ van je woning verbeterd kan worden. Denk dan aan spouwmuurisolatie of het isoleren van je vloeren of dak.
Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Wat vraagt een glaszetter per uur?

De gemiddelde glaszetter kosten zijn € 50 per uur, exclusief glas. Glaszetters zijn opgeleid om hun specialistische werk tot in de puntjes goed uit te voeren. Daarmee verzeker je jezelf van een jaarlijkse besparing op je energiekosten van al gauw € 200 of meer. Vergelijk gratis glaszetter offertes.

Wat kost een glaszetter per m2?

Soms hanteren glaszetters geen uurloon, maar een loon per m². Dit kan variëren van € 50 tot € 70. Bekijk glaszetter prijzen voor jouw project.

Hoeveel kost het om glas te laten maken?

Je kunt glas helemaal op maat laten maken, geheel naar jouw wensen. Glas op maat kost ongeveer
€ 115 tot € 450 per m², afhankelijk van het type glas. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor dubbel glas, HR glas, HR+ glas, HR++ glas of HR+++ glas.

Homedeal Bespaartips

Check of je subsidie krijgt

De overheid stimuleert het energiezuiniger maken van koopwoningen, en stelt hier vaak subsidie voor beschikbaar. Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing kun je met één isolatiemaatregel 15% subsidie ontvangen en met twee isolatiemaatregelen 30%. Bekijk de website van de Rijksoverheid voor de voorwaarden.

Regel kwantum-korting

Voor een glaszetter is het lucratief om naar een bepaalde locatie toe te rijden en meteen meerdere klussen achter elkaar te kunnen uitvoeren. Bied je hem die mogelijkheid, dan staat daar nogal eens een extra korting tegenover. Bel dus eens aan bij je buren en probeer een grotere klus voor de glaszetter te regelen, dan profiteer je hier zelf ook van.

Voorkom onverwachte kosten

Kwalitatief goede glaszetters krijgen van de brancheorganisatie vaak het AF erkenning keurmerk. Door jezelf ervan te verzekeren dat een glaszetter dit keurmerk heeft voorkom je fouten bij de plaatsing van nieuw glas. Hiermee zorg je ervoor dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden