Vergelijk glaszetter offertes
Vind dé glaszetter voor je project
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.nl Glas Voorzetramen op maat

Voorzetramen op maat

Wil je als woningeigenaar jouw woning snel en gemakkelijk isoleren, dan kunnen voorzetramen op maat uitkomst bieden. Door een eenvoudige ingreep wordt de isolatiewaarde van je beglazing aanzienlijk hoger. Overweeg jij om voorzetramen op maat te bestellen? Of wil je gewoon meer weten over dit onderwerp? Lees dan snel verder, het onderwerp voorzetraam op maat staat namelijk centraal op deze pagina.

Inhoudsopgave

Voorzetramen op maat: de mogelijkheden

Kies je voor voorzetramen op maat, dan zijn er diverse mogelijkheden. De belangrijkste zijn:

 • Dikte
  Een voorzetraam op maat kan verschillende diktes hebben. Welke dikte het meest geschikt is hangt af van een aantal verschillende factoren. Gebruik je het voorzetraam uitsluitend voor isolatie, dan voldoet een dikte van 3 of 4 millimeter. Dit is vaak het geval bij glas in lood voorzetramen. Hierbij is 3 millimeter geschikt voor ramen met een oppervlak kleiner dan 1 vierkante meter, terwijl grotere ramen een dikte van 4 millimeter nodig hebben. Dit ten behoeve van de stevigheid van het voorzetraam op maat. Heeft het voorzetraam op maat ook als doel het voorkomen van inbraak en vandalisme, dan is het beter om voor een voorzetraam te kiezen met een dikte van 5 of 6 millimeter.
 • Materiaal
  Voorzetramen op maat worden gemaakt van verschillende materialen. Denk aan glas, plexiglas, en polycarbonaat. Genoemde materialen hebben specifieke voordelen. Zo staat glas bekend om zijn helderheid, is plexiglas niet gevoelig voor krassen en is polycarbonaat dusdanig stevig dat het zeer moeilijk te breken is.

De kosten van voorzetramen op maat

Voordat je voorzetramen op maat gaat bestellen wil je natuurlijk weten wat de kosten zijn. Het is echter lastig om precieze prijzen te geven omdat een groot aantal verschillende factoren invloed heeft op de prijs van voorzetramen. Denk niet alleen aan het aantal vierkante meter voorzetraam, maar ook aan de dikte en het gebruikte materiaal. Indicatief zijn de kosten van voorzetramen op maat per m2 tussen de € 70 en € 150.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Voorzetramen op maat: de voordelen

Aan voorzetramen op maat zijn diverse voordelen verbonden. De belangrijkste zijn:

 • Voordeel 1: besparen op stookkosten
  Dit is misschien wel het belangrijkste voordeel: woningeigenaren kiezen voor voorzetramen op maat om de isolatiewaarde van hun woning te verhogen. Dit zorgt voor minder warmteverlies, waardoor minder energie verbruikt hoeft te worden en de stookkosten lager zijn.
 • Voordeel 2: geschikt voor monumentale huizen
  Bij huizen met een monumentale status is het vaak niet toegestaan om HR++ glas of triple glas te plaatsen. Voorzetramen kunnen hier uitkomst bieden: deze mogen wel geplaatst worden, waardoor je woning alsnog geïsoleerd kan worden.
 • Voordeel 3: goedkoper dan triple glas
  Voorzetramen zijn niet alleen een goede investering omdat je stookkosten lager zijn. De kosten van voorzetramen op maat zijn lager dan de kosten van (bijvoorbeeld) triple glas. Je hebt dus minder geld nodig om je woning te verduurzamen.
 • Voordeel 4: brandvertragend
  Het plaatsen van voorzetramen op maat bij enkel glas werkt brandvertragend. Enkel glas springt kapot bij hoge temperaturen. Hierdoor kan extra zuurstof bij het vuur komen. Voorzetramen van plexiglas of polycarbonaat gaan minder snel kapot, waardoor het voorzetraam brandvertragend werkt.
 • Voordeel 5: inbraakpreventie
  Het voorzetraam draagt tevens bij aan het voorkomen van inbraak doordat het raam minder snel kapot gegooid kan worden. Gelijktijdig wordt dus ook vandalisme voorkomen.
 • Voordeel 6: wooncomfort
  Een betere isolatie van je woning is niet alleen fijn vanwege een lagere energierekening: ook het wooncomfort wordt beter doordat je minder last hebt van tocht en lage temperaturen.
 • Voordeel 7: lange levensduur
  Voorzetramen op maat hebben een lange levensduur: een levensduur van 15 jaar is zeker niet ongebruikelijk.
 • Voordeel 8: gemakkelijk te plaatsen
  Tot slot is het plaatsen van voorzetramen op maat een eenvoudige klus. De bestaande beglazing hoeft immers niet verwijderd te worden. Het plaatsen van voorzetramen in jouw woning zal dan ook hooguit enkele uren duren.
Voorzetramen op maat in een huis

Voorzetramen op maat bestellen

Wil je voorzetramen op maat bestellen dan doe je er goed aan om offertes op te vragen bij meerdere deskundige vakspecialisten. Niet alleen omdat voorzetramen er in verschillende soorten en maten zijn, maar ook omdat niet iedere vakspecialist hetzelfde tarief rekent. Het vergelijken van glas offertes zorgt er dan ook voor dat je niet te veel moet betalen als je voorzetramen op maat gaat bestellen.Via Homedeal kan je vrijblijvend een aantal offertes opvragen bij vakspecialisten uit jouw regio.

Ga je daadwerkelijk voorzetramen op maat bestellen dan doe je er goed aan te bedenken welke wensen jij hebt omtrent voorzetramen. Vervolgens kan je het type voorzetraam aanpassen op jouw wensen. Zo kies je bijvoorbeeld voor dikkere voorzetramen als je meer waarde hecht aan inbraakpreventie.

Vind dé beste vakspecialist voor je project en ontvang gratis offertes.

Veelgestelde vragen

Hoe duur is een voorzetraam?

Een voorzetraam op maat kost tussen de € 40 en € 150 per vierkante meter. Deze bandbreedte is zo groot doordat voorzetramen op maat van verschillende materialen gemaakt kunnen worden. Voordat je voorzetramen op maat gaat bestellen doe je er goed aan om verschillende offertes met elkaar te vergelijken. Zo betaal je nooit meer dan nodig.

Hoe effectief zijn voorzetramen?

De effectiviteit van een voorzetraam op maat wordt uitgedrukt in de isolatiewaarde van het raam. Deze isolatiewaarde is de U-waarde, waarbij geldt hoe lager de U-waarde hoe beter de isolatiewaarde van het glas. Door het plaatsen van een voorzetraam op maat wordt de isolatiewaarde van enkel glas vergelijkbaar met die van standaard dubbel glas.

Wat is beter: een voorzetraam of een achterzetraam?

Een achterzetraam plaats je aan de binnenzijde van het raam, een voorzetraam aan de buitenzijde van het raam. Achterzetramen hebben diverse voordelen die voorzetramen niet hebben: zo zijn achterzetramen gemakkelijker te openen, waardoor het ventileren van je woning makkelijker is. Daarnaast is bij achterzetramen de spouwzone ook gemakkelijker schoon te maken.